Molokini

Fascinerende zeewereld

Molokini

Dit kleine en onbewoonde eiland tussen Kahoolawe en Maui in de Hawaiiaanse archipel is een van de slechts drie beschermde vulkanische wonderen van de wereld, Het eiland wordt gevormd door de kraterrand van een uitgedoofde vulkaan en kan alleen via het water worden bereikt. Het eiland is sinds 1977 het enige zeereservaat in Hawaï. Vanwege het feit dat Molokini een "Hawaii State Seabird Sancutary" vogelreservaat is, mag het eiland niet worden betreden.

Onderwaterparadijs

Tegenwoordig is het eiland een van de populairste duik- en snorkelgebieden van Hawaï. Duikers en snorkelaars van over de hele wereld reizen naar Molokini om het ongelooflijke onderwaterleven en een prachtig uitzicht op dit kleine maar zeer beroemde eiland te ervaren.

De helderheid van het water rondom Molokini is overweldigend, op sommige plaatsen kun je maar liefst 45 meter in de diepte kijken, waarbij de zonnestralen een adembenemend zicht op de onderwaterwereld bieden. In Molokini wacht u een keur aan bloeiende koraalriffen, ontelbare vissoorten en de ongereptheid van het zeeleven. Uw vakantie op Hawaii maakt u compleet met een bezoek aan dit eiland.

Fun Facts

Op Hawaii wordt gezegd dat Molokai een mooie vrouw was, die door de jaloerse vulkanische en vuurgodin "Pele" in een steen werd veranderd.

- Er leven meer dan 250 vissoorten in de krater.

Molokini wordt niet bewoond en mag niet worden betreden.

Bij Molokini heb je de mogelijkheid om te zwemmen met reuzenschildpadden in hun natuurlijke leefomgeving.

Molokini is alleen te bereiken via georganiseerde tours.