• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Bestemmingen

Alaska

Het land van de hoge bergen, wilde dieren en de grootste gletsjers. Onze ervaren reisspecialisten staan klaar om je op weg te helpen op avontuur naar Alaska!
Bekijk alle Alaska reizen
4 Actueel reisaanbod
Alaska is verreweg de grootste staat van Amerika en beschikt over vele kilometers kustlijn, gletsjers, rivieren en acht grote nationale parken, waaronder Denali National Park, Wrangell St. Elias National Park en Glacier Bay National Park. Tijdens je vakantie in Alaska zul je natuurlijk veel ongerepte natuur zien, met een grote diversiteit aan zeldzame wilde dieren.
Lees de volledige omschrijving
Alaska

Populaire reizen door Alaska

Alaska's Wilderness

Alaska 20 dagen
Denali National Park en Kenai Fjords National Park Rondreis door het mooie natuur van Alaska
Prijs op aanvraag
Reis bekijken

Fly & Drive Alaska

Alaska dagen
Verken Alaska op jouw eigen tempo! Kies zelf hoe lang je wil reizen. Avontuur & ongerepte natuur
Prijs op aanvraag
Reis bekijken

Alaska & Yukon

Alaska 16 dagen
Geniet van gletsjers, fjorden, bergketen, meren en goudzoekersstadjes Een ware bloemenpracht in juli en augustus
Vanafprijs p.p.
€ 3999
Reis bekijken

Cruise: Vancouver & Alaska

Alaska 12 dagen
Ontdek de wereldstad Vancouver 7-daagse cruise door Inside Passage naar Alaska
Prijs op aanvraag
Reis bekijken
Meer Alaska reizen ontdekken?
Bekijk alle Alaska reizen
Alaska

Alaska: Where Wildlife Rules the Land

Door zijn geografische ligging is Alaska de koelste staat van de Verenigde Staten. Het klimaat van Alaska kan worden ingedeeld in verschillende klimaatzones. Het zuidoosten, waar je de hoofdstad Juneau vindt, heeft een gematigd zeeklimaat. Dit gebied is vrij nat maar tegelijkertijd het warmste deel van de staat. Het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat, terwijl het meest noordelijke deel een toendraklimaat heeft. In de zomer gaat de zon bijna nooit onder in Alaska en liggen de temperaturen rond de 20 graden Celsius. De zomer wordt groots gevierd door de Alaskanen, waarbij iedereen naar buiten gaat en alles mogelijk is: van wandelen, ijsklimmen en raften tot vliegen, vissen en barbecueën.

Wildlife Conservation Center, Anchorage
Travelguide

Meer informatie over Alaska in onze Travelguide

Alaska

Alaska: The Last Frontier

De staat Alaska heeft nog geen miljoen inwoners, maar het is de grootste van de Verenigde Staten. Meer dan 50 procent van de bevolking woont in of rond Anchorage. Pas in 1959 werd de staat officieel erkend. Alaska staat voor pure wildernis en bestaat uit dichte naaldbossen, lange fjorden, adembenemende bergen en veel toendra's. De afgelegen ligging is te herkennen door het meervoudig gebruik van watervliegtuigen. Enkele van de acht nationale parken zijn alleen per vliegtuig te bereiken.

Bekijk onze Alaska tips
Emerald Lake, Yukon
Alle 4 Alaska reizen ontdekken?
Bekijk alle Alaska reizen
Veelgestelde vragen over reizen naar Alaska
  • Wat is de beste maand om naar Alaska te reizen?

Tenzij je voor het noorderlicht gaat, is Alaska echt een zomerbestemming. De natuur is dan op zijn mooist, aangezien alles in bloei staat en de dieren het actiefst zijn. De beste periode om Alaska te bezoeken is dus tussen juni en september, wanneer de temperaturen erg aangenaam zijn, met maxima tussen de 15 en 19°C. In de winter is het koud en valt er veel sneeuw. November en december zijn de wintermaanden waarin het meest te beleven is, vanwege de feestdagen.

  • Hoe lang ben je onderweg voor een reis naar Alaska?

Helaas is het niet mogelijk om vanaf Amsterdam of Brussel direct naar Alaska te vliegen. Houd rekening met een overstap in Amerika of Canada en een totale vliegtijd van 13 tot 14 uur (exclusief overstaptijd van gemiddeld 2 tot 4 uur).

  • Hoeveel tijdsverschil is er tussen Nederland en Alaska?

Op het vasteland van Alaska is het over het algemeen 10 uur vroeger dan in Nederland. Houd er rekening mee dat je op de terugweg, vanwege het tijdsverschil, een dag na vertrek weer aankomt in Nederland.

.

Lees meer

Waarom kies je voor Exit Reizen?

Exit Reizen is dé expert op het gebied van reizen naar naar Amerika en Canada! Onze rondreizen zijn zorgvuldig en persoonlijk samengesteld en we delen graag onze tips over de mooiste routes, onvergetelijke excursies en bezienswaardigheden en zelfs restaurants.

  • Ervaren reisexperts gespecialiseerd in Amerika en Canada sinds 1991
  • Maatwerk reizen samengesteld naar jouw wensen en ons advies
  • Snelle, persoonlijke, vrijblijvende offertes binnen één werkdag
Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast