Canada Reizen

"Canada is dát, wat de wereld zou moeten zijn"

 • Banff National Park
  Banff National Park
 • Exit Reizen Excursies
  Bearwatching
 • Nova Scotia
  Nova Scotia
 • Exit Reizen regelt graag voor u een vakantie met bezoek aan de Niagara watervallen.
  Niagara Falls - pure schoonheid

Canada

Kiest u voor Canada, dan kiest u voor een heerlijke onvergetelijke vakantie waarin u elke dag nieuwe dingen gaat beleven. Rijden van natuurpark naar natuurpark en van stad naar stad. We hebben reizen in Oost- en West-Canada

Exit Reizen is uitstekend in staat u te helpen bij het samenstellen van uw Canada reis nádat we naar uw wensen hebben geluisterd. Op onze website ziet u reizen als voorbeeld, u deze geheel naar wens aanpassen. 

Reizen door Canada

meer informatie

 • Canada Reizen - Whistler Jeep Tour
  Whistler Jeep Tour

Canada Info

Het land Canada is het op één na grootste land ter wereld. Wilt u door Canada reizen dan maakt u eerst een keus: Een rondreis door één van de windstreken. Zowel in het oosten, het westen als ook in het noordwesten en het oostelijke deel aan de Atlantische Oceaan vinden we prachtige gebieden waar heerlijk vakantie te vieren is. 

Atlantisch Canada

Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland, New Brunswick en het oostelijk deel van de provincie Québec definiëren deze regio. Hier vindt je pittoreske vissersdorpen, verlaten stranden, eindeloze bossen, watersport en kleine eilandjes voor de kust. Het massatoerisme heeft Atlantisch Canada nog niet ontdekt en dat maakt deze bestemming misschien wel het mooist!

Oost-Canada

Hier vinden we de prachtsteden Toronto, Montréal en Québec. De prachtige natuur is wat de bezoekers aan zal trekken. De Niagara Falls liggen hier ook. Lange wandelingen langs stroompjes, watervallen , wilde dieren, schitterende meren en prachtige schilderachtige vergezichten staan ook centraal in Oost-Canada. 

West -Canada

De ruige Rocky Mountains, skigebieden, meren, beren, elanden en bossen. Het westen van Canada heeft het allemaal. Hier vind je de fijnste woonsteden van de wereld (Calgary, Vancouver en Edmonton scoren hoog). 

Toronto

probably the most multicultural city in North america

Toronto - warm in de zomer, koud in de winter

Bezoek je Toronto in de winter? Bereid je dan goed voor en neem warme kleren mee. Min twintig is geen uitzondering in de winter. In de zomer daarentegen is Toronto zomers. Minder regen dan in Nederland en temperaturen boven de 25 graden zijn vrij normaal.​

Kleurrijke metropool Toronto

Toronto is meer dan alleen een toegangsplek tot de Great Lakes, het is een typische culturele smeltkroes, een stad vol kleur en net als zijn wolkenkrabbers overweldigend. De CN Tower, een 554 meter buitenformaat televisieantenne, is het herkenningspunt van Toronto. Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen bezoekers dit gebouw. Tegenover Toronto liggen een paar kleine stukjes land, de Toronto Islands genaamd. Vanuit Toronto gaan hier in de zomer velen picknicken. In Toronto is een bezoek aan Chinatown ook zeker de moeite waard. Daarnaast zijn er natuurlijk vele musea te bezoeken, waaronder de Art Gallery of Ontario en The Royal Ontario Museum.

Klimaat in Toronto

Je kunt in Toronto in de zomer fraai weer hebben, het is er warmer dan Nederland en het regent er doorgaans minder. Het landklimaat van Toronto heeft dus prachtige hete zomers maar ook ijskoude winters. Ook in de winter is er minder neerslag dan in Nederland.

Meer info over Toronto

Montréal

Franstalige parel

Montréal

Montréal is de op twee na grootste stad van Canada. Het ligt in het Franstalige gedeelte van Canada en wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd. De driehonderd jaar oude haven van Montreal is een van de belangrijkste van Canada. Deze stad biedt ook een grote variatie aan culturele uitstapjes en heeft ook een prachtige botanische tuin. Direct aan de St. Lawrence rivier ligt het mooie historische centrum die u het beste te voet kunt gaan bekijken. Een mooi uitzicht over de stad heeft u bij het St. Joseph 's Oratory kapel, die zich midden in een park bovenop Mount Royal bevindt.

Het Parijs van Noord Amerika

Montréal is de op twee na grootste stad van Canada. Het ligt in het Franstalige gedeelte van Canada en wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd. De driehonderd jaar oude haven van Montreal is een van de belangrijkste van Canada. Deze stad biedt ook een grote variatie aan culturele uitstapjes en heeft ook een prachtige botanische tuin. Direct aan de St. Lawrence rivier ligt het mooie historische centrum die u het beste te voet kunt gaan bekijken. Een mooi uitzicht over de stad heeft u bij het St. Joseph 's Oratory kapel, die zich midden in een park bovenop Mount Royal bevindt.

Vancouver

meest leefbare stad ter wereld

 • Vancouver Harbour
  Vancouver Harbour

Vancouver, British Columbia

Vancouver is een stad die hoog op meerdere lijsten terug te vinden is als 'beste stad om te wonen'. Bezoek Vancouver en je zult al gauw ervaren dat Vancouver een stad is waar het niet té druk is en waar genoeg ruimte is om je even terug te trekken. Het natte imago van Vancouver vindt zijn oorsprong in de natte wintermaanden, wanneer het meer dan twee maal zoveel regent als in Nederland. In juni, juli, augustus en september regent het gemiddeld minder dan in Nederland.

Beste stad om te wonen

Vancouver wordt ook wel ‘Schone aan de Pacific’ genoemd. Vancouver ligt aan de Pacific, ook wel 'de Grote Oceaan'. Het heeft een gematigd klimaat of mediterraan klimaat, hierdoor is Vancouver een van de steden in Canada met de mildste, maar ook natste winters. 

Vancouver vinden we jaarlijks terug bovenin de lijstjes met meest leefbare steden ter wereld.

Vancouver is een interessante toeristische bestemming. Er zijn veel culturele mogelijkheden zoals Canada Place, Granville Island, Vancouver Art Gallery. Deze Gallery deze heeft een permanente collectie van maar liefst 10.000 kunstobjecten. U kunt ook naar het scheepvaartmuseum Vancouver Maritime Museum, hier vindt u als hoogtepunt een arctisch ontdekkingsschip. 

Stanley Park biedt ruimte om te wandelen of te fietsen (huur een fiets!) Ook vinden we hier het aquarium. De beroemde Capilano Suspension Bridge ligt op slechts 15 minuten rijden. Niet ver van Vancouver vinden we bergen waar men kan skiën en snowboarden. In 2010 waren in Vancouver, samen met wintersportgebied Whistler de Olympische Winterspelen.

Grote filmproductie studio's in Vancouver en Burnaby hebben de stad een belangrijke inkomstenbron gebracht, het wordt tegenwoordig ook wel ‘’Hollywood North’’ genoemd. In september wordt gedurende twee weken het Vancouver International Film Festival gehouden. Tijdens dit festival worden meer dan 350 films getoond en het is dan ook een van de grote filmfestivals van Noord-Amerika. 

Stanley Park Vancouver
Stanley Park Vancouver

Klimaat in Vancouver

Vancouver heeft een zeeklimaat, net als Nederland. Het weer in Vancouver is qua temperatuur goed te vergelijken met het weer in Nederland. In de zomermaanden (tussen juni en september) regent het in Vancouver gemiddeld 25% minder dan in Nederland. Van oktober tot en met mei regent het er echter aanzienlijk meer.

Meer info over Vancouver