• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Blogs

Hawaii History Lovers: top 10 must see historische bezienswaardigheden

Hawaii heeft nog meer te bieden dan overweldigende natuur en stranden. Ook voor wie geïnteresseerd is in historie en cultuur erfgoed is er veel te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van de 10 meest interessante plekken met historische waarde per eiland.

Pearl Harbor (Oahu)

Op zondag 7 december 1941 voerde Japan een aanval uit op de Amerikaanse marinebasis ‘Pearl Harbor’, waarbij bijna 4.000 doden en gewonden zijn gevallen. In de haven is vandaag de dag een museum en visitors center ingericht en er staan verschillende memorials die je kunt bezoeken. Ook kun je een interessante docufilm van 21 minuten kijken die vertelt wat er precies is gebeurd. Georganiseerde tours zijn hier te boeken voor ongeveer €65 inclusief transport vanaf Waikiki.

Iolani Palace (Oahu)

Gelegen in Downtown Honolulu staat het eind 19e-eeuwse Iolani Palace. Destijds werd dit paleis gebruikt voor koning Kalākaua en zijn zus en opvolger koningin Liliʻuokalani. Later heeft het ook een politieke functie gehad als hoofdkwartier van de regering. Het paleis is te bezoeken, zowel met gids als op eigen gelegenheid, eventueel met audiotour. Binnen zijn verschillende gerestaureerde kamers te betreden waaronder de Grand Hall, de troonzaal en de gevangeniszaal, waar koningin Liliʻuokalani gevangen heeft gezeten. Het bezoek neemt zo’n 60 tot 90 minuten in beslag en is op variërende dagen beschikbaar, behalve op zondag en maandag. Om de beschikbaarheid te checken en te reserveren kun je een kijkje nemen op de website van Iolani Palace. De kosten van een bezoek bedragen zo’n $27 tot $32.

Pu'u O Mahuka Heiau State Historic Site (Oahu)

De Pu'u O Mahuku Heiau is de grootste heiau op Oahu. Een heiau is een religieuze Hawaiiaanse tempel of plek van aanbidding en deze ligt in de Waimea vallei aan de noordkust. Deze plek kun je gratis bezoeken en is de hele dag geopend. Van wat dit vroeger was is niet heel veel meer over, maar de uitzichten rondom het park maken het een bezoekje meer dan waard.

Koningin Emma Zomerpaleis (Oahu)

Dit paleis werd als zomeronderkomen gebruikt door koningin Emma, die hier van 1857 tot 1885 verbleef. Vandaag de dag is het een museum en staat het ook wel bekend als Hanaiakamalama. Het ligt op op tien minuten rijden vanaf Honolulu en is van woensdag tot zaterdag geopend van 10 uur ’s ochtends tot half 4 ’s middags. Een bezoek op eigen gelegenheid kan je van te voren reserveren, kost $14 en met begeleiding en gids $20. Het is niet al te groot, maar wordt door bezoekers zeer goed beoordeeld.

Ulupo Heiau State Historic Site (Oahu)

Op deze oudste Heiau (religieuze plek) van Oahu staat nog altijd een 9 meter hoge constructie die ooit onderdeel was van een groter geheel. Deze plek is op zondag gesloten en verder de hele week te bezoeken. Je kunt parkeren bij de nabijgelegen YMCA en vervolgens naar de site lopen.

Kohala Historical Sites State Monument (Big Island)

Hier vind je de Mo’okini Heiau en de geboorteplek van voormalig koning Kamehameha I. Het ligt vrij afgelegen, dus je moet wel een stukje lopen om er te komen. Het is een rustige plek waar niet al te veel toeristen komen. Deze plek is gesloten op woensdagen.

Historisch staatspark Lapakahi (Big Island)

In het noorden van Big Island vind je dit gebied met ruïnes en (deels) herbouwde huisjes met muren van lavasteen. 600 jaar geleden lag hier een vissersdorpje. Een bezoek aan dit gebied is een goede manier om te zien hoe de vroegere Hawaianen leefden. Het park is dagelijks geopend van 8 uur ’s ochtends tot half 4 ’s middags.

‘Iao Valley State Monument (Maui)

Deze vallei staat bekend om de ‘Iao Needle, een puntige rots die tussen het bergachtige gebied in de vallei ligt. De natuur in de omgeving is zeer rijk en leent zich uitstekend voor wandelingen door dit prachtige park, waar veel van oorsprong Hawaiiaanse flora te vinden is. Het monument gedenkt de Slag om Kepaniwai die hier heeft plaatsgevonden in 1790, waarbij het leger van koning Maui verslagen werd. Wanneer je de vallei wil bezoeken, dien je een reservering te maken via de officiële website van het park. Dit is mogelijk vanaf 30 dagen voor je bezoek.

Haleki’i-Pihana Heiau State Monument (Maui)

Dit is een park waar je twee heiau kunt vinden. Je kunt hier alleen te voet naar toe, aangezien auto’s niet zijn toegestaan. Als je in de buurt bent en dit park wil bezoeken, kun je onderaan de berg parkeren en naar boven wandelen. Let op: recentelijk is dit park tijdelijk gesloten. Het is dus mogelijk dat je het terrein niet kunt betreden. In dat geval kun je doorrijden naar Waiehu Beach Park, een lekker rustige plek aan het strand die op een paar minuten rijden verder ligt. Voor wie al genoeg strand heeft gezien zijn er de kleinschalige Maui Nui Botanical Gardens, die een paar minuten de andere kant op liggen.

Russisch Fort Elizabeth State Historical Park (Kauai)

Dit park, dat ook bekend staat als Pa’ula’ula State Historical Park, is het thuis van de restanten van een 200 jaar oud Russisch fort. Voor wie is geïnteresseerd in de geschiedenis, staat er een aantal uitgebreide informatieborden die vertellen over de bouw en geschiedenis van dit fort.

Reizen naar Hawaii:

Hawaii Islandhopping Oahu, Maui & Big Island

Waikiki & Cruise Hawaii

Strandvakantie Kauai Hawaii

Volcano Family trip Hawaii

Strandvakantie Big Island Hawaii

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast