Banff National Park

Het eerste Nationale Park van Canada

Banff National Park is het eerste Nationale Park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten 3 spoorwegarbeiders de warme bronnen , de spoorwegmaatschappij heeft er vervolgens een natuurpark van gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodo Trail en Fenland Trial of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door de Icefield Parkway met het Jasper National Park.

Daarnaast kunt u met de gondelbaan naar Sulphur Mountain, waar u een perfect uitzicht heeft over het park of Bow Valley. Wij raden u zeker aan om het wereldberoemde groenblauwe meer Lake Louise te bezoeken. Informatie Banff NP >>
Informatie Banff NP >>

100 Mile House

100 Mile house

​Dit stadje ligt in het zuiden van Cariboo en ademt de sfeer uit van de eerste pioniers. Het dankt zijn naam aan de herberg die 1862 werd geopend voor de eerste goudzoekers. In de directe omgeving van 100 Mile House kunt u een bezoek brengen aan de vele meren. Op sportief gebied komt u niets tekort u kunt hier heerlijk zwemmen, vissen, golfen en paardrijden. In de winter is het hier een waar ski-paradijs.

Calgary

De Olympische stad

Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta. De bijnaam ‘’Cowtown’’ verwijst naar het westerse imago en jaarlijks is de Calgary Stampede een van de grootste festivals in Canada. Het festival is in juli en duurt tien dagen, er zijn jaarlijks zo’n 1,2 miljoen deelnemers en bezoekers. Wilt u het festival bezoeken, vergeet de cowboyhoed niet! Calgary bevindt zich ongeveer op 80 kilometer van de Rocky Mountains en is daarom de perfecte stad voor de start van uw wintersport in Banff of Jasper.

Breng ook eens een bezoek aan het bekendste en grootste museum van West-Canada ‘’Glenbow Museum’’. Andere bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zijn Calgary Zoo waar u ook een prehistorisch park vindt met dinosaurus replica’s. De Calgary Tower is 191 meter hoog en geeft u een mooi uitzicht over de stad, de uitgestrekte prairies en de Rocky Mountains. In het Olympic Plaza werden tijdens de winterspelen in 1988 de medailles uitgereikt. Meer Olympisch erfgoed vindt u in West Calgary bij het Olympic Park.

Meer info over Calgary

Edmonton

De festivalstad van Canada

Edmonton is de hoofstad van de provincie Alberta, is 684 km2 groot, maar is een van de meest dunbevolkste steden van Noord Amerika. De stad bestaat ook uit veel parken, onbebouwd terrein en de North Saskatchewan-rivier stroomt door de stad helemaal tot aan de Hudson Bay.

Edmonton is de festivalstad van Canada, of u nou houdt van culinaire evenementen, theater, wetenschap of muziek in Edmonton is het allemaal. Zowel in de zomer als in de winter zijn er veel evenementen. In de zomer is er ieder weekend wel een festival zoals het Servus Heritage Festival, Edmonton Folk Music Festival en het International Street Performers Festival. In de winter kunt u het Ice on Whyte bezoeken, hier ziet u ijssculpturen. Ook het Silver Skate Festival is erg populair met verschillende activiteiten zoals schaatsen, ijs- en vuursculpturen en curling.

In het westen van de stad bevindt zich de West Edmonton Mall, dit is het grootste overdekte winkelcentrum in Noord Amerika. Het winkelcentrum bestaat o.a. uit 800 winkels en boetiekjes, entertainment- en recreatiemogelijkheden zoals een ijsbaan, World Water Park en Fantasyland, een minigolfbaan, een aquarium en het Deep Sea Adventure met dolfijnen en onderzeeboten.

U kunt de stad prima te voet verkennen. In de gezellige wijk Old Strathcona vindt u o.a. mooie oude huizen, café’s, boekenwinkels en een theater. Voor een mooi uitzicht over de stad raden wij u aan om een bezoek te brengen aan de Legislature Annex Building. In de Avation Hall of Fame is veel informatie verzameld over de ruimte- en luchtvaart (o.a. de Eerste en Tweede Wereldoorlog). De City Hall bestaat uit een glaspyramide, maar hierin is ook het marmer en graniet van de oude City Hall verwerkt waardoor het een erg mooi gebouw is geworden. Dit blijkt wel uit het feit dat het al verschillende prijzen heeft gewonnen.

Jasper National Park

Prachtige meren tussen hoge bergen

Het Jasper National Park is een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. Het park is 10.878 km2 groot, u zult onder indruk zijn van de bossen, gletsjers, ruige bergen en wilde rivieren. In het park ligt de hoogste berg van Alberta, Mount Columbia, deze is 3747 meter hoog. In Jasper National Park treft u een grote verscheidenheid aan dieren aan zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. Tevens beschikt het park over vele kilometers hikingtrails (1200 kilometer).

H et plaatsje Jasper is een voormalige spoorwegnederzetting omgeven door hoge bergen. Rondom het plaatsje Jasper vindt u vele mooie meren zoals Pyramid Lake, Lake Edith en Lake Annette en indrukwekkende bergen o.a. The Whistlers (2664 meter) en Mount Edith Cavell (3363 meter). Jasper is dan ook in de zomer een prachtig kampeergebied en in de winter een heerlijk skioord.

Meer over Jasper >>
Meer over Jasper >>