Curacao

Algemene informatie

Curacao

​Curacao is het grootste eiland van de zogenaamde ABC eilanden (Aruba, Bonaire & Curacao) en biedt een ontspannen caribische sfeer met een mooie witte stranden en kristalhelder water. Het eiland heeft een prachtige onderwaterwereld en biedt maar liefst 40 verschillende snorkel- en duikgebieden. Zoals kenmerkend bij de Benedenwindse Eilanden heeft Curacao een uitstekend klimaat voor diverse watersporten zoals surfen, kite-surfen en parasailing.


Verder leent het eiland zich ook prima voor diverse andere sportactiviteiten, zoals tennis, paardrijden en Golf. Slaat u eens een balletje op de golfbaan van Blue Bay, met name ook erg bijzonder door de ligging aan de Caribische zee, de mooie uitzichten en de tropische natuur. Voor degene die er graag op uit trekken mag een bezoek aan Willemstad met haar bekende Handelskade met fraai gekleurde huizen natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast vindt u hier het mooie geel-witte Penhagebouw, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Wilt u meer weten over de geschiedenis van het eiland, maak dan een tour langs de diverse plantagehuizen, zoals bijvoorbeeld het Brievengat in de wijk Brievengat of bezoek het Kura Hulanda Museum. Bent u dol op verhalen en mythen? Bezoek dan de Hato Grotten. Hier zijn nog muurschilderingen van 1500 jaar terug te vinden. Met een gids krijgt u een rondgang en hoort u alle verhalen en mythen die in de loop der jaren zijn ontstaan.

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het grootste nationale park van Curaçao, het Christoffelpark. Hier heeft u een keuze uit ongeveer acht wandelroutes en zijn er mogelijkheden voor een safari of excursie. Door een bezoek aan de Plantage Savonet komt u meer te weten over de geschiedenis en cultuur van het eiland.

Relaxen

Uiteraard mag u zich op dit eiland ook overgeven aan het ultieme relaxen waarbij u geniet van de heerlijke stranden. Daarbij heeft u keuze uit maar liefst veertig stranden, wisselend van kleine bountystrandjes tot echte partystranden. Zoals op het hele eiland, geldt ook hier het principe dat er voor ieder wat wils bij zit. Hoe u de vakantie ook invult, u zult ongetwijfeld voor uzelf het beste uit dit mooie eiland halen

  • Hawaii Reizen
  • West USA westkust
  • Florida Reizen
  • Zuidstaten USA
  • oostkust USA reizen
  • Canada Reizen
  • vliegtickets zonder boekingskosten