Exuma

Ontdek de Exuma's

  • Het strand wat bekend staat om de zwemmende varkens.
    Pig Beach
  • Geniet van alle oude en authentieke winkels op het eiland!
    Oude winkel in Exuma
  • Nasa foto van de archipel
    Exuma's

Exuma

Het saffierblauwe water dat The Exumas omringd maakt deze eilandenarchipel tot tot een absoluut juweeltje. The Exumas, een reeks van meer dan 360 eilanden en eilandjes waar je overal rustige en verlaten witte zandstranden vindt. De ultieme combinatie van zon, zee en strand vormen een prachtig tropisch paradijs en hier overtreft de schoonheid van de natuur menig andere strandbestemming. Door de ultra-exclusieve resorts en prachtige villa’s met veel privacy waar beroemdheden graag vertoeven en de gezellige kleinere hotels is er voor elke wens een passende accommodatie te vinden. Ook is een groot deel van de eilandjes onbewoond, kortom: de Exuma's vormen de ultieme ontsnapping.

De hoofdstad George Town ligt op Great Exuma, het grootste eiland in dit district. Hier kan je naar toe vliegen vanuit o.a. Atlanta, Miami of Nassau. Great Exuma is door een brug verbonden met Little Exuma en op deze eilanden wonen ongeveer 7300 mensen. George Town staat bekend als zeilmetropool en jaarlijks vindt hier de Family Island Regatta plaats.


Fun Facts!

1.  Wist je dat er geen verkeerslichten zijn op The Exumas.

2. De Exuma's bestaan uit meer dan 360 eilanden.

3. Het grootste zeilevenement ter wereld vind hier plaats.

Moriah Harbour Cay National Park en Allen’s Cay

Tussen Great en Little Exuma ligt Moriah Harbour Cay National Park, een vitaal onderdeel van het ecosysteem tussen Great en Little Exuma. Het Nationale Park omvat zandduinen, stranden, mangroven en zeegrasvelden. Talrijke zeevogels nestelen hier en het park dient ook als kraamkamer voor het leven in zee. Ten noordwesten van Great Exuma ligt Allen’s Cay, waar je de beschermde Allen's Cay Rock Iguana kunt bewonderen. Deze leguanensoort is een zachtaardige wezen dat uiterst vriendelijk en gastvrij is voor de bezoekers die hen groenten en ander lekkers brengen. 

Allen's Cay Rock Iguana
Allen's Cay Rock Iguana

Big Major Cay

Big Major Cay Island is onbewoond hier vind je op Pig Beach de wereldberoemde zwemmende varkens die je op veel Instagram foto’s en in reisblogs tegenkomt. De varkens zijn niet inheems en men weet niet zeker hoe ze ooit hier terecht zijn gekomen. Sommigen zeggen dat ze hier in de steek zijn gelaten door een groep matrozen die van plan waren terug te komen om ze later op te eten. Anderen zeggen dat de varkens naar het eiland zijn gezwommen vanaf een zinkend schip. Hoe dan ook, de zwemmende varkens leven hier nog steeds en zijn een populaire toeristische trekpleister geworden. Je komt hier met een dagtrip per boot vanuit George Town of via een kort boottochtje vanuit Staniel Cay

Stocking Island

Stocking Island is een verborgen juweel, op 10 minuten varen vanaf George Town. Om dit eiland vind je meerdere “Blue Holes” waarin je kan duiken, snorkelen of zwemmen. Genie took zeker van Starfish Bay, een prachtige baai aan een poederwit strand, bekend om de vele prachtige zeesterren.

Pig Beach
Pig Beach

Staniel Cay

Staniel Cay is een klein eiland van vijf vierkante kilometer en ligt in het midden van de langerekte Exuma Archipel. Op dit eiland vindt je prachtige stranden, een schattig dorpje Staniel Cay Village en een Yacht Club. Ontdek het eiland met de fiets of vaar vanuit hier binnen een paar minuten naar Pig Beach en een andere wereldberoemde spot “Thunderball Grotto  

Thunderball Grotto

Thunderball Grotto is een van de beste snorkelplekken ter wereld en is beroemd geworden door een scene uit de James Bond film “Thunderball”. Om in dit onderwater grotsysteem te komen is een avontuur op zich en dit doe je al snorkelend. Het wemelt er van het exotische zeeleven en dat vormt een caleidoscoop van schitterend gekleurde koraalriffen en vissen. Niet ver hiervaandan ligt ook Compass Cay waar je als je gaat snorkelen talrijke verpleegsterhaaien kan spotten. 

Onderwaterwereld Exuma
Onderwaterwereld Exuma