Curacao

Algemene informatie

  • Curacao heeft verschillende prachtige stranden, zoals Grote Knip, Playa Lagun en Jan Tiel Beach.
    Strand Curacao
  • De Handelskade, met zijn felgekleurde gebouwen, wordt het meest gefotografeerd.
    Handelskade - Willemstad
  • Ga eens winkelen in de wijk Punda of Otrabanda.
    Winkelen - Willemstad

Curacao

​Curacao is het grootste eiland van de zogenaamde ABC eilanden (Aruba, Bonaire & Curacao) en biedt een ontspannen Caribische sfeer met een mooie witte stranden en kristalhelder water

Het eiland heeft een prachtige onderwaterwereld en biedt maar liefst 40 verschillende snorkel- en duikgebieden.

Zoals kenmerkend bij de Benedenwindse Eilanden heeft Curacao een uitstekend klimaat voor
diverse watersporten zoals surfen, kite-surfen en parasailing.

Overige informatie Curacao

Verder leent het eiland zich ook prima voor diverse andere sportactiviteiten, zoals tennis, paardrijden en golf. Slaat u eens een balletje op de golfbaan van Blue Bay, met name ook erg bijzonder door de ligging aan de Caribische zee, de mooie uitzichten en de tropische natuur. 

Voor degene die er graag op uit trekken mag een bezoek aan Willemstad met haar bekende Handelskade met fraai gekleurde huizen natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast vindt u hier het mooie geel-witte Penhagebouw, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. 

Wilt u meer weten over de geschiedenis van het eiland, maak dan een tour langs de diverse plantagehuizen, zoals bijvoorbeeld het Brievengat in de wijk Brievengat of bezoek het Kura Hulanda Museum. 

Bent u dol op verhalen en mythen? Bezoek dan de Hato Grotten. Hier zijn nog muurschilderingen van 1500 jaar terug te vinden. 

Christoffel National Park

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het grootste nationale park van Curaçao, het Christoffelpark. Het nationale park is een natuurgebied in het noordwesten van het eiland Curaçao. Het park bestaat uit 3 voormalige plantages: plantage Savonet, plantage Zorgvlied en plantage Zevenbergen. Er is keuze uit ongeveer acht wandelroutes. De klim (kan alleen in de morgen) naar de berg is vrij zwaar, maar is de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht. Maar er zijn ook makkelijke routes. 
Er zijn ook mogelijkheden voor een safari of excursie. Door een bezoek aan de plantage Savonet komt u meer te weten over de geschiedenis en cultuur van het eiland.

Christoffelberg
Christoffelberg

Relaxen aan het strand

Uiteraard mag u zich op dit eiland ook overgeven aan het ultieme relaxen waarbij u geniet van de heerlijke stranden. Daarbij heeft u keuze uit maar liefst veertig stranden, wisselend van kleine bountystrandjes tot echte partystranden. Zoals op het hele eiland, geldt ook hier het principe dat er voor ieder wat wils bij zit. Hoe u de vakantie ook invult, u zult ongetwijfeld voor uzelf het beste uit dit mooie eiland halen.

Prachtige stranden
Prachtige stranden

De grotten van Hato

Gevluchte slaven schuilden in deze grotten en verbleven hier soms maanden. Daarvoor zaten de Ararwak indianen in deze grotten, de 1500 jaar oude wandschilderingen hebben zij gecreëerd. Met een gids krijgt u een rondgang en hoort u alle verhalen en mythen die in de loop der jaren zijn ontstaan. Elk uur tussen 09.00 en 17.00 uur beginnen de tours.  

Hato grotten
Hato grotten

Willemstad

Punda

Punda ('de punt') is het oude stadsdeel van Willemstad. Hier vindt u de handelskade en talloze oude kleurrijke panden die toch wel doen denken aan de Nederlandse grachtenpanden. In 1635 werden de panden als Fort Amsterdam gebouwd, waarna in de jaren erna de nederzetting Willemstad ontstond. In 1707 was het gebied volgebouwd en werd er begonnen met bouwen in Otrobanda 'de andere zijde'.

Punda
Punda

Otrobanda

Aan de andere kant van de Sint Annabaai werd vanaf 1707 Otrobanda 'de andere kant' gebouwd. Hier vinden we de winkelstraat de Breedestraat, gelegen tussen Kurá Hulanda en het Riffort.

Kurá Hulanda is wel het mooist gerestaureerde deel van Otrobanda: In de afgelopen decennia werd deze krottenwijk van Otrobanda’s geheel gerenoveerd tot een prachtig historisch district. Hier zien we nu dan ook een prachtig voorbeeld van de koloniale architectuur met Nederlandse invloed in de Caribbean.

Otrobanda
Otrobanda

Riffort

In 1828 werden de vervallen verdedigingswerken van Curacao versterkt door de bouw van het Rif Fort, tegenwoordig het Riffort. Deze vestingmuur is tegenwoordig prachtig hersteld en biedt nu beschutting aan Riffort Village, een winkel- en entertainmentcentrum met een mooi uitzicht op Punda. Het Brionplein is het middelpunt van de boulevard in Otrobanda’s.

Rif Fort Otrobanda
Rif Fort Otrobanda

Klimaat / Ligging

Het klimaat is warm, met een minimumtemperatuur van 20 en een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Het regenseizoen op Curaçao is van oktober tot midden januari. 

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee voor de kust van Venezuela, maar Curaçao behoort tot de  Koninkrijk der Nederlanden.

Curacao