Bryce Canyon
National Park

Bryce Canyon

Dit Nationale Park is niet, zoals de naam eigenlijk doet vermoeden, een canyon. Bryce Canyon National Park is gevormd door een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau, u heeft vanaf hier een weids uitzicht op een spectaculaire landschap in rood en bruin zandsteen, door regen en wind zijn de rotsformaties afgesleten tot hoge naaldvormige pieken. U vindt het park in het zuidwesten van de staat Utah.


Het ontstaan van Bryce Canyon National Park

Vreemd gevormde pijlers van gesteente staan hier na miljoenen jaren van erosie. Dit soort pijlers zijn weliswaar op elk continent te vinden, maar in Bryce Canyon is met afstand de grootste collectie in de wereld! Als een grot zonder dak of een stenen bos zijn de pilaren in ontelbare aantallen aanwezig.  Het park dankt zijn naam aan de Mormoonse pionier Ebenerzer Bryce, die tot 1980 aan de voet van de Bryce Canyon woonde.Bryce Canyon Nationalpark
Bryce Canyon Nationalpark

Bezoek aan Bryce National Park

Het park is te bezoeken met de eigen auto, en de weg door het park is circa 20 mijl lang. Bij het visitor center krijgt u alle actuele informatie. Tevens kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus die u van het ene naar het andere uitzichtspunt brengt. Mooie punten zijn: Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en Fairyland Point en bieden vooral bij zonsopkomst en -ondergang een fascinerend uitzicht. Wandelen kunt u met een gids of op muilezels. Enkele trails zijn Mossy Cave, Rim Trail, Bristlecone Loop, Queens Garden, Navajo Trail, Tower Bridge, Hat Shop en Swamp Canyon. Voor tickets of meer informatie over het park, bezoekt u een van de bezoekerscentra.


Entrance Bryce Canyon
Entrance Bryce Canyon

Fascinerend landschap

Het Bryce National Park is gevormd door een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau. Dit plateau leent zich uitstekend om van een weids uitzicht te genieten en vanaf hier kunt u de vele spectaculaire hoodoos aanschouwen. Deze hoodoos zijn aardpiramides, ontstaan door regen en wind. Daarbij zorgt de zon voor verandering van kleuren in de rotsen, variërend van roze naar oranje. De afgesleten toppen kunnen door de verschillende kleuren erg mysterieus lijken.

Een ander bijzonder gegeven in Bryce Canyon is de heldere nacht. Hier zijn maar liefst 7500 sterren te zien bij een heldere hemel. Wanneer u enigszins de kans heeft aanschouw de sterrenhemel na zonsondergang in dit national park.

Natural Bridge
Natural Bridge