• Reisgids
 • Contact
 • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
FAQ

Veelgestelde vragen Amerika & Canada reizen

Veelgestelde vragen

Onderwerpen

Vluchten
Online Tickets
VISA, Paspoort, ESTA & eTA
Bagage
Huurauto
Camper
Hotel
Verzekeringen & SGR
TripCase
Algemene informatie VS & Canada
Algemene informatie Exit Reizen
Boeking bij Exit Reizen
Terug naar alle onderwerpen

Vluchten

Luchthaven

Hoe lang van tevoren moet ik op de luchthaven zijn voor een vlucht naar de Verenigde Staten of Canada?

Vermijd stress en extra kosten voor nieuwe vliegtickets door op tijd op de luchthaven te zijn. Op de luchthaven zijn er tal van restaurants en winkels om je te vermaken als je te vroeg aankomt. Hoewel het tegenwoordig efficiënt is om online in te checken, zijn er ook extra veiligheidsmaatregelen die tijd kosten en ervoor zorgen dat het noodzakelijk blijft om ruim voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Zorg ervoor dat je minstens 2 uur voor vertrek van je vlucht bij de incheckbalie bent, en bij intercontinentale vluchten adviseren we minstens 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Houd ook rekening met mogelijke vertragingen op weg naar het vliegveld, zoals door weers- of verkeersomstandigheden.

Als er meerdere vliegvelden in een stad zijn, vlieg ik dan altijd vanaf hetzelfde vliegveld?

Sommige steden hebben meerdere vliegvelden, die niet altijd even dicht bij elkaar liggen. Het hoeft dus niet per definitie zo te zijn dat je van hetzelfde vliegveld vertrekt als waar je bent aangekomen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van steden met meerdere vliegvelden:

 • Washington: Washington Dulles International Airport (IAD), Baltimore/Washington International Airport (BWI), Ronald Reagan Washington National Airport (DCA).
 • New York: Newark Liberty International Airport (EWR), John F. Kennedy International Airport (JFK), LaGuardia Airport (LGA).
 • Chicago: O'Hare International Airport (ORD) en Chicago Midway International Airport (MDW).
 • Houston: George Bush Intercontinental Airport (IAH) en Houston William P. Hobby Airport (HOU).
 • Orlando: Orlando International Airport (MCO) en Orlando Sanford International Airport (SFB).

Hoe werkt parkeren op de luchthaven?

Indien gewenst kun je het parkeren op de luchthaven voor vertrek regelen. Voor meer informatie over kort of lang parkeren op Schiphol, klik hier. Tevens kun je gebruikmaken van verschillende parkeermogelijkheden in de directe omgeving van Schiphol, inclusief transfers bij vertrek en aankomst.

Voor meer informatie over parkeren bij Brussels Airport, klik hier.
Voor meer informatie over parkeren bij Düsseldorf Airport, klik hier.

Handig! Voor informatie over parkeren bij alle luchthavens in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk klik hier. Op deze website vind je talloze opties om je auto te parkeren op Schiphol en ook de overige Nederlandse luchthavens, als ook de parkeermogelijkheden op nabije luchthavens in Duitsland en België. Dus ook als je vertrekt vanaf Duitsland of België kun je hier terecht voor parkeerreserveringen.

Stoelreserveringen

Kan ik een stoel reserveren in het vliegtuig?

Stoelreserveringen zijn na ticketuitgifte mogelijk. Bezoek onze Partner pagina voor meer informatie over de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Overstappen in de Verenigde Staten en Canada

Hoeveel overstaptijd heb ik nodig?

Om je reistijd zo kort mogelijk te houden, proberen we de best aansluitende vluchten voor je te boeken met minimale overstaptijden, die voldoen aan de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Als je door toedoen van de luchtvaartmaatschappij en/of in overmachtsituaties je aansluitende vlucht mist, zal de maatschappij ervoor zorgen dat je op de eerstvolgende beschikbare vlucht mee kunt. Als je liever meer tijd op het vliegveld wilt doorbrengen, kunnen we je doorvlucht (indien beschikbaar) op een later tijdstip boeken. Dit moet echter direct bij de boeking worden doorgegeven. Vluchttijden zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen door toedoen van de maatschappij en kunnen om die reden nooit door ons worden gegarandeerd.

Ik heb een overstap in Amerika, wat moet ik doen?

Wanneer je tijdens je reis gaat overstappen, ontvang je aan het begin van je reis de instapkaarten voor alle volgende vluchten. Hierdoor hoef je niet steeds opnieuw in te checken voor iedere vlucht. Soms is het nummer van de gate van de volgende vlucht nog niet bekend bij vertrek of kan deze tussentijds worden gewijzigd. Let daarom goed op de elektronische schermen op de luchthaven, waarop alle vluchten staan vermeld met de juiste gate. Let ook op dat je vluchtnummer overeenkomt met het vluchtnummer op deze borden, aangezien er soms meerdere vluchten naar dezelfde bestemming vertrekken. De baliemedewerker aan het begin van je reis zal je bagage doorgaans 'doorlabelen' naar het eindpunt van je vliegbestemming. Je ziet je bagage pas terug op de plaats van bestemming en hoeft deze niet steeds bij iedere overstap opnieuw in te checken.

Voor reizigers met een overstap in de Verenigde Staten: op het eerste vliegveld van aankomst ('port of entry') moet je door de douane. Hier moet je persoonlijk je bagage meenemen door de douane-inspectie. Nadat je door de paspoortcontrole bent gegaan, haal je je koffer van de transportband, breng je het langs de douane en zet je deze zelf weer op de transportband achter de douane-inspectie. Je koffer wordt doorgelabeld naar je eindbestemming, dus je hoeft niet opnieuw in te checken. Vergeet niet dat je voor een overstap in de Verenigde Staten een ESTA nodig hebt.

Ik heb een overstap in Canada, wat moet ik doen?

Voor reizigers met een overstap in Canada: op het eerste vliegveld van aankomst ('port of entry') moet je door de douane.  Let op: bij het overstappen in Toronto of Montreal vanuit Europa hoef je geen beveiligingscontrole te doorlopen. Bij het overstappen in Vancouver, of voor vluchten van buiten Europa naar Toronto of Montreal, moet je wel de security passeren.  Hier moet je persoonlijk je bagage meenemen door de douane-inspectie. Nadat je door de paspoortcontrole bent gegaan, haal je je koffer van de transportband, breng je het langs de douane en zet je deze zelf weer op de transportband achter de douane-inspectie. Je koffer wordt doorgelabeld naar je eindbestemming, dus je hoeft niet opnieuw in te checken. Vergeet niet dat je voor een overstap in Canada een eTA (Electronic Travel Authorization) nodig hebt.

Kan ik het vliegveld verlaten tijdens mijn overstap?

Ja, in principe kun je de luchthaven verlaten tijdens een tussenstop in de Verenigde Staten. Je gaat dan door de douane als je aankomt van een internationale vlucht. Vergeet niet om extra tijd in te calculeren voor het uitstappen van je vlucht, het ophalen van je baggage, het verlaten van de luchthaven, het verkennen van de stad, en het terugkeren voor de TSA-controle en het instappen. Als je ingecheckte bagage hebt, overweeg dan om deze op te slaan op de luchthaven of mee te nemen tijdens je uitstapje. Sommige luchthavens bieden bagageopslagfaciliteiten aan, terwijl andere mogelijk niet dezelfde opties bieden. 

Upgraden

Is het mogelijk mijn geboekte vluchten te upgraden naar Comfort, Premium of Business Class?

Ja, het is mogelijk om je geboekte vluchten te upgrade naar stoelen met meer beenruimte, Comfort, Premium of Business Class. Het is afhankelijk van de beschikbaarheid, de tijd tot vertrek, evenals de capaciteit van de vlucht. Neem alsjeblieft contact met ons op vergezeld van je boekingsnummer, voor meer informatie over de mogelijkheden. In sommige gevallen kun je dit ook regelen bij de luchtvaartmaatschappij bij het inchecken kort voor vertrek.

Vliegen

Met welke luchtvaartmaatschappijen werkt Exit Reizen?

Exit Reizen werkt samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Op onze Partner pagina vind je meer informatie over de luchtvaartmaatschappijen.

Wat gebeurt er als ik niet kom opdagen bij mijn vlucht? Wat is een no-show?

Bij een zogeheten ‘no-show’ (oftewel het niet gebruikmaken van één van de geboekte vluchten uit het ticket zonder hiervan melding te maken) heeft de luchtvaartmaatschappij het recht alle doorgaande- en retourvluchten automatisch te annuleren.

Wanneer je geen gebruikmaakt van je eerste vlucht, kun je dus ook geen gebruik meer maken van je overige (retour)vluchten. Indien je op eigen initiatief beslist een vlucht niet te gebruiken, is dit geheel voor eigen risico en bestaat de mogelijkheid dat je voor een eventuele door- en/of retourreis een volledig nieuw ticket moet kopen.

In sommige gevallen is het mogelijk om voor vertrek je ticket tegen omboekingskosten en een eventuele meerprijs te wijzigen, dit dient echter wel ruim voor de oorspronkelijk geboekte vertrekdatum kenbaar gemaakt te worden.

Dieetwensen

Kan ik dieetwensen doorgeven voor in het vliegtuig?

Jazeker. We kunnen speciale maaltijden voor je aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Elke reiziger kan één dieetwens doorgeven. Let op: deze speciale maaltijden zijn alleen beschikbaar op intercontinentale vluchten. Neem contact op met je reisspecialist om je voorkeur door te geven. Na het uitgeven van je ticket kun je dit ook eenvoudig zelf online regelen bij de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Verloren tickets

Ik ben mijn tickets verloren, wat moet ik nu doen?

Hoewel papieren tickets vrijwel niet meer worden gebruikt, kan het gebeuren dat je je reisschema of andere (papieren) informatie over je vluchten kwijtraakt. Als dat gebeurt, neem dan tijdens Nederlandse kantooruren contact met ons op via e-mail, Whatsapp of telefoon. Als alternatief kun je ook de luchtvaartmaatschappij in de VS bellen en hen vragen om de informatie te verstrekken. 

Terug naar alle onderwerpen

Online Tickets

Ticket-only boeking

Wat bedoelen jullie met ticket-only boekingen?

"Ticket-only boekingen" verwijzen naar boekingen die uitsluitend vliegtickets betreffen en zijn geplaatst via onze online boeking engine op www.exit-reizen.nl/vliegtickets. Deze boekingen omvatten losse vliegtickets of meerdere vliegtickets en maken vaak geen deel uit van een pakketreis.

Hoe kan ik contact opnemen met Exit Reizen met betrekking tot mijn ticket-only boeking?

Wil je contact opnemen met Exit Reizen over je ticket-only boeking? Stuur dan een e-mail vanaf het e-mailadres dat je bij de boeking hebt opgegeven naar tickets@exit-reizen.nl. Vermeld in je e-mail je reserveringsnummer, vertrekdatum en de namen van de passagiers. Als je meerdere vragen hebt, stuur deze dan in één e-mail, zodat we je zo volledig en snel mogelijk kunnen helpen.

Ik wil graag mijn tickets omboeken, wat moet ik doen?

We verzoeken je ruim voor vertrek te e-mailen vanaf het e-mailadres dat je bij boeking hebt opgegeven. Vermeld daarbij je reserveringsnummer, vertrekdatum en de namen van de passagiers die willen omboeken, en naar welke datum. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord.

Ik wil graag mijn tickets annuleren, wat moet ik doen?

We verzoeken je ruim voor vertrek te e-mailen vanaf het e-mailadres dat je bij boeking hebt opgegeven. Vermeld daarbij je reserveringsnummer, vertrekdatum en de namen van de passagiers die willen annuleren. Je ontvangt dan zodra de restitutie (indien van toepassing) door de luchtvaartmaatschappij is verwerkt de terugbetaling.

Is het mogelijk om de CO2-uitstoot van mijn door Exit Reizen geboekte vliegtickets te compenseren?

Exit Reizen werkt samen met Regreener voor het compenseren van vluchten. Regreener zet zich op een transparante en betekenisvolle manier in tegen klimaatverandering. Zij geven daarbij inzicht in welke projecten je steunt via een online profiel op hun website. Compenseer hier vluchtemissies op een betrouwbare manier. Jouw bijdrage steunt een klimaatproject en stimuleert directe innovatie in de luchtvaartindustrie!

Mijn naam in het ticket staat niet juist en hoe werkt ESTA of eTA?

Voor vragen over het corrigeren van je naam op het ticket en informatie over ESTA of eTA, verwijzen we ja naar deze pagina voor meer antwoorden op algemene vragen over vluchtboekingen.

Restitutie ticket-only boeking

Ik heb direct bij de luchtvaartmaatschappij stoelen/koffers/maaltijden e.d. bijgeboekt, kan ik daar restitutie voor aanvragen bij Exit Reizen?

Als je op eigen initiatief apart overige diensten gereserveerd en betaald heeft, verzoeken wij je om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Als je hierbij recht hebt op restitutie wordt dit tussen jou en de luchtvaartmaatschappij zonder onze tussenkomst direct afgehandeld.

Mijn vluchten zijn geannuleerd, zonder alternatief, heb ik recht op restitutie van mijn tickets?

In de meeste gevallen wel, maar wij zijn hier afhankelijk van het beleid van de luchtvaartmaatschappij. Indien je recht hebt op restitutie van jouw tickets zal Exit Reizen de aanvraag indienen bij de luchtvaartmaatschappij. De ticketingkosten worden niet vergoed.


Mijn vluchten zijn gewijzigd, heb ik recht op restitutie van mijn tickets?

Een luchtvaartmaatschappij heeft het recht vertrektijden en routes binnen bepaalde bandbreedtes te wijzigen. Schemawijzigingen komen i.v.m. de aanhoudende en steeds veranderende maatregelen momenteel vaak voor. Tickets kunnen tegen de geldende annuleringskosten geannuleerd worden. Indien je recht hebt op restitutie van jouw tickets zal Exit Reizen de aanvraag indienen bij de luchtvaartmaatschappij. De ticketingkosten worden niet vergoed.


Als er een inreisverbod geldt voor het land waar ik heenreis, kan ik mijn vlucht kosteloos annuleren en restitutie ontvangen?

Als de luchtvaartmaatschappij jouw vluchten kan uitvoeren, is het niet mogelijk om volledige restitutie van jouw betaalde vliegtickets te ontvangen. Annuleren is dan alleen mogelijk tegen de reguliere annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Indien je recht hebt op enige restitutie zal Exit Reizen de aanvraag indienen bij de luchtvaartmaatschappij. De ticketingkosten worden niet vergoed.

E-tickets & Boarding Pass

Moet ik mijn tickets printen?

Nee, dat hoeft niet. Tegenwoordig reis je met e-tickets! Om in te checken en je instapkaarten te ontvangen, hoef je alleen maar je geldige paspoort te tonen bij de incheckbalie. Het kan zijn dat ze om je reserveringsbevestiging vragen, die je per e-mail van ons hebt ontvangen.

Waarom e-tickets?

Een e-ticket biedt verschillende voordelen. Het is snel en veilig: zodra je een e-ticket hebt geboekt, ben je klaar voor vertrek en is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor je boeking, die wordt opgeslagen in hun systeem. Het elektronische ticket kan niet kwijtraken of gestolen worden. Bovendien is het voordelig: luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties streven naar lagere kosten voor henzelf en hun passagiers. Met e-tickets hebben luchtvaartmaatschappijen direct toegang tot alle relevante informatie, inclusief de boekingsafrekening, in het reserveringssysteem. Er zijn geen extra administratieve handelingen nodig, alles wordt elektronisch verwerkt. Doordat er geen fysieke tickets worden afgedrukt, wordt er minder papier verbruikt en worden er minder grondstoffen gebruikt. Dit draagt bij aan het verminderen van de ecologische impact van reizen.

Wat is het verschil tussen een e-ticket en een boarding pass?

Een e-ticket en een boarding pass zijn beide documenten die betrekking hebben op het reizen per vliegtuig, maar ze dienen verschillende doelen en worden op verschillende momenten in het reisproces gebruikt:

E-ticket:

 • Een e-ticket is een elektronisch document dat je ontvangt nadat je een vlucht hebt geboekt.
 • Het bevat belangrijke informatie over je vlucht, zoals de vluchtnummers, de vertrek- en aankomsttijden, de luchthavens, de datum van de vlucht, enzovoort.
 • Het fungeert als bewijs dat je een ticket hebt gekocht voor de desbetreffende vlucht en bevat vaak een unieke boekingsreferentie of reserveringsnummer.
 • Een e-ticket wordt meestal per e-mail naar je gestuurd of is beschikbaar om te downloaden vanaf de website of app van de luchtvaartmaatschappij.

Boarding pass:

 • Een boarding pass is een document dat je nodig hebt om aan boord van het vliegtuig te gaan op de dag van je vlucht.
 • Het bevat specifieke informatie over jouw vlucht, zoals de gate waar je moet instappen, je stoelnummer, de vertrek- en aankomsttijden, enzovoort.
 • Je ontvangt je boarding pass meestal op de luchthaven, nadat je hebt ingecheckt. Dit kan zowel online (via de website of app van de luchtvaartmaatschappij) als op de luchthaven zelf gebeuren, bij een incheckbalie of via self-service kiosken.
 • Sommige luchtvaartmaatschappijen accepteren ook digitale boarding passes die je op je smartphone kunt laten zien in plaats van een geprinte versie.

Kortom, een e-ticket is het bewijs van je boeking, terwijl een boarding pass nodig is om daadwerkelijk aan boord van het vliegtuig te gaan op de dag van je vlucht.

Online inchecken

Wanneer kan ik online inchecken?

Bij veel maatschappijen kun je vanaf 24-30 uur voor vertrek op de website of via de app van de maatschappij online inchecken en je instapkaart(en) uitprinten of downloaden op je smartphone. Dit versnelt de procedure op de luchthaven op de dag van vertrek en je kunt dan al je stoelen uitkiezen, eventueel wijzigen of upgraden. Op de luchthaven van vertrek geef je dan op vertoon van de benodigde bescheiden je incheckbagage af bij de check-in balie. Online inchecken is alleen mogelijk via de website of app van de betreffende luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Let op: niet alle maatschappijen bieden deze mogelijkheid. Bezoek onze Partner pagina voor meer informatie over de betreffende luchtvaartmaatschappij.

CO2-uitstoot compenseren

Is het mogelijk om de CO2-uitstoot van mijn door Exit Reizen geboekte vliegtickets te compenseren?

Exit Reizen werkt samen met Regreener voor het compenseren van vluchten. Regreener zet zich op een transparante en betekenisvolle manier in tegen klimaatverandering. Ze geven daarbij inzicht in welke projecten je met je bijdrage steunt via een online profiel op hun website. Compenseer hier je vluchtemissies op een betrouwbare manier. Jouw bijdrage steunt een klimaatproject en stimuleert directe innovatie in de luchtvaartindustrie!

Terug naar alle onderwerpen

VISA, Paspoort, ESTA & eTA

Visum

Heb ik een visum nodig voor een reis naar de VS of Canada?

Als je beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort en je reist 90 dagen of langer naar de VS of 6 maanden of langer naar Canada, dien je tijdig voor vertrek een visum aan te vragen. Als je reisduur korter is en je voldoet aan bepaalde voorwaarden, kun je in de meeste gevallen zonder visum reizen. Je valt dan onder het Visum Waiver Programma (VWP), hiervoor dien je te beschikken over een geldige ESTA (USA) of ETA (Canada).

Wat is het Visa Waiver Program? (VWP)

Het Visa Waiver Program (VWP) is een initiatief van het Department of Homeland Security, waarmee burgers van deelnemende landen voorafgaand aan hun reis kunnen worden beoordeeld volgens de eisen van de Amerikaanse douane. Hierdoor hoeven ze geen visum aan te vragen, maar kunnen ze een ESTA naar Amerika aanvragen. Het aanvragen van een ESTA is eenvoudiger en verloopt vele malen sneller dan het aanvragen van een visum.

Wanneer heb ik een ESTA en een eTA nodig?

Als je van plan bent beide landen te bezoeken, heb je zowel een ETA voor Canada als een ESTA voor Amerika nodig. Dit geldt ook als je op vakantie gaat naar een van beide landen en een korte trip wilt maken naar het andere land. Moet je tijdens je reis naar Canada overstappen in de Verenigde Staten? Dan dien je zowel een ETA als een ESTA aan te vragen. En andersom. Alleen als je vliegtuig een tussenlanding maakt en je niet hoeft uit te stappen, heb je niet beide documenten nodig.

Heb ik een visum nodig voor de Bahama's of voor Mexico?

Nederlandse en Belgische staatsburgers hebben voor de Bahama's en Mexico momenteel geen visum nodig, maar je paspoort moet wel geldig zijn tot 6 maanden na de dag van terugkomst (onder voorbehoud van wijzigingen). Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, dan heb je mogelijk een visum nodig. Neem hiervoor contact op met de dichtstbijzijnde ambassade.

Paspoort

Heb ik een paspoort nodig om naar de VS en Canada te reizen?

Ja, je hebt een paspoort nodig om naar de Verenigde Staten en Canada te reizen.

Wat zijn de vereisten voor een paspoort?

Voor een paspoort zijn de belangrijkste vereisten onder meer dat het voorzien moet zijn van een machinaal leesbare tekst, een geldigheidsduur, en dat alle persoonlijke gegevens correct en up-to-date moeten zijn, inclusief de pasfoto en een geïntegreerde chip met biometrische kenmerken.

Hoelang moet mijn paspoort nog geldig zijn om te kunnen reizen naar de VS en Canada?

Het Nederlandse of Belgische paspoort moet voor reizen naar de VS en Canada zowel voor de heen- als terugreis geldig zijn, voor andere landen soms langer. Je Nederlandse of Belgische paspoort moet voor reizen naar de VS en Canada minimaal geldig zijn tot en met de dag van thuiskomst. Let op! Voor de Bahama's en eventuele andere landen geldt dat je paspoort geldig moet zijn tot en met 6 maanden na de dag van terugkomst in Nederland.

Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

Ja, alle meereizende kinderen hebben, ongeacht leeftijd, een eigen paspoort nodig en mogen niet bij één van de ouders in het paspoort staan.

Hoe moet ik mijn naam invoeren bij het boeken van een vlucht of reis?

Het is belangrijk dat de achternaam en voornaam(-namen) in je paspoort exact overeenkomen met de gegevens op je boekingsbevestiging, vluchtschema of e-ticket. Controleer direct na ontvangst van deze documenten of de namen correct zijn gespeld en in de juiste volgorde staan. Als je afwijkingen constateert, neem dan onmiddellijk contact met ons op, aangezien latere naamswijzigingen extra kosten met zich mee kunnen brengen.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe namen in het paspoort kunnen staan:

Achternaam: Jansen
Voornaam:  Anne Emily

Als je eerste voornaam bijvoorbeeld Anne is, zou de boeking moeten worden gedaan onder de naam: Jansen/Anne. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat alleen de naam Jansen/A op het vluchtschema/ticket wordt vermeld. Houd er rekening mee dat alleen de eerste voornaam die in je paspoort staat zichtbaar is op het vluchtschema/ticket, maar dat alle voornamen in het boekingssysteem worden ingevoerd en daar ook zichtbaar zijn.

Speciale tekens, leestekens en spaties, zoals een koppelteken, umlaut, accenten of apostrofs, worden niet opgenomen op het vliegticket of op vouchers. Dubbele namen worden altijd samen geschreven, ongeacht de spelling in het paspoort. Bijvoorbeeld, een "ö" wordt op het ticket vermeld als "oe" en een "ß" als "ss".

Hoe moet ik leestekens vermelden tijdens mijn boeking en op het ticket?

Leestekens in je naam, zoals accenten, spaties, trema's en apostrofs worden per definitie niet op vliegtickets vermeld. De juiste spelling is echter wel belangrijk, dus controleer deze goed. Kijk goed hoe je naam in de Machine Readable Zone van je paspoort vermeld staat. Bij een ü, ö, ä wordt daar vaak ue, oe en ae geschreven. Het machinaal leesbare gedeelte van je paspoort wordt gebruikt voor het inchecken en bij de paspoortcontrole tijdens het uit- en inreizen.

ESTA

Wat is ESTA?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en is een veiligheidsmaatregel van de Amerikaanse overheid om ongewenste reizigers te weren voordat ze naar de Verenigde Staten reizen. Met een goedgekeurde ESTA-reistoestemming mag je zonder visum naar Amerika reizen. Reizigers onder het Visa Waiver Programma moeten uiterlijk 72 uur voor vertrek online een ESTA aanvragen, tegen een kostprijs van USD 21 per persoon. Als je geen reistoestemming krijgt, wordt de toegang tot jouw vluchten of de VS worden geweigerd. Vergelijkbare systemen worden ook gebruikt door andere overheden, zoals eTA voor Canada, eVisitor-visum voor Australië en ETA voor Sri Lanka.

Hoe vraag ik mijn ESTA aan?

Voor het aanvragen van ESTA of het controleren van uw ESTA-status verwijzen we je naar: https://esta.cbp.dhs.gov

Dit is de officiële website van het Electronic System for Travel Authorization (ESTA), beheerd door het U.S. Customs and Border Protection (CBP) bureau van het Department of Homeland Security (DHS) van de Verenigde Staten. Hier kunnen reizigers een ESTA aanvragen voor reizen naar de Verenigde Staten onder het Visa Waiver Programma (VWP). Op deze website kunnen reizigers ook hun ESTA-status controleren en bestaande aanvragen bekijken. Kies daarvoor de tweede knop "Check Existing Application".

Hoeveel kost een ESTA en hoe lang is deze geldig?

De geschatte gemiddelde tijd om deze aanvraag in te vullen is 23 minuten.  Tenzij ingetrokken, is de ESTA geldig voor twee jaar vanaf de datum van autorisatie, of tot het verlopen van je paspoort, afhankelijk van wat het eerst komt. 

Ik heb al een ESTA, wanneer moet ik een nieuwe aanvragen? 

Een nieuwe ESTA-autorisatie is vereist als:

 •  ESTA is verlopen
 • Je een nieuw paspoort krijgt,
 • Je je naam wijzigt (voornaam en/of achternaam)
 • Je je geslacht wijzigt
 • Je nationaliteit verandert
 • Je situatie verandert, bijvoorbeeld als je wordt veroordeeld voor een misdrijf van morele verdorvenheid of als je een besmettelijke ziekte ontwikkelt.

Hoe veel tijd kost het om een ESTA aan te vragen?

De geschatte gemiddelde tijd om deze aanvraag in te vullen is 23 minuten.

Waar kan ik vinden of mijn ESTA nog geldig is?

Voor het aanvragen van ESTA of het controleren van uw ESTA-status verwijzen we je naar: https://esta.cbp.dhs.gov. Op deze website kunnen reizigers ook hun ESTA-status controleren en bestaande aanvragen bekijken. Kies daarvoor de tweede knop "Check Existing Application".

Kan ik een ESTA voor een ander aanvragen?

Om een groeps aanvraag in te dienen, selecteer "Group of Applications" onder "Apply". Je wordt gevraagd om een Groeps-contactpersoon aan te maken. Bij het aanvragen van ESTA-autorisaties voor een groep reizigers, is de volgende informatie vereist van de aanvrager, die in dit geval de Groepscontactpersoon is:

 • Achternaam
 • Voornaam
 • Geboortedatum
 • E-mailadres

Is er een ESTA app?

Ja, er is een ESTA-app. In 2023 is de mobiele ESTA-app uitgebracht en deze is beschikbaar in de Apple Store en op Google Play.

Wanneer is een visum vereist in plaats van een ESTA?

Er zijn momenteel 41 landen die deelnemen aan het Visa Waiver Programma. Alleen burgers van deze deelnemende landen mogen naar de Verenigde Staten reizen voor zaken of toerisme voor verblijven van maximaal 90 dagen zonder een visum (ESTA).

Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen en tevens beschikken over de onderstaande nationaliteit zijn visumplichtig en kunnen niet naar/via de VS reizen op basis van een online ESTA-reistoestemming: Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Soedan, Jemen, Libië, Somalië en Cuba. 

Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen en op of na 1 maart 2011 naar de onderstaande landen zijn afgereisd, zijn visumplichtig en kunnen niet naar/via de VS reizen op basis van een online ESTA-reistoestemming: Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Soedan, Jemen, Libië en Somalië.

Indien je visumplichtig bent, adviseren wij je ruim voor vertrek contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat.

Ik ben in Cuba geweest, kom ik dan Amerika nog wel in?

Het kan wel, alleen als je na 11 januari 2021 in Cuba bent geweest en/of van daaruit naar de Verenigde Staten van Amerika wilt reizen, kun je niet met een ESTA de VS binnenkomen. In dat geval dien je een visum aan te vragen. Indien je visumplichtig bent, adviseren wij je ruim voor vertrek contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat.

Wat is het verschil tussen ESTA en eTA?

Het verschil tussen ESTA en eTA is dat ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en wordt gebruikt voor reizen naar de Verenigde Staten, terwijl eTA staat voor Electronic Travel Authorization en wordt gebruikt voor reizen naar Canada. Beide zijn elektronische reistoestemmingen die reizigers verplicht moeten aanvragen voordat ze naar het desbetreffende land reizen.

eTA

Wat is een eTA?

eTA staat voor 'Electronic Travel Authorization'. Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen, moeten voordat ze naar en/of via Canada reizen een goedgekeurde eTA-reistoestemming hebben. Deze reistoestemming dien je tijdig voor vertrek online aan te vragen en kost ca. CAD 7 per persoon. Als je geen reistoestemming krijgt, kan je de toegang tot je vluchten of Canada worden ontzegd. Het Visa Waiver Programma maakt het mogelijk voor staatsburgers van bepaalde landen (waaronder Nederland en België) om naar en/of via Canada te reizen zonder dat een visum hoeft te worden aangevraagd. Als je niet in aanmerking komt voor het Visa Waiver Programma, dien je een visum aan te vragen. Exit Reizen heeft geen inzage in (de status van) je aanvraag, neem voor vragen hierover contact op met de dichtstbijzijnde ambassade.

Hoe vraag ik een eTA aan?

Voor het aanvragen van een eTA of meer informatie verwijzen wij naar: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp, Dit is de officiële webpagina van de Canadese overheid om een elektronische reistoestemming (eTA) aan te vragen om naar een Canadese luchthaven te vliegen of door Canada te reizen. Bij het onderdeel "Check your eTA status" op deze pagina kan je de status van een aanvraag controleren.

Het aanvragen van een eTA is simpel, je doet het online en het kost slechts enkele minuten van je tijd. De meeste eTA-aanvragen worden binnen enkele minuten goedgekeurd. Als je gevraagd wordt om aanvullende documenten in te dienen, kan het verwerken van sommige aanvragen enkele dagen duren. Het is raadzaam om een eTA aan te vragen voordat je je vlucht naar Canada boekt. Een eTA kost CAD $7. Je kunt de aanvraag en betaling doen voor één persoon tegelijk. Om het formulier in te vullen heb je je paspoort, een creditcard en een e-mailadres nodig. Daarnaast moet je een paar vragen beantwoorden.

Hoeveel kost een eTA en hoe lang is deze geldig?

Er is een vergoeding van CAD $7,00 vereist voor de verwerking van de eTA. De Elektronische Reistoestemming is geldig voor een periode van vijf jaar vanaf de dag waarop deze aan de aanvrager is verstrekt of tot de vroegste van de volgende dagen, indien deze zich voordoen vóór het einde van die periode:

 • de dag waarop het paspoort of ander reisdocument van de aanvrager verloopt,
 • de dag waarop de elektronische reistoestemming wordt geannuleerd, of
 • de dag waarop een nieuwe elektronische reistoestemming aan de aanvrager wordt verstrekt.

Kan iemand anders een eTA-aanvraag namens mij invullen?

Ja, een vriend of familielid kan het online formulier invullen om namens een individu dat naar Canada reist een eTA aan te vragen. Er is een optie om dit aan te geven op het online eTA-formulier.

Kan ik meerdere keren naar Canada reizen met een eTA?

Ja, je kunt meerdere keren naar Canada reizen met een geldige eTA.

Hoe lang duurt het om een aanvraag in te vullen?

Een eenvoudige aanvraag duurt meestal slechts enkele minuten om in te vullen en te verzenden.

Welke informatie wordt gevraagd op het eTA-aanvraagformulier?

Het eTA bevat de naam van de aanvrager, geboortedatum en -plaats, geslacht, adres, nationaliteit en paspoort- en/of reisdocumentinformatie. Het aanvraagformulier vraagt ook aanvragers naar de financiële middelen die zij beschikbaar hebben voor hun reis naar Canada en contactinformatie.

Advance Passenger Information (API)

Wat is het Advanced Passenger Information System?

Het Advanced Passenger Information System (APIS) is in verschillende landen ingevoerd om de veiligheid te waarborgen voor internationale reizigers. Dit systeem vereist dat reizigers voorafgaand aan hun internationale reis specifieke informatie over henzelf en hun reisbestemming verstrekken aan de luchtvaartmaatschappij. Deze gegevens worden vervolgens doorgegeven aan de autoriteiten van het land waar het APIS-systeem van toepassing is.

Welke informatie moeten reizigers verstrekken aan de luchtvaartmaatschappij voor het APIS-systeem?

Voor het APIS-systeem moeten reizigers voorafgaand aan hun internationale reis bepaalde gegevens verstrekken, waaronder volledige naam, geboortedatum, nationaliteit, paspoortnummer en bestemming van de reis. Deze gegevens worden vervolgens doorgegeven aan de autoriteiten van het land waar het APIS-systeem van toepassing is.

Verloren reisdocumenten

Ik heb mijn paspoort/ID-kaart verloren, wat moet ik nu doen?

Als je je paspoort of identiteitskaart bent verloren, moet je dit onmiddellijk melden bij de plaatselijke politie. Dit voorkomt misbruik van je document. Vervolgens kun je een nieuw paspoort of nooddocument aanvragen. Dit doe je bij de Nederlandse ambassade of het consulaat.

Hoe kom ik in aanmerking voor een noodpaspoort?

Een nooddocument kan een noodpaspoort zijn of een laissez-passer. Om in aanmerking te komen voor een noodpaspoort moet je kunnen aantonen dat er sprake is van een noodsituatie, zoals bijvoorbeeld een verloren paspoort vlak voor een geplande reis. Meestal kun je een noodpaspoort alleen tijdens kantooruren aanvragen, dus het is belangrijk om rekening te houden met lokale en Nederlandse feestdagen. Tijdens deze dagen kan het lastiger zijn om een noodpaspoort te verkrijgen. Een noodpaspoort is alleen geldig voor de specifieke reis waarvoor het is uitgegeven. Het kan enkele dagen duren voordat je het noodpaspoort in je bezit hebt, dus het is verstandig om ruim van tevoren contact op te nemen met de Nederlandse ambassade of het consulaat. Dezelfde regels gelden ook voor kinderen. Voor het verkrijgen van een noodpaspoort voor een minderjarige is toestemming vereist van de persoon of personen die het gezag over het kind uitoefenen.

Hoe kom ik in contact met ambassade of Bureau Nooddocumenten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Nederlandse ambassade of het consulaat in de Verenigde Staten  of Canada. Daarnaast kun je de helpdesk van het Bureau Nooddocumenten op Schiphol bereiken. Deze helpdesk is 24 uur per dag geopend en bereikbaar via telefoonnummer (020) 603 86 92.

De Nederlandse ambassade is gevestigd in Washington DC. Daarnaast zijn er consulaten in Chicago, New York, Miami en San Francisco. In 22 andere grote steden zijn er honorair consuls. Zij kunnen worden benaderd voor hulp, maar hebben doorgaans niet de bevoegdheid om reisdocumenten af te geven.

Terug naar alle onderwerpen

Bagage

Handbagage

Wat zijn de regels voor handbagage op lijndienstvluchten naar VS & Canada?

Vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf geldt: maximaal 1 stuk handbagage per persoon en deze mag niet groter zijn dan 55 x 25 x 35 cm (lengte + breedte + hoogte), het gewicht meestal niet meer dan 6 kg. Bij een aantal luchtvaartmaatschappijen mag je ook een extra persoonlijk item meenemen, zoals een handtas of laptoptas. Verifieer specifieke informatie over bagagevoorwaarden op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij(en). Bij sommige luchtvaartmaatschappijen wordt voor handbagage kosten in rekening gebracht. Ga naar onze Partner pagina voor meer informatie over de desbetreffende airline.

Wat zijn de handbagageregels voor binnenlandse vluchten in de VS?

Maximaal 1 stuk handbagage per persoon en deze mag niet groter zijn dan 55 x 25 x 35 cm (lengte + breedte + hoogte), het gewicht meestal niet meer dan 6 kg. In sommige gevallen mag je ook een extra persoonlijk item meenemen, zoals een rugzak of laptoptas. Bij zogenoemde 'light' of 'unbundled fares' kan het voorkomen dat je alleen handbagage mag meenemen die onder de stoel voor je past en kun je de overhead bin niet gebruiken. Verifieer specifieke informatie over bagagevoorwaarden op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij(en). Bij sommige luchtvaartmaatschappijen wordt voor handbagage kosten in rekening gebracht. Ga naar onze Partner pagina voor meer informatie over de desbetreffende airline.

Welke items zijn geschikter om in mijn handbagage te vervoeren?

Het is raadzaam om medicijnen, elektronische apparatuur en andere waardevolle spullen in je handbagage te vervoeren. Als je twijfelt of bepaalde goederen zijn toegestaan, neem dan contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Wat zijn de restricties voor handbagage?

Het is verboden om vloeistoffen en gels mee te nemen aan boord en in de ‘clean area’ op de luchthaven (het gebied na de veiligheidscontrole), tenzij deze in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml zitten, waarbij het totaal van die verpakkingen per reiziger niet meer mag zijn dan wat in een plastic afsluitbare zak van 1 liter past. Denk hierbij aan onder andere drankjes, shampoo, parfums, deodorant, crèmes, lotions, tandpasta, haargel en vergelijkbare producten. Toegestaan zijn baby- en/of dieetvoeding, voorgeschreven medicijnen, waarbij de naam op het medicijn correspondeert met de naam op het vliegticket, insuline en overige essentiële niet voorgeschreven medicijnen. Bij de gate vinden controles plaats op elektronische apparatuur in de handbagage, waaronder telefoons, laptops, tablets en camera’s. Om deze aan boord te kunnen meenemen, dien je deze op verzoek te kunnen inschakelen. Zorg er dan ook voor dat je elektronische apparatuur is opgeladen.

Ruimbagage

Wat zijn de regels voor ruimbagage op lijndienstvluchten naar VS & Canada?

Vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf geldt: maximaal 2 stuks check-in bagage per persoon. De eerste koffer kun je veelal gratis inchecken, uitzonderingen daargelaten. De meeste maatschappijen berekenen voor de tweede koffer een fee van ca. USD/CAD 100-200 per enkele reis. Ieder bagagestuk mag maximaal 158 cm groot zijn (lengte + breedte + hoogte), het gewicht niet meer dan 23 kg. In Business Class bedraagt het maximale gewicht meestal 32 kg per bagagestuk. Verifieer specifieke informatie over bagagevoorwaarden op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij(en). Ga naar onze Partner pagina voor meer informatie over de desbetreffende airline.

Wat zijn de ruimbagageregels voor binnenlandse vluchten in de VS?

Maximaal 2 stuks check-in bagage per persoon. De meeste luchtvaartmaatschappijen berekenen voor zowel de eerste als tweede koffer (binnen de normale afmetingen) fees van ongeveer USD/CAD 20-150 per enkele reis per bagagestuk, te voldoen bij check-in. Let op, dit geldt ook voor korte vluchten, bijvoorbeeld tussen de Hawaiiaanse eilanden, of voor vluchten van bijvoorbeeld Florida naar de Bahama's. Verifieer specifieke informatie over bagagevoorwaarden op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij(en).

Overige informatie bagage

Wat gebeurt er als mijn bagage te zwaar is?

Wanneer je koffer zwaarder dan 23 kg is, kan de luchtvaartmaatschappij je laten betalen voor het overgewicht. Verifieer specifieke informatie over de kosten hiervan op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij(en). Ter indicatie: bij maatschappijen zoals American Airlines en British Airways wordt voor een koffer die meer weegt dan 23 kilo, maar niet zwaarder is dan 32 kilo, een bedrag van circa USD 100 gerekend. Bij andere maatschappijen kan het gewicht eventueel ook per kilo worden aangeslagen.

Wat gebeurt er met mijn bagage als ik moet overstappen?

Als je tijdens je reis moet overstappen, zal de baliemedewerker in de regel je bagage 'doorlabelen' naar het eindpunt van je vlucht. Als je een overstap hebt in de Verenigde Staten, ga je bij aankomst op de luchthaven door de douane op de 'port of entry'. Daarna haal je je koffer van de transportband en breng je deze langs de 'Immigration & Agricultural Inspection'. Vervolgens plaats je je koffer weer op de transportband voor doorreizende passagiers. Je koffer is al gelabeld voor je eindbestemming en wordt verder vervoerd zonder opnieuw ingecheckt te worden.

Bij een overstap binnen Europa zie je je bagage normaal gesproken pas terug op de eindbestemming. Tijdens het overstappen hoef je je bagage niet opnieuw te laten inspecteren.

Gelden voor kinderen dezelfde bagageregels als voor volwassenen?

Een kind vanaf twee jaar met eigen stoel heeft dezelfde bagagevrijdom als een volwassene. Een baby tot en met één jaar heeft geen recht op bagagevrijdom. De bagage van de baby dient binnen de bagagevrijdom van de ouder(s) te vallen. Wel mag er een kinderwagen of buggy meegenomen worden. Deze kinderwagen/buggy kun je meenemen tot aan de gate. Voor het instappen wordt de kinderwagen/buggy in het ruim van het vliegtuig gebracht; op je bestemming kun je deze weer ophalen bij het verlaten van het vliegtuig of op de bagageband.

Mogen mijn medicijnen mee op reis naar Amerika of Canada?

Als je medicijnen gebruikt en naar de VS of Canada reist, kunnen bepaalde medicijnen (zoals slaapmiddelen, ADHD-medicatie of sterke pijnstillers) een speciale verklaring vereisen.

 • Controleer of je medicijn onder de Opiumwet valt.
  Raadpleeg je apotheker of arts om te zien of je medicatie onder de Opiumwet valt. Je kunt ook zelf controleren of de werkzame stoffen in je medicijn onder deze wet vallen. Als dit niet het geval is, mag je deze medicijnen meenemen op reis, maar zorg ervoor dat je ze in de originele verpakking bewaart.
 • Kies tussen een Schengenverklaring of medische verklaring.
  Als je medicijn wel onder de Opiumwet valt, heb je een verklaring nodig om ze mee te mogen nemen. Dit kan een Schengenverklaring zijn voor reizen binnen de Schengenzone of een medische verklaring voor andere landen.
 • Vraag de verklaring op tijd aan.
  Begin op tijd met de aanvraag van de verklaring. Op de website van het Centraal Administratiekantoor (CAK) kun je per land bekijken welke verklaring nodig is en het aanvraagformulier downloaden. Laat je arts het formulier ondertekenen en stuur het ingevulde formulier naar het CAK. Het kan tot 4 weken duren voordat de verklaring wordt goedgekeurd.

Let op: Een medicijnpaspoort geldt niet als medische verklaring. Dit paspoort bevat informatie over alle medicijnen die je gebruikt of waar je allergisch voor bent, maar het is niet geldig als officiële verklaring.

Is het verstandig om mijn bagage af te sluiten of te verzegelen?

Aangezien douane- en veiligheidsbeambten op luchthavens ook zonder je aanwezigheid het recht hebben om ingecheckte bagage te openen, raden we je aan je bagage niet af te sluiten of hiervoor een TSA-slot te gebruiken.

Mag ik een TSA-slot op mijn bagage gebruiken als ik naar de VS reis?

TSA-sloten zijn ontwikkeld om schade aan bagage te voorkomen. Het TSA-slot is goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinstantie die ingecheckte bagage moet controleren. TSA-sloten worden door de douane met een loper geopend en gesloten zonder schade toe te brengen aan de bagage. Sluit je je koffers wel af, dan is dit volledig op eigen risico en dekt je verzekering de ontstane schade niet.

Wat moet ik doen als mijn bagage niet is aangekomen op mijn bestemming?

Door tal van omstandigheden kan het soms gebeuren dat je bagage niet met je meegevlogen is, bijvoorbeeld door laat in te checken, vertragingen, veiligheidsmaatregelen of defecte bagagebanden en stakingen.

Bij het inchecken van je koffer ontvang je een baggage claim tag (klein label met streepjescode), als bewijs dat je je bagage bij de luchtvaartmaatschappij hebt ingeleverd. Vanaf dat moment is de maatschappij verantwoordelijk voor je bagage. Indien je koffer bij aankomst onverhoopt niet op de bagagebanden verschijnt, dan doe je hiervan op het vliegveld aangifte en laat je een P.I.R. (property irregularity report) opmaken. Hiermee doe je aangifte van vermissing en geef je tevens door hoe je te bereiken bent en waar de bagage afgeleverd kan worden, indien deze met een latere vlucht alsnog arriveert. De balie hiervoor vind je veelal in de buurt van de bagagebanden bij arrivals en heet vaak: Lost & Found, Bagage Claim of Bagage Reclaim.

Verlaat nooit de luchthaven voordat je aangifte hebt gedaan. Doe je dit niet, dan geef je aan de bagage ontvangen te hebben en kun je nergens aanspraak op maken.

Wat zijn de invoerregels voor goederen naar Nederland?

Voor meer informatie over het invoeren van goederen, verwijzen we je naar de site van De Belastingsdienst.

Terug naar alle onderwerpen

Huurauto

Huurauto pakketten Amerika

Wat is inbegrepen in het Alamo/National Inclusive-pakket USA?

Huurprijs inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto, zonder eigen risico (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen, dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). In New York geldt een eigen risico van USD 100, in Illinois USD 200.
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot USD 1.000.000
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd, zoals binnen Californië en Florida. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer je de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar je deze hebt opgehaald), variërend van USD 100-500 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, zoals een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • De eerste tank benzine en benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over eventuele extra's die je ter plaatse afsluit, dien je tevens lokale belastingen te betalen

Wat is inbegrepen bij de Alamo / National Gold Pakket USA?

Minimum huurperiode 4 dagen

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto, zonder eigen risico (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen, dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). In New York geldt een eigen risico van USD 100, in Illinois USD 200.
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot USD 1.000.000
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Kosten voor max. 3 extra bestuurders vanaf 25 jaar
 • Eerste tank benzine, m.u.v. ophaallocaties in Manhattan (New York)
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd, zoals binnen Californië en Florida. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer je de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar je deze hebt opgehaald), variërend van USD 100-500 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, zoals een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor extra bestuurders vanaf 25 jaar vanaf de vijfde bestuurder
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • Benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over eventuele extra's die je ter plaatse afsluit, dien je tevens lokale belastingen te betalen

Wat is inbegrepen bij de Alamo / National Underage pakket USA?

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto, zonder eigen risico (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen, dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). In New York geldt een eigen risico van USD 100, in Illinois USD 200.
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot USD 1.000.000
 • Underage-toeslag voor max. 1 bestuurder (21 jaar en ouder)
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd, zoals binnen Californië en Florida. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer je de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar je deze heeft opgehaald), variërend van USD 100-500 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, zoals een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor bestuurders vanaf 25 jaar
 • Toeslag voor extra underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • De eerste tank benzine en benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over eventuele extra's die je ter plaatse afsluit, dien je tevens lokale belastingen te betalen
Huurauto pakketten Canada

Wat is inbegrepen bij de Alamo / National Inclusive pakket Canada?

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto (dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). Het eigen risico bedraagt CAD 800 bij schade aan het voertuig (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen; op bepaalde locaties is het eigen risico hoger, lees dit goed na in je huurcontract).
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot CAD 1.000.000
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer je de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar je deze heeft opgehaald), variërend van CAD 50-1000 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • De eerste tank benzine en benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over eventuele extra's die je ter plaatse afsluit, dien je tevens lokale belastingen te betalen

Wat is inbegrepen bij de ​Alamo / National Gold pakket Canada?

(minimale huurperiode 4 dagen)

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto (dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). Het eigen risico bedraagt CAD 800 bij schade aan het voertuig (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen; op bepaalde locaties is het eigen risico hoger, lees dit goed na in je huurcontract).
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot CAD 1.000.000
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Kosten voor max. 3 extra bestuurders vanaf 25 jaar
 • Eerste tank benzine
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer je de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar je deze heeft opgehaald), variërend van CAD 50-1000 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor extra bestuurders vanaf 25 jaar vanaf de vijfde bestuurder
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • Benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over eventuele extra's die je ter plaatse afsluit, dien je tevens lokale belastingen te betalen

Wat is inbegrepen bij de Alamo / National Underage + Gold pakket Canada?

(minimale huurperiode 4 dagen)

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto (dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). Het eigen risico bedraagt CAD 800 bij schade aan het voertuig (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen; op bepaalde locaties is het eigen risico hoger, lees dit goed na in je huurcontract).
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot CAD 1.000.000
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Underage-toeslag voor max. 3 extra bestuurders (21 jaar en ouder)
 • Eerste tank benzine
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer je de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar je deze heeft opgehaald), variërend van CAD 50-1000 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor extra (underage-)bestuurders vanaf 21 jaar vanaf de vijfde bestuurder
 • Benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over eventuele extra's die je ter plaatse afsluit, dien je tevens lokale belastingen te betalen
Ophalen & inleveren

Hoe kan ik mijn huurauto ophalen nadat ik geland ben?

Na het ophalen van je bagage volg je de borden 'pick up rental car'. Afhankelijk van de luchthaven waar je bent geland, zijn er na het verlaten van de aankomsthal per luchthaven verschillende situaties mogelijk:

 • Je kunt lopend naar de incheckbalie van het autoverhuurbedrijf, deze is direct op de luchthaven gevestigd.
 • Er is een transfer vanuit de luchthaven met een shuttlebus rechtstreeks naar de locatie van de autoverhuurder vlakbij de luchthaven.
 • Er is een transfer vanuit de luchthaven met een shuttlebus of met een treintje naar de huurautoterminal waar de incheckbalies van autoverhuurders zich bevinden.

We hebben je huurauto voor een bepaald tijdstip, bv. in aansluiting op je vlucht, bij de autoverhuurder gereserveerd. Mocht je besluiten om de huurauto op een later moment op te gaan halen (bijvoorbeeld de volgende ochtend), meld dit dan aan ons bij het boeken of bij de autoverhuurder bij aankomst. Zo kan de autoverhuurder je auto voor het gewenste ophaalmoment inplannen en vasthouden. Meld je dit niet, dan ben je een 'no-show' en kan het zijn dat de door jou gereserveerde auto niet beschikbaar is. Autoverhuurders streven ernaar om steeds de voorradige duurdere auto's als upgrade te verhuren aan arriverende klanten. Het is dus geenszins zo dat de auto die voor jou gereserveerd is er de volgende dag nog staat.

Hoe lever ik mijn huurauto weer in?

Je rijdt naar het vliegveld en volgt daar de borden 'return rental car'. Afhankelijk van de luchthaven van waar je gaat vertrekken, zijn er verschillende mogelijkheden om van het autoverhuurbedrijf naar de luchthaven te gaan:

 • Je kunt lopend naar de vertrekhal van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.
 • Transfer vanaf het autoverhuurstation met een shuttlebus of met een treintje naar de vertrekhal van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.
Rijbewijs & creditcard

Moet ik een creditcard hebben om een auto te huren?

Om de huurauto te kunnen ophalen, moet de hoofdbestuurder beschikken over een creditcard op zijn eigen naam. Voor huurauto's die in de staat New York worden opgehaald, moeten eventuele extra bestuurders ook over een eigen creditcard beschikken.

Welk type rijbewijs heb ik nodig voor reizen naar de Verenigde Staten en Canada? Is mijn Nederlandse rijbewijs geldig?

Iedere bestuurder van een huurauto in Amerika en Canada dient in het bezit te zijn van een geldig EU-rijbewijs, waarop het woord 'driving licence' vermeld staat. Bij ondertekening van het huurcontract dien je deze te overhandigen. Het rijbewijs moet geldig zijn voor de gehele huurperiode. Het tonen van alleen een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. Een eventueel internationaal rijbewijs is niet verplicht en wordt ter plaatse alleen geaccepteerd in combinatie met je originele rijbewijs, dus neem je originele rijbewijs altijd mee op reis.

Mijn zoon/dochter is 18 en heeft een rijbewijs. Mag hij/zij ook rijden?

Nee, doorgaans moet je minimaal 21 jaar oud zijn om een ​​auto te huren en ten minste 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Voor bestuurders van 21 t/m 24 jaar geldt meestal een extra toeslag. Let op: er zijn uitzonderingen voor de staten Michigan en New York. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Benzine & tanken

Wat is het beleid met betrekking tot brandstof en benzine verbruik? Moet ik de auto vol inleveren?

Wanneer je bij ons een auto huurt met het Gold-pakket, dan is de eerste tank inclusief en kun je je auto leeg terugbrengen. Als je via ons het Inclusive-pakket boekt, krijg je ter plaatse de keuze:

Return Full:
je tankt de auto vol vlak voor inlevering. Als je de huurauto niet volledig volgetankt inlevert, zal de verhuurder deze voltanken en dit achteraf met je afrekenen. Let op: de verhuurder berekent hiervoor meestal een hogere benzineprijs per gallon en soms een servicetoeslag.

Buy Gas Upfront / Return Empty:
je koopt de eerste tank benzine bij het ophalen van de huurauto (ook wel 'fuel service option' genoemd) en kunt de huurauto zo leeg mogelijk inleveren. De kosten hiervoor zijn normaliter alleszins redelijk en vind je terug op je huurovereenkomst en zijn vaak ook duidelijk gepubliceerd bij de balie. Het voordeel van deze optie is dat je voor inlevering de huurauto niet hoeft vol te tanken, handig en snel!

Uitzonderingen gelden voor enkele verhuurlocaties, zoals bijvoorbeeld op Manhattan (New York). Hier krijg je een auto mee met een bepaalde tankvulling (bijvoorbeeld 3/8 vol) en dien je de huurauto met dezelfde hoeveelheid benzine in te leveren.

Wat kost benzine in Amerika?

De prijs van benzine in Amerika varieert afhankelijk van de staat, stad en het actuele markttarief. Over het algemeen liggen de benzineprijzen in de Verenigde Staten echter lager dan in veel andere landen.In de Verenigde Staten kunnen de benzineprijzen gemiddeld tussen de $2 en $4 USD per gallon liggen, maar dit kan variëren afhankelijk van belastingen, lokale regelgeving en internationale olieprijzen. Het is raadzaam om ter plaatse de actuele prijzen te controleren bij tankstations.

Voor actuele informatie over benzine- en dieselbrandstofprijzen in de Verenigde Staten kun je de officiële website van de U.S. Energy Information Administration (EIA) bezoeken. Op deze website vind je gedetailleerde gegevens over de prijzen, waaronder regionale variaties, historische gegevens en factoren die de prijzen beïnvloeden.

Hier is de link naar de pagina van de EIA waar je meer informatie kunt vinden over benzine- en dieselbrandstofprijzen in de Verenigde Staten.

Wat kost benzine in Canada?

In Canada variëren de benzineprijzen vergelijkbaar met die in de VS, met gemiddelde prijzen tussen CAD $1,10 en CAD $1,50 per liter. Ook hier worden de prijzen beïnvloed door factoren zoals belastingen, regionale regelgeving en internationale olieprijzen. Het is verstandig om ter plaatse de actuele prijzen te controleren bij lokale tankstations.

Voor actuele informatie over benzine- en dieselbrandstofprijzen in Canada kun je terecht op de website van Natural Resources Canada. Hier vind je uitgebreide gegevens over de brandstofprijzen in verschillende regio's van Canada, evenals informatie over de factoren die deze prijzen beïnvloeden.

Hier is de link naar de pagina van Natural Resources Canada waar je meer informatie kunt vinden over benzine- en dieselbrandstofprijzen in Canada.

Huurautoverzekeringen

Is mijn huurauto verzekerd?

Voor alle via Exit Reizen geboekte huurauto's in de Verenigde Staten geldt standaard dat deze, zonder bijbetaling, zijn verzekerd voor diefstal en schade tot de volledige waarde van de auto, vergelijkbaar met all-risk. In sommige staten kan een eigen risico gelden.

Wat is de dekking met C.D.W. / L.D.W.?

Voor alle via Exit Reizen geboekte huurauto's in de Verenigde Staten geldt standaard dat deze, zonder bijbetaling, zijn verzekerd voor diefstal en schade tot de volledige waarde van de auto, vergelijkbaar met all-risk. In sommige staten kan een eigen risico gelden.

In Canada geldt, afhankelijk van de verhuurder, een eigen risico van ongeveer CAD 800 bij schade aan het voertuig, behalve bij enkele kleinere verhuurlocaties waar het eigen risico hoger is. Lees dit goed na in je huurovereenkomst. Deze dekking komt te vervallen als er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet wordt voldaan aan de bepalingen van de huurovereenkomst.

Wat is de dekking met S.L.I. / L.I.S. / E.P.?

Voor huurauto's in zowel de Verenigde Staten als Canada geldt dat deze tegen de lokale wettelijke minimumvoorwaarden zijn gedekt (aansprakelijkheid).

Voor de meeste via Exit Reizen geboekte huurauto's wordt standaard, zonder bijbetaling, een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering afgesloten (SLI, LIS of EP), waarbij deze dekking wordt verhoogd tot USD/CAD 1.000.000 per huurauto. Deze dekking komt te vervallen als er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet wordt voldaan aan de bepalingen van de huurovereenkomst.

Heb ik de juiste dekking?

Belangrijk is erop te letten dat je enerzijds afdoende verzekerd bent voor calamiteiten (ongeluk, schade bij derden, schade aan je eigen voertuig). We verhuren alleen huurauto's mét verzekering, zoals je die als Nederlander gewend bent en ook in Amerika nodig hebt. Als je je auto direct boekt op een Amerikaanse website, dan dien je zelf nog de verzekering toe te voegen. De verhuurorganisatie zal niet verifiëren of en hoe je verzekerd bent. Desalniettemin is onverzekerd rondrijden in Amerika strafbaar en daarnaast ook zeer sterk af te raden.

Welke optionele extra's en upgrades zijn beschikbaar voor mijn huurauto en zijn deze nodig voor mijn reis?

Het komt regelmatig voor dat het baliepersoneel van de verhuurder je bij het ophalen van de huurauto optionele extra’s aanbiedt. Zo biedt men vaak tegen bijbetaling een huurauto aan uit een duurdere categorie dan welke je gereserveerd hebt. Tevens kunnen extra (al dan niet overbodige) verzekeringen worden aangeboden, zoals een optionele inzittenden- en ongevallenverzekering, uitgebreidere pechhulpdienst, enzovoort. Verzekeringen worden verkocht voor een prijs per dag, exclusief tax, waardoor deze optionele kosten bij langere huurperiodes snel kunnen oplopen.

Het baliepersoneel ontvangt reizigers van overal ter wereld en kan niet inschatten in welke mate je je reeds zelf verzekerd hebt, bijvoorbeeld middels een reis- en ongevallenverzekering. Je dient dan ook zelf na te gaan óf en welke upgrade en/of verzekeringen je wenst af te sluiten. Laat je goed voorlichten door het baliepersoneel voordat je besluit optionele verzekeringen te kopen. Je bent geenszins verplicht welke verzekering dan ook af te sluiten en/of een te betalen upgrade van je categorie huurauto te accepteren! We raden je met klem aan alleen datgene te accepteren wat je zelf werkelijk noodzakelijk acht.

Waar moet ik speciaal op letten bij de autoverhuur?

Op de huurovereenkomst, die je ter plaatse met de verhuurder aangaat, staat duidelijk vermeld voor welke (optionele) extra’s en/of heffingen je dient (bij) te betalen. We raden je aan om de huurovereenkomst goed door te lezen, alvorens je deze ondertekent. Bij sommige verhuurmaatschappijen is de huurovereenkomst ook in het Nederlands of Duits verkrijgbaar. Laat eventuele onduidelijkheden goed uitleggen! Het is altijd jammer om te betalen voor iets wat eigenlijk overbodig is. Prijzen van extra’s worden per huurdag, exclusief lokale taxes, vermeld en die bedragen kunnen bij huurperiodes van soms enkele weken behoorlijk oplopen.

Ik heb spijt van mijn keuze, wat moet ik doen?

Mocht je een upgrade of een verzekering hebben afgesloten en hier toch op willen terugkomen, ga dan direct terug naar de dichtstbijzijnde verhuurlocatie en schroom niet om je vergissing kenbaar te maken. Doorgaans voorkom je daarmee een grotere teleurstelling achteraf.

Exit Reizen kan achteraf geen claims in behandeling nemen die betrekking hebben op de door jou met de verhuurmaatschappij afgesloten huurovereenkomst. Dit geldt ook voor claims die betrekking hebben op de door jou ter plaatse overeengekomen optionele extra’s en/of verzekeringen, aangezien deze buiten de invloed van Exit Reizen vallen. Tevens wordt geen restitutie verleend voor huurauto’s die eerder worden ingeleverd dan op de huurautovoucher vermeld staat. Nogmaals: lees de huurovereenkomst voor het ondertekenen zorgvuldig door!

Tolwegen

Zijn er tolwegen in Amerika en Canada?

Ja, zowel in de Verenigde Staten als in Canada zijn er tolwegen. Verschillende staten in de VS en provincies in Canada hebben tolwegen waar automobilisten tol moeten betalen om gebruik te maken van bepaalde snelwegen of bruggen. Autoverhuurbedrijven zoals Alamo en National bieden het 'TollPass'-programma aan, waarmee huurders kunnen betalen voor tolwegen tijdens hun reis. Het is afhankelijk van waar je reist welke tolwegen je tegenkomt en welke opties beschikbaar zijn.

Electronische tolheffing: Tollpass Automatic

TollPass Automatic is een systeem waarbij het kenteken van je huurauto elektronisch wordt gescand wanneer je over tolwegen of express lanes rijdt. De bijbehorende tolkosten worden dan achteraf op je creditcard in rekening gebracht. Vraag de verhuurder naar de mogelijkheden.

Electronische tolheffing: TollPass Device (bijv. EZPass, FastPass, etc.)

Een TollPass Device is een elektronische transponder die in sommige staten nodig is om gebruik te maken van tolwegen of express lanes. Bij het ophalen van de huurauto heb je de mogelijkheid om deze transponder bij te huren en in de huurauto te plaatsen. De eventuele tolkosten worden elektronisch verwerkt en achteraf op je creditcard in rekening gebracht. Vraag de verhuurder naar de mogelijkheden.

Heb ik een SunPass nodig in Florida?

Een SunPass is een elektronische tolbadge die wordt gebruikt op tolwegen en bruggen in Florida en sommige andere staten in de Verenigde Staten. Het stelt bestuurders in staat om snel door tolpoorten te gaan zonder te stoppen om contant te betalen. De SunPass wordt aan de voorruit van de auto bevestigd en communiceert draadloos met tolapparatuur, waardoor de tol automatisch van de prepaid-rekening van de gebruiker wordt afgeschreven. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op files bij tolpoorten. 

Het is optioneel om een SunPass aan te schaffen voor een rondreis met een huurauto in Florida. De SunPass kost $25,- per huurovereenkomst en wordt aangeboden bij het ophalen van de huurauto. Naast de vaste kosten van $25,- moet je nog steeds de tolkosten betalen, maar vaak tegen een lager tarief dan wanneer je contant zou betalen bij de tolpoorten.

Wat gebeurt er als ik onbetaald gebruik maak van een tolweg?

Let op: maak je onbetaald gebruik van een tolweg, dan wordt dit door de tolheffende partij beschouwd als een tolovertreding. De hieruit voortvloeiende tol- en administratiekosten worden dan achteraf op je creditcard belast. Exit Reizen kan om privacy redenen geen inzage krijgen in kosten die achteraf door de verhuurder in rekening zijn gebracht.

Waar kan ik informatie vinden over de specificaties van de tolkosten?

Wil je een specificatie van de tolkosten inzien, dan kun je deze opvragen via de volgende websites:

Extra informatie huurauto

Welke typen huurauto's biedt Exit Reizen aan?

Wij verwijzen graag naar onze huurauto pagina, klik hier

Ik heb mijn reis al geboekt. Kan ik mijn huurauto nog upgraden?

Ja, in veel gevallen is dat mogelijk. Neem contact op met ons algemene telefoonnummer of direct met jouw reisspecialist. 

Kan ik vooraf specifieke automerken kiezen bij het boeken van een huurauto?

Exit Reizen en de autoverhuurders kunnen geen specifieke automerken garanderen, maar alleen het geboekte type huurauto. Ter plaatse krijg je een specifiek merk toegewezen van de door jou geboekte categorie of kun je bij grotere verhuurlocaties zelf een auto uit jouw categorie kiezen.

Past mijn bagage in de huurauto?

Bij het reizen met grotere koffers die een harde buitenkant hebben, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkte ruimte in de kofferbak van een personenauto. Bij kleinere auto's, zoals de Economy en Compact modellen, is er meestal alleen genoeg ruimte voor bagage van twee personen. Een grotere sedan of SUV biedt vaak meer comfort vanwege de ruimere laadruimte. Een alternatief is om naast harde koffers ook zachtere tassen mee te nemen, die beter gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte in de kofferbak. Zowel Exit Reizen als de autoverhuurder heeft voor vertrek geen inzage in de exacte afmetingen van de bagageruimte van een huurauto en de grootte van de door de reiziger meegenomen bagage. Daarom kan Exit Reizen geen garanties geven over het moeiteloos passen van bagage van enige reiziger in welke huurauto dan ook.

Zit er een GPS-systeem (navigatie) in de huurauto?

Een navigatiesysteem is niet standaard inbegrepen bij de huurauto. Je kunt echter bij de autoverhuurder een navigatiesysteem reserveren. Vraag ons naar de mogelijkheden. Bij het rijden van toeristische routes kan een navigatiesysteem je soms de verkeerde kant op sturen, omdat de snelste route niet altijd de route is die je wilt nemen. Daarom is het raadzaam om altijd de uitgestippelde routepunten in te voeren tijdens je vakantie.

Kan ik een kinderstoel huren?

Exit Reizen kan zeker een kinderstoel voor je aanvragen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer $10 per dag (exclusief belasting), en dit dien je bij het ophalen van de huurauto te betalen aan de autoverhuurmaatschappij. Eventueel kun je zelf ter plaatse een stoeltje aanschaffen bij een van de vele warenhuizen.

Is het aan te raden om een huurauto te hebben in New York?

In New York is het dermate gecompliceerd om je auto te parkeren dat we aanraden om in New York te verblijven zonder huurauto. Het is een overweging om je reis zo te plannen dat je je huurauto inlevert als je aankomt in New York en dat je weer een nieuwe auto ophaalt op je dag van vertrek uit New York.

Terug naar alle onderwerpen

Camper

Algemene camperinformatie

Wat zijn de voordelen van het boeken van een camperreis?

Een camperreis in Amerika of Canada biedt de mogelijkheid om vrij en flexibel te reizen terwijl je geniet van de prachtige natuur, nationale parken, en pittoreske stadjes. Tijdens een camperreis huur je een camper, ook wel een RV (Recreational Vehicle) motorhome genoemd, die fungeert als zowel vervoermiddel als accommodatie. Met de camper kun je zelf je route bepalen en stoppen waar je maar wilt. Je hebt de vrijheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid, te kamperen op afgelegen plekken, en deel te nemen aan activiteiten zoals wandelen, vissen, en kanoën. De camper is uitgerust met alle benodigde voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, slaapgedeelte, en opslagruimte voor bagage en kampeerspullen. Hierdoor heb je alle comfort van thuis binnen handbereik terwijl je de prachtige landschappen verkent. Tijdens een camperreis kun je ervoor kiezen om te overnachten op campings, in nationale parken, of zelfs op speciale camperplaatsen. Dit geeft je de kans om dicht bij de natuur te zijn en te genieten van het buitenleven. Kortom, een camperreis in Amerika of Canada biedt de ultieme vrijheid en avontuurlijke ervaring, waarbij je de natuurlijke schoonheid van deze landen op je eigen tempo kunt ontdekken. De meeste camperreizen worden aangevraagd in West-Amerika en West-Canada.


Wat is het verschil tussen een rondreis met de camper en een rondreis met de auto?

Een rondreis met de camper en een rondreis met de auto verschillen op verschillende manieren:

 • Accommodatie: Met een camper heb je je accommodatie altijd bij je, terwijl je bij een rondreis met de auto afhankelijk bent van hotels, motels of andere accommodaties.
 • Flexibiliteit: Met een camper ben je flexibeler omdat je op elk gewenst moment kunt stoppen en overnachten, terwijl je bij een auto rondreis afhankelijk bent van beschikbare accommodaties.
 • Kosten: Een rondreis met de camper kan duurder zijn vanwege de huur van de camper en de kosten voor campings, terwijl een rondreis met de auto goedkoper kan zijn als je kiest voor budgetaccommodaties.
 • Comfort: Met een camper heb je meer comfort en privacy, omdat je je eigen voorzieningen bij je hebt, zoals een keuken en een badkamer. Bij een rondreis met de auto ben je afhankelijk van de faciliteiten van de accommodaties waar je verblijft.
 • Reiservaring: Beide opties bieden unieke reiservaringen. Met een camper kun je dichter bij de natuur komen en op afgelegen plekken overnachten, terwijl een rondreis met de auto je de mogelijkheid biedt om meer te verkennen en verschillende steden en bezienswaardigheden te bezoeken.

Hoe oud moet je zijn om een camper te besturen?

De minimumleeftijd om een camper te besturen is 21 jaar. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en legitimatiebewijs, maar een internationaal rijbewijs is niet verplicht.

Met welke partners werkt Exit Reizen samen voor camperverhuur?

Met meer dan 40 jaar ervaring is verhuurder Cruise America/Cruise Canada een begrip in de wereld van camperverhuur. Op onze Partner pagina lees je meer over Cruise America/Cruise Canada.

Hoeveel brandstof verbruikt een camper?

Het brandstofverbruik van een camper in Amerika en Canada kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Type camper: Het brandstofverbruik kan verschillen tussen verschillende types campers, zoals klassieke campers, klasse C campers, klasse B campers (campervans), of grotere klasse A campers.
 • Grootte en gewicht: Grotere en zwaardere campers verbruiken over het algemeen meer brandstof dan kleinere en lichtere modellen.
 • Motor: Het type motor en het vermogen ervan kunnen invloed hebben op het brandstofverbruik. Dieselmotoren hebben bijvoorbeeld vaak een beter brandstofrendement dan benzinemotoren.
 • Rijstijl: Hoe je rijdt, inclusief je snelheid, acceleratie en remgedrag, kan van invloed zijn op het brandstofverbruik.
 • Routekenmerken: Het terrein waarop je rijdt, zoals heuvels, bergen, snelwegen of binnenwegen, kan invloed hebben op het brandstofverbruik.

Over het algemeen kunnen campers in Amerika en Canada een brandstofverbruik hebben dat varieert van ongeveer 8 tot 15 mijl per gallon (ongeveer 3,4 tot 6,4 kilometer per liter), afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Het is echter belangrijk op te merken dat dit slechts een ruwe schatting is en dat het daadwerkelijke verbruik kan variëren. Voor nauwkeurige informatie over het brandstofverbruik van specifieke campers, is het raadzaam om de fabrikant of verhuurder te raadplegen.

Is het verplicht om na een internationale vlucht een eerste hotelovernachting te boeken voordat je de camper kunt ophalen?

Na een internationale vlucht is een eerste hotelovernachting verplicht, alvorens je de camper kunt ophalen. Het is niet toegestaan om een camper te besturen op de dag van aankomst na een vlucht. Afhankelijk van jouw vluchttijden kan een hotelovernachting na inlevering van de camper aan te raden zijn.

Kan ik mijn camperreis uitbreiden?

Wist je dat je je camperreis kunt uitbreiden met een stedentrip, strandvakantie of kunt combineren met een autorondreis inclusief hotelovernachtingen? Neem contact met ons op en laat je vrijblijvend adviseren door onze reisspecialisten, we stellen graag een vrijblijvend maatwerkvoorstel voor je samen!

Zijn er beperkingen voor het reizen met de camper? Welke activiteiten of handelingen zijn niet toegestaan?

Let op: het is absoluut verboden om op onverharde en slecht begaanbare wegen te rijden. Tevens is roken in de campers niet toegestaan.

Verder gelden reisbeperkingen voor de volgende gebieden: Alaska, Yukon, Northwest Territories, Newfoundland, Death Valley en andere woestijngebieden, Manhattan/New York City en Mexico.

Meer informatie over deze beperkingen vind je in het document Algemene bepalingen en voorwaarden Cruise Amerika en Cruise Canada


Wat moet ik doen in geval van pech of een ongeluk tijdens mijn camper reis?

Cruise America/Canada biedt een 24-uurs servicedienst aan, die 7 dagen per week bereikbaar is in geval van problemen, ongevallen, schade en/of mechanische- of servicestoringen. Bel meteen naar (800) 334-4110 en informeer ook je reisspecialist over je ongemak. We helpen en adviseren je graag verder!Waar kan ik de algemene voorwaarden van mijn camper vinden?

Algemene bepalingen en voorwaarden Cruise Amerika en Cruise Canada.

Instructievideo camperhuur: Bekijk hier een introductievideo.

Bovenvermelde informatie is t.a.t. onder voorbehoud van evt. tussentijdse wijzigingen, zet- en/of drukfouten. Lees de huurovereenkomst en de door de Cruise America / Cruise Canada aangeleverde documenten goed door!

Campertypes

Welke soorten campers hebben jullie beschikbaar?

Exit Reizen biedt een aantal verschillende campertypes aan van Cruise America/Canada: C19, C21, C25, C30.

Camper C19: Compact Motorhome (tot 3 personen)

De compacte C19 camper is voorzien van een strak  design en biedt alle faciliteiten van een ruimere camper dankzij de keuken achterin. Een uniek kenmerk is dat de dinertafel kan worden omgezet in een extra bed voor een kind. Voor mensen die voor het eerst een camper huren, is de C19 gemakkelijk te besturen. Het rijden en parkeren is eenvoudiger dan met een grotere camper. Het gewicht van de C19 is geoptimaliseerd zonder concessies te doen aan comfort, waardoor het brandstofverbruik zeer redelijk is. Overdag is de camper slim ingedeeld met een zitgedeelte met een tafeltje voor twee of vier personen en een vijfde zijstoel. Door de tafel om te klappen, ontstaat er een kinderbed. In totaal zijn er dus 's avonds 3 slaapplaatsen beschikbaar, terwijl het toilet en de keuken toegankelijk blijven.

Camper C21: Compact Plus Motorhome (tot 4 personen)

De Compact Plus (C21) is een van de kleinste campers in de C-klasse. Met een nieuwe en verbeterde indeling is deze camper smaller dan de grotere modellen, waardoor hij op een gewone parkeerplaats past. De C21 is ideaal voor maximaal 4 personen of een klein gezin, met een tweepersoonsbed boven de cabine en een extra tweepersoonsbed achter in het voertuig, dat overdag dienst doet als zithoek. Deze camper is perfect als je de voorkeur geeft aan een kleiner voertuig, maar geen concessies wilt doen aan de voorzieningen die Cruise America-voertuigen bieden: een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche en watertoilet. Daarnaast beschikt de C21 over voldoende opbergruimte, waardoor het opbergen van je bagage heel eenvoudig is. Overdag is de C21 ingedeeld met een zithoekje met een tafeltje voor 2 tot 4 personen. Door de tafel om te klappen ontstaat er een tweepersoonsbed, waardoor het totale aantal slaapplekken op 4 personen komt.

Camper C25: Standard Motorhome (tot 5 personen)

De gezinscamper C25 is ideaal voor een gezin van 4 personen of eventueel 4 personen plus een kind. Deze camper biedt alle faciliteiten om een heerlijke campervakantie te beleven. De dinertafel kan worden omgevormd tot een extra bed voor een kind. Daarnaast heeft de camper een stahoogte van ongeveer 2 meter, wat zorgt voor een comfortabele leefruimte.

Camper C30: Large Motorhome (tot 7 personen)

De C30 is het grootste model camper in de vloot van Cruise America / Cruise Canada en heeft als bijzondere kenmerk een grote aparte slaapkamer achterin met een bed van 1,5 meter breed! Daarnaast is er een tweepersoonsbed boven de cabine, een omvormbaar slaapbankje en een omvormbare dinette-bedbank. De douche is apart van het toilet/wasbakgedeelte in de C30. Deze zuinige familiecamper is traditioneel de favoriet voor degenen die alle comfort en ruimte willen. Met de C30 camper kunnen tot wel 7 personen comfortabel slapen.

Inbegrepen bij camperhuur

Gelden er vaste tarieven bij het huren van een camper?

Het tarief voor het huren van een camper varieert afhankelijk van de beschikbaarheid gedurende de gekozen periode. Wanneer er meer campers beschikbaar zijn, zal de prijs doorgaans lager zijn. Dit betekent dat soms een grote camper voordeliger kan zijn dan een kleine. Het is daarom altijd aan te raden om vroeg te boeken voor camperreizen. De minimale huurperiode is één week.

Wat zijn de voorzieningen die in de camper beschikbaar zijn?

De camper is standaard uitgerust met een aantal benodigdheden, echter kan je persoonlijke- en camperinventarissen bijboeken:

Standaard uitrusting: Algemeen aangeboden bij alle huurvoertuigen

110-volt adapter K.O.A. gids van campinglocaties, 9-volt batterij K.O.A. waardekaart, RV toiletpapier, 25ft. water, regionale gids van campinglocaties, doosje lucifers, assistentiegids voor verhuurders slang, 25 ft. stroomkabel, 20 ft. afvalwaterslang

Camperinventaris: Optioneel

Kookwaren, theeketel, koffiekopjes, koffiefilter, glazen, vorken, steakmessen, soeplepels, eetmessen, theelepels, vergiet, emmer, blikopener, snijmes, schilmes, blikopener, spatel, kooklepels, zaklamp, soepborden, borden, bezem

Persoonlijke inventaris: Optioneel

Kussen, kussensloop, laken, slaapzak, deken, washandjes, badhanddoeken, keukenhanddoeken.

Bovenvermelde onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen. Bij boeking kun je aangeven of je tegen een meerprijs gebruik wilt maken van de generator (benzine aangedreven 110-volt). Indien gewenst kun je bij het ophalen campingstoeltjes huren, echter onder voorbehoud van lokale beschikbaarheid. Kinder- en/of babyzitjes en GPS worden niet aangeboden en dien je zelf te regelen.Hoeveel mijlen/kilometers kan ik rijden?

Bij Cruise America en Cruise Canada kun je kiezen uit verschillende mijlenpakketten of een onbeperkt mijlenpakket boeken. Eventuele kosten voor extra gereden afstanden buiten deze pakketten moet je betalen bij het inleveren van de camper aan de verhuurder. Let op: je krijgt geen restitutie voor niet-gereden mijlen of kilometers.

Hoeveel is de borg bij het huren van een camper?

Wanneer je de camper huurt, dien je een borg te voldoen van USD/CAD 500 per camper. Deze zal op je creditcard worden belast. Tijdens evenementperiodes (bijvoorbeeld Burning Man) kan de borg worden verhoogd naar USD 1000, ongeacht of je dit evenement gaat bezoeken. Als je niet in het bezit bent van een creditcard bedraagt de borg USD/CAD 1000-1500. Eventuele extra mijlen, eigen risico na schade, bekeuringen, niet betaalde tolkosten etc. zullen worden verrekend met de borg, al dan niet met verhoging van administratieve kosten.

Zijn er nog lokale toeslagen/belastingen?

Er is een verplichte toeslag van $ 9.95,- per verhuur. Deze betaal je lokaal bij vertrek in Amerika en Canada. De milieuheffing heeft als doel de kosten voor milieubehoud (direct en indirect) te ondersteunen. Bij het ophalen van campers in onder andere de staten New Jersey en Colorado wordt je ter plaatse een verplichte lokale belasting in rekening gebracht, variërend tussen de USD 2-5 per nacht (exclusief belasting), die niet in je huurprijs is inbegrepen.

Ophalen & Inleveren

Hoelaat moet ik mijn camper ophalen of inleveren?

Campers kunnen worden opgehaald vanaf 13.00 uur 's middags. Bij vertrek op een zaterdag kan de tijd afwijken, aangezien sommige locaties eerder sluiten. Je moet op de dag van aankomst of bij voorkeur de ochtend voor het ophalen telefonisch contact opnemen met de verhuurder om een ophaaltijd af te spreken. Transfers naar het verhuurcentrum zijn niet inbegrepen in de huurprijs. Je camper moet worden ingeleverd tussen 9.00-11.00 uur 's ochtends. Als je de camper later inlevert, riskeer je een boete. Transfers naar een hotel of luchthaven zijn niet inbegrepen in de huurprijs. Alle verhuurstations zijn gesloten op zondag en lokale feestdagen. Op zaterdagen kunnen er afwijkende openings- en ophaal-/inlevertijden gelden, zelfs als je de Early Bird Departure Service boekt.

Kan ik mijn camper ook eerder ophalen of later inleveren?

Bij een aantal verhuurlocaties kun je de Early Bird Departure Service bijboeken. Je mag de camper dan vroeg ophalen (tussen 9.00-12.00 uur 's ochtends) en later inleveren (voor 15.00 uur). Ook is voor sommige bestemmingen een ophaaltransfer van specifieke hotels naar de verhuurlocaties inbegrepen, evenals een inlevertransfer van de verhuurlocatie naar specifieke hotels of de luchthaven. Vraag een van onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Kan ik mijn camper in een stad huren en in een andere stad weer terug brengen?

Het is mogelijk om een camper in één stad te huren en in een andere stad weer terug te brengen. Hiervoor betaal je wel een 'one-way toeslag'. Deze toeslag varieert van USD/CAD 250 tot 700 (exclusief belasting), afhankelijk van de locatie, en moet worden betaald op het moment dat je de camper huurt. Als je geïnteresseerd bent in een one-way, kun je beschikbaarheid en prijzen opvragen bij een van onze reisspecialisten. We hebben meer dan 35 verhuurlocaties.

Verzekering camper

Is de Camper verzekerd?

Bij Cruise America en Cruise Canada zijn een aantal verzekeringen standaard in de huurprijs inbegrepen. Als je aan de voorwaarden van de huurovereenkomst voldoet, onmiddellijk verslag doet van ongevallen en/of schade, en het voertuig correct gebruikt, zijn je dekkingen als volgt:

 • Wettelijke automatische aansprakelijkheid (W.A.) en aanvullende aansprakelijkheidsverzekering tot USD/CAD 1.000.000 (S.L.I.).

Voertuigschade/verlies: Per voorval of incident ben je tot een bedrag van USD/CAD 2.500 verantwoordelijk voor de kosten. In de meeste gevallen ben je verzekerd als de kosten meer dan USD/CAD 2.500 bedragen (C.D.W.).

 • Vergoeding van de reiskosten voor de trip als gevolg van een mechanisch defect, tot USD/CAD 3.000 per trip.

Let op: Als het huurcontract wordt geschonden, als je geen proces-verbaal kunt voorleggen, of als je je bezighoudt met verboden gebruik, ben je verantwoordelijk voor alle verlies of schade aan het voertuig, veroorzaakt door welke reden dan ook, ongeacht fouten, en alle daarmee verbonden kosten.

Kampeerplekken & campings

Wat zijn jullie aanbevelingen voor kampeerplekken en campings?

In Noord-Amerika zijn er duizenden kampeerterreinen te vinden. Dit kunnen luxe resorts zijn, familiecampings waar gastvrijheid voorop staat, maar ook meer traditionele campings die teruggrijpen op de fundamentele kampeerfaciliteiten zoals die vaak te vinden zijn op National, State and Provincial Park kampeerterreinen.

Antwoorden op veelgestelde vragen over kamperen, hoe en waar deze te boeken, inclusief diverse prachtige routesuggesties in Amerika en Canada, vind je in het Cruise America  Tourbook! Klik hier om deze te downloaden (pdf-formaat, 18 mb).

Terug naar alle onderwerpen

Hotel

Inchecken

Hoe verloopt het inchecken in een hotel?

Voor het inchecken in een hotel heb je een hotelvoucher, je creditcard en soms je paspoort nodig. Meestal kun je inchecken vanaf 15.00 of 16.00 uur in de middag en moet je uitchecken tussen 10.00 en 12.00 uur 's ochtends. Soms is het mogelijk om eerder in te checken, afhankelijk van de beschikbaarheid van schone kamers en het hotelbeleid. Zorg ervoor dat je bij de receptie informeert over de uitchecktijd om extra kosten te voorkomen. Let op! Als je pas laat in de avond incheckt, is het verstandig om het hotel te bellen om hen op de hoogte te stellen van je late aankomst.

Resort & Facility Fee

Wat houdt een Resort- en Facility Fee precies in?

Steeds meer hotels brengen een verplichte resort/facility fee in rekening, variërend van USD 5 tot soms USD 50 per kamer per nacht (exclusief lokale tax). Deze fee wordt in rekening gebracht voor gebruik van bijvoorbeeld ligstoelen aan het zwembad, shuttlediensten, een dagelijkse krant, internetgebruik en andere diensten van het hotel. De resort/facility fee is niet bij je overnachtingsprijs inbegrepen, vormt geen onderdeel van je reissom en dien je ter plaatse te voldoen. Heb je hierover vragen, neem dan gerust contact op met je reisspecialist. 

Hotelkamers

Ik heb meerdere hotelkamers geboekt. Zijn onze hotelkamers naast elkaar gelegen?

Het kan handig zijn om aangrenzende hotelkamers te hebben tijdens je verblijf. Als dit jouw voorkeur heeft, dien je dit aan ons door te geven voordat je boekt. We kunnen je voorkeur doorgeven bij het reserveren van de hotels, maar het hotel heeft uiteindelijk de beslissende stem over welke kamers beschikbaar zijn. Het doorgeven van je voorkeur biedt geen garantie dat de kamers naast elkaar zullen zijn.

Is het toegestaan dat kinderen op een aparte kamer slapen?

Als je twee kamers gebruikt - één voor de ouders en één voor de kinderen - naast elkaar of tegenover elkaar, is dat niet altijd mogelijk of toegestaan. Sommige hotels hebben veiligheidsvoorschriften waarbij één van de ouders verplicht is om bij de kinderen op de kamer te slapen. Dit kan per staat verschillen en geldt bijvoorbeeld in Nevada, Californië en New York. Slechts 10% van de hotelkamers heeft verbindingsdeuren. Als je dit wenst, is het belangrijk om dit als een 'essentieel' verzoek aan te geven, zodat we dit voor de accommodatie kunnen aanvragen.

Hoe zijn de bedden en kamers ingedeeld, en kan ik mijn voorkeur aangeven?

Bij boeking worden standaardkamers ('Run of House') voor je gereserveerd, tenzij specifiek anders in een reisvoorstel/offerte vermeld. Bij boeking kunnen wij eventuele kamerpreferenties aan de hotels doorgeven, zoals een voorkeur voor kamers bij elkaar gelegen of het aantal bedden op een kamer. In een standaardkamer voor één of twee personen staan doorgaans één tweepersoonsbed of twee losse bedden. In een standaardkamer voor drie of vier personen staan doorgaans twee tweepersoonsbedden of één tweepersoonsbed + één slaapbank. In sommige steden, waar kamers vanwege de schaarse ruimte klein zijn, kan er op een standaardkamer ook sprake zijn van één tweepersoonsbed + een uitklapbaar bed. Let op: eventuele voorkeuren zijn vrijblijvend en kunnen voor vertrek niet door ons worden gegarandeerd. Deze vallen daarom buiten de reisovereenkomst. Als je kamers met een gegarandeerde bedindeling en/of ligging wilt (essenties), kan dit vaak worden gereserveerd tegen een toeslag. Vermeld je gewenste voorkeur en/of essentie bij het boeken van je reis en vraag ons naar de mogelijkheden.

Parkeerkosten bij hotels

Wat zijn de parkeerkosten in Amerika en Canada?

In grote steden moet je rekening houden met hogere parkeerkosten, variërend van ongeveer $15- $60 per nacht, vergelijkbaar met een dag parkeren in bijvoorbeeld Amsterdam. In kleinere steden zijn deze kosten veel lager en kun je meestal zelfs gratis parkeren. Op de websites van diverse hotels kun je meer informatie vinden over de exacte parkeerkosten. Parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij je overnachtingsprijs en dien je ter plaatse te voldoen.

Hoe kan ik hoge parkeerkosten in San Francisco voorkomen?

Om hoge parkeerkosten in San Francisco te voorkomen, kun je overwegen om buiten het centrum te overnachten. Kies voor een accommodatie in een buitenwijk met goede verbindingen naar het centrum via openbaar vervoer, zoals de metro. Op deze manier kun je je huurauto gratis parkeren bij het hotel en gebruikmaken van goedkoop en snel openbaar vervoer naar het centrum. Informeer bij onze reisspecialist voor meer informatie.  Een andere optie is om de huurauto bijvoorbeeld pas op de derde dag op te halen wanneer je San Francisco verlaat en aan een rondreis begint. Op deze manier vermijd je parkeerkosten in de stad en maak je alleen gebruik van de auto wanneer je daadwerkelijk de stad uitgaat. Dit bespaart niet alleen op parkeerkosten, maar ook op eventuele huurkosten voor de dagen dat je de auto niet gebruikt.

Wat is het verschil tussen openbare en particuliere parkeergarages in de VS?

In de Verenigde Staten kunnen parkeertarieven sterk variëren, afhankelijk van of je parkeert in een openbare of particuliere parkeergarage. Over het algemeen zijn parkeergarages die eigendom zijn van de stad doorgaans voordeliger dan particuliere parkeergarages. Het is belangrijk om de parkeerkosten te controleren voordat je de garage binnenrijdt, omdat sommige garages een hoog inrijtarief kunnen hebben, zoals vijftien dollar voor de eerste dertig minuten. Als je overweegt om op straat te parkeren, is het raadzaam om goed de verkeersborden te lezen, aangezien deze soms verwarrend kunnen zijn. Soms zijn er meerdere borden met uitzonderingen op parkeerverboden, die aangeven wanneer en door wie er niet geparkeerd mag worden. Ook is het belangrijk om op te letten bij brandkranen langs de weg; hier mag je niet parkeren zonder dat dit expliciet op de borden is aangegeven.

Ontbijt

Is ontbijt inbegrepen bij mijn verblijf?

Alle hotels worden door Exit Reizen geboekt o.b.v. logies. Logies betekent dat je alleen de accommodatie krijgt zonder verdere maaltijden. Dit betekent dat ontbijt niet standaard is inbegrepen bij het verblijf in het hotel. Dit is gebruikelijk in de Verenigde Staten en Canada. Sommige hotels bieden echter wel een gratis continentaal ontbijt aan, maar dit is meestal vrij eenvoudig van aard. Het ontbijt is dan een extra service van het hotel aan de gasten, maar het kan niet worden gegarandeerd. Voor meer informatie over de beschikbaarheid en het type ontbijt bij specifieke hotels kun je ook informeren bij onze reisspecialisten.

Internet

Is er WiFi beschikbaar in het hotel?

Vrijwel elk hotel biedt WiFi aan, maar de beschikbaarheid kan variëren. Sommige hotels hebben WiFi alleen in de lobby, terwijl andere hotels het in het hele gebouw hebben. Houd er rekening mee dat niet alle hotels gratis internet aanbieden. Soms wordt er een toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van WiFi. Het is daarom verstandig om bij het inchecken te informeren naar de voorwaarden en eventuele kosten voor het gebruik van internet in het hotel.

Bagage in hotels

Is het mogelijk om mijn bagage tijdelijk op te slaan?

Veel hotels bieden de mogelijkheid om je bagage tijdelijk op te slaan. Als je bijvoorbeeld vroeg aankomt voordat je kunt inchecken, of als je vlucht later op de dag vertrekt, kun je je bagage veilig achterlaten zodat je vrij bent om de omgeving te verkennen. Informeer hiervoor bij de receptie of de conciërge.

Wat doen de bellman en een conciërge in een hotel?

De bellman en conciërge in een hotel zijn verantwoordelijk voor verschillende taken. De bellman helpt gasten met het dragen van bagage naar hun kamer en biedt algemene assistentie bij het in- en uitchecken. De conciërge biedt uitgebreide diensten, zoals het regelen van reserveringen voor restaurants, het organiseren van activiteiten en het verstrekken van informatie over lokale bezienswaardigheden en evenementen.

Transfer

Is er transfer aanwezig bij een luchthaven naar mijn hotel?

De transfer van de luchthaven naar het hotel en vice versa is op eigen gelegenheid. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van een taxi, een shuttle of het openbaar vervoer. In sommige gevallen bieden (luchthaven)hotels een gratis shuttletransfer aan, maar deze service kan niet door Exit Reizen worden gegarandeerd. Voor meer informatie over transferopties in een specifiek hotel kun je contact opnemen met onze reisspecialisten.

Terug naar alle onderwerpen

Verzekeringen & SGR

Reisverzekering

Wat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Je kan je verzekering precies samenstellen aan jouw manier van reizen. Zo betaal je nooit teveel. 

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Ga je af en toe op reis? Kies dan voor de Kortlopende Reisverzekering. Een uitstekende dekking tegen een zeer aantrekkelijke premie. 

Kan ik een reis en-of annuleringsverzekering afsluiten via Exit Reizen?

Ja, Exit Reizen werkt samen met Allianz zodat klanten via ons een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering (Basis en Allrisk) kunnen aflsluiten. 

• Annuleringsverzekering Basis: Deze heeft een premie van 7,14%. Reizigers hebben het recht om te annuleren in het geval van een gebeurtenis zoals vermeld in de voorwaarden. De volledige reissom, zoals vermeld op het polisblad, wordt vergoed.

• Annuleringsverzekering All Risk: Deze heeft een premie van 9.08%. Reizigers kunnen de reis annuleren als gevolg van een gebeurtenis die niet expliciet in de voorwaarden wordt genoemd. In dat geval wordt de reissom, zoals aangegeven op het polisblad, vergoed. Let op: er geldt een eigen risico van 25% van de annuleringskosten als de annulering plaatsvindt vanwege een gebeurtenis die niet in de voorwaarden is opgenomen.

Deze reisverzekering kun je alleen boeken indien je in Nederland woonachtig bent. Het niet meer mogelijk om inwoners uit België en Duitsland te verzekeren via Exit Reizen. 

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Allianz?

Klik hier om de algemene voorwaarden van Allianz te bekijken.

Annuleringsverzekering

Wat is een annuleringsverzekering?

De Annuleringsverzekering voorkomt financiële zorgen wanneer je onverwachts je reis moet annuleren of onderbreken. Wel zo'n prettig idee. 

Heb ik een annuleringsverzekering nodig voor mijn vakantie?

De kosten voor een geboekt vliegticket, hotelovernachting(en) en/of andere reisonderdelen worden bij annulering vaak niet (volledig) gerestitueerd. Annuleringskosten kunnen dan ook aanzienlijk oplopen. Ditzelfde geldt voor evt. medische kosten tijdens je vakantie. Wij adviseren je dan ook een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten (tot uiterlijk binnen 7 dagen na boeking). Je kunt dit voordelig zelf of door ons laten regelen via verzekeraar Allianz Global Assistance.

Wat is het verschil tussen een reis- en annuleringsverzekering?

Kort gezegd, een reisverzekering biedt dekking tijdens je reis voor diverse eventualiteiten, terwijl een annuleringsverzekering de kosten dekt die je maakt als je je reis moet annuleren voordat je vertrekt. Vaak worden beide verzekeringen samen aangeschaft om uitgebreide dekking te garanderen.

SGR

Wat is SGR?

SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Het is een Nederlandse organisatie die consumenten beschermt tegen financiële risico's in geval van faillissement van een reisorganisatie. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Is Exit Reizen aangesloten bij SGR?

Exit Reizen B.V. (KvK-nr. 09077723) is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. De reizen die op deze website worden gepubliceerd, vallen binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling. Dit betekent dat ze onder de garantie van SGR vallen.

Waarom betaal ik SGR kosten?

Sinds 1 februari 2021 wordt conform de voorwaarden van SGR bij iedere boeking een bijdrage voor het SGR van € 5 per persoon berekend, uitgezonderd pakketreizen met een reissom lager dan € 150 per persoon en/of voor kinderen jonger dan twee jaar. Een bijdrage van € 5 of € 10 wordt ook berekend in geval er losse reisdiensten geboekt zijn, het bedrag is afhankelijk van de geboekte dienst. Een bijdrage wordt niet bij boekingen van alleen vliegtickets in rekening gebracht daar deze boekingen zijn uitgesloten van SGR-Garantie. De garantieregeling vindt u hier: SGR garantieregeling 

Huurauto/Camper

Is mijn huurauto verzekerd?

Voor meer informatie over verzekeringen bij huurauto's, verwijzen we je naar deze pagina.

Is mijn camper verzekerd?

Voor meer informatie over verzekeringen bij campers, verwijzen we je naar deze pagina.

Terug naar alle onderwerpen

TripCase

Algemene vragen TripCase

Wat is TripCase?

TripCase is een gratis tool waarmee je jouw reisschema kunt bekijken en beheren. Het is beschikbaar via het web en als een app. Na het boeken bij Exit Reizen zijn jouw vluchtgegevens meestal direct zichtbaar in TripCase. Je kunt inloggen met het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij de boeking. Het is altijd handig om je actuele reisschema te kunnen bekijken! Met de TripCase app op je smartphone of tablet ontvang je indien gewenst ook pushberichten over vertrektijden, gate-informatie en eventuele wijzigingen.

Hoe werkt TripCase?

Nadat je een reis hebt geboekt, ontvang je van Exit Reizen een e-mail met jouw vluchtschema. In de e-mail vind je een link naar je reisschema. Als je daarop klikt, kun je jouw vluchtgegevens bekijken. Hier kun je informatie vinden over vertrek- en aankomsttijden. Vertrek- en aankomsttijden kunnen echter wijzigen. Indien je in de e-mail op een later moment op ‘Itinerary’ klikt, kan je jouw up-to-date vluchtgegevens inzien. Jouw trip blijft vanaf het moment van boeking tot en met thuiskomst inzichtelijk. 

Om extra functies van TripCase te kunnen gebruiken, zoals het ontvangen van pushmeldingen over wijzigingen in je vluchtschema, kun je je gratis registreren voor TripCase. Dit kan via de app of via de website. Wij raden je aan om gebruik te maken van de TripCase app waardoor je altijd op de hoogte bent van eventuele wijzigingen in jouw vluchtschema. Als je de app downloadt en je reisgegevens toevoegt, heb je altijd je actuele reisschema bij de hand. De app geeft je ook pushmeldingen over vertrektijden, gate-informatie en eventuele wijzigingen in je vluchtschema.

Wil je gebruikmaken van de extra diensten van TripCase, zoals het downloaden van de mobiele app? Je kan je gratis registreren voor het gebruik van TripCase door hier te klikken.

De TripCase app is beschikbaar voor zowel Android als iOS-apparaten. Als je geen gebruik wilt maken van de app, kun je na registratie ook via de (mobiele) website van TripCase toegang krijgen tot je reisgegevens.

Overige vragen TripCase

Ik kan de automatisch verstuurde TripCase e-mail niet (meer) vinden, wat moet ik doen?

Mogelijk vind je de e-mail terug in het mapje 'ongewenste e-mail' of je spamfilter. Voeg in dat geval de afzender toe aan de lijst met betrouwbare afzenders.
Wil je de TripCase e-mail opnieuw of op een alternatief e-mailadres ontvangen, neem dan gerust contact op met een van onze reisspecialisten.

Kan ik via TripCase stoelen wijzigen?

Nee, TripCase geeft je alleen een actueel overzicht van de geboekte vluchten en stoelpreferenties. Indien je je stoelpreferenties wilt wijzigen en/of de geboekte stoelen tegen bijbetaling wilt upgraden, dan kan dit rechtstreeks via de website of de app van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt geregeld worden of neem contact op met je reisadviseur. Indien je online wilt inchecken, dan kan dit via de website of app van de luchtvaartmaatschappij.

Ik ben bij TripCase geregistreerd, maar kan mijn reisgegevens niet vinden

Gebruik bij registratie altijd hetzelfde e-mailadres als waarop je de automatische TripCase e-mail hebt ontvangen. Heb je je geregistreerd met je Facebook-account, dan dient ook dit e-mailadres overeen te komen met die waarop je de TripCase e-mail hebt ontvangen.

Wat betekent de melding 'Discrepancy in your flight times'?

Dit houdt in dat er op een of meerdere van schema- en/of tijdswijzigingen hebben plaatsgevonden. Op TripCase worden altijd de meest actuele vluchtgegevens vermeld. Indien hier, door toedoen van de luchtvaartmaatschappij en hoe klein dan ook, een wijziging op wordt doorgevoerd, staat dit bericht enige tijd bij jouw vluchten vermeld.

Wat betekent de melding ‘Seat request under airport control’ of ‘Uw stoelreservering kan pas bij check-in bevestigd worden?

Dit houdt in dat het niet mogelijk is om stoelpreferenties vooraf kenbaar te maken, daar de desbetreffende vlucht(en) door de maatschappij onder ‘luchthavencontrole’ is geplaatst. Je krijgt dan pas bij check-in, online of aan de balie op het vliegveld, jouw stoelnummer toegekend.

Disclaimer

Wellicht ten overvloede heeft de reiziger, onverminderd het voorgaande, t.a.t. zelf de zorgplicht tijdig voor vertrek na te gaan of eerder verkregen (vlucht)informatie niet is gewijzigd en tevens bij de betrokken instanties de nodige (aanvullende) informatie in te winnen.

Terug naar alle onderwerpen

Algemene informatie VS & Canada

Reisvoorwaarden Verenigde Staten

Welke reisvoorwaarden gelden er voor reizen naar de Verenigde Staten? Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Je hebt een geldig paspoort nodig om naar de VS te reizen. Je Nederlandse paspoort moet geldig zijn gedurende de hele periode dat je in het land bent. Voor de VS zijn geen vaccinaties nodig. Per 1 oktober 2022 zijn er geen corona gerelateerde reisvoorwaarden meer van toepassing voor reizigers naar de Verenigde Staten. Meer informatie en actuele updates vind je op de website van de overheid van de Verenigde Staten. Vanzelfsprekend ontvang je bij je reisbescheiden ook te allen tijde de actuele reisvoorwaarden. Daarnaast geldt nog steeds dat alle reizigers die onder het Visa-exempt programma vallen en zonder visum reizen, voor vertrek naar/via de VS een goedgekeurde online ESTA-reistoestemming dienen te hebben, ongeacht of het inreizen over land, zee of per vliegtuig plaatsvindt. ESTA staat voor 'Electronic System for Travel Authorization' en is voor iedere reiziger verplicht. Lees hier meer. Kinderen hebben ook een geldig paspoort, een ESTA of eventueel een visum nodig voor een reis naar de VS. Voor de VS zijn geen vaccinaties nodig.

Reisvoorwaarden Canada

Welke reisvoorwaarden gelden er voor reizen naar Canada? Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Een geldig paspoort is vereist en moet geldig zijn gedurende de gehele periode van je verblijf in het land. Vaccinaties zijn niet verplicht voor reizen naar Canada. Per 1 oktober 2022 zijn er geen specifieke coronagerelateerde reisvoorwaarden meer van toepassing voor reizigers naar Canada. Voor de meest actuele informatie en updates verwijzen we je naar de website van de Canadese overheid. Bij je reisbescheiden ontvang je altijd de actuele reisvoorwaarden.

Reizigers naar Canada moeten een goedgekeurde online eTA-reistoestemming hebben. eTA staat voor 'Electronic Travel Authorization' en is verplicht voor alle reizigers, ongeacht de wijze van binnenkomst (land, zee of lucht). Kinderen hebben ook een geldig paspoort en eventueel een eTA nodig voor reizen naar Canada.

Tijdsverschil

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en de USA of Canada?

Het tijdverschil tussen Nederland en de USA of Canada varieert afhankelijk van de specifieke locatie binnen deze landen. Over het algemeen geldt het volgende:

 • Aan de oostkust van de Verenigde Staten (bijvoorbeeld New York) is het tijdverschil meestal 6 uur vroeger dan in Nederland.
 • Aan de oostkust van Canada, zoals Toronto, is het tijdverschil meestal 6 uur vroeger dan in Nederland.
 • Aan de westkust van de Verenigde Staten (bijvoorbeeld Los Angeles) is het tijdverschil meestal 9 uur vroeger dan in Nederland.
 • Aan de westkust van Canada, zoals Vancouver, is het tijdverschil meestal 9 uur vroeger dan in Nederland.
 • In Hawaï, wat in de Pacific Time Zone ligt, is het tijdverschil meestal 12 uur vroeger dan in Nederland. Dus als het bijvoorbeeld 12:00 uur 's middags is in Nederland, is het 00:00 uur middernacht in Hawaï.

Het is raadzaam om het specifieke tijdverschil te controleren voor de exacte bestemming van je reis, omdat dit kan variëren. Houd er rekening mee dat tijdzones en de overgang naar zomer- en wintertijd verschillen per regio. Het is dus verstandig om voor vertrek altijd de meest actuele informatie te raadplegen.

Beste reistijd

Wat is het beste seizoen om te reizen naar Amerika of Canada?

Het beste seizoen om naar Amerika of Canada te reizen hangt af van je voorkeuren en de regio die je wilt bezoeken. Over het algemeen zijn de lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober) ideale periodes vanwege het aangename weer en de minder drukke toeristische attracties. In de zomer (juni tot augustus) zijn de temperaturen hoger en zijn veel bestemmingen erg populair, waardoor het ook drukker kan zijn. Dit seizoen is perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen en zwemmen.  De winter (december tot februari) is perfect voor wintersportliefhebbers en het ervaren van winterse activiteiten zoals skiën, snowboarden en schaatsen. Maar als je op zoek bent naar zonnige bestemmingen in de winter, kun je overwegen om naar warmere regio's zoals Florida, Californië of Hawaï te reizen, waar je kunt genieten van milde temperaturen en zonnige dagen.

Wat is het beste seizoen om te reizen naar Hawaii?

Hawaii is het hele jaar door een prachtige bestemming vanwege het constante tropische klimaat. Echter, als je op zoek bent naar het beste seizoen om te reizen, dan zijn de lente (april tot juni) en de herfst (september tot november) ideale periodes. Tijdens deze periodes zijn de temperaturen aangenaam warm, is er minder kans op regenval en zijn de drukte en de kosten van accommodaties vaak lager dan in het hoogseizoen. In de zomer (juli tot augustus) zijn de temperaturen hoger en zijn er veel evenementen en festivals, waardoor het drukker kan zijn. De winter (december tot maart) is ook een populaire tijd om Hawaii te bezoeken vanwege de feestdagen en het walvissenseizoen, maar het kan wat regenachtiger zijn. Over het algemeen is Hawaii het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming vanwege het constante tropische klimaat.

Wat is het beste seizoen om te reizen naar Mexico?

Het beste seizoen om naar Mexico te reizen hangt af van verschillende factoren, zoals je voorkeuren voor weer, drukte en evenementen. Over het algemeen wordt het hoogseizoen, dat loopt van december tot april, beschouwd als de beste tijd om te reizen naar Mexico vanwege het aangename weer, vooral in populaire toeristische bestemmingen zoals Cancún, Puerto Vallarta en Cabo San Lucas. In deze periode is het weer meestal droog en zonnig, wat ideaal is voor strandactiviteiten en sightseeing. Als je de drukte wilt vermijden en misschien wat geld wilt besparen, kun je overwegen om in het laagseizoen te reizen, dat loopt van mei tot november. Hoewel dit het regenseizoen is, biedt het nog steeds veel zonnige dagen, vooral in de ochtenden. Het is echter belangrijk om op te merken dat tropische stormen en orkanen in deze periode kunnen voorkomen, vooral in de late zomer en herfst.

Wat is het beste seizoen om te reizen naar de Caribbean?

Het beste seizoen om naar de Caribbean te reizen is over het algemeen tijdens het droge seizoen, dat loopt van december tot april. In deze periode is het weer meestal zonnig en droog, met aangename temperaturen en weinig kans op regen. Dit maakt het ideaal voor activiteiten zoals strandvakanties, snorkelen, duiken en sightseeing. Bovendien is dit het hoogseizoen voor toerisme in de Caribbean, dus je kunt verwachten dat het drukker is en dat de prijzen voor accommodatie en activiteiten hoger liggen dan in het laagseizoen. Als je op zoek bent naar rustigere stranden en lagere prijzen, kun je overwegen om buiten het hoogseizoen te reizen, hoewel je dan rekening moet houden met de mogelijkheid van meer regenachtig weer, vooral tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juni tot november.

Afstanden

Hoe worden afstanden aangegeven in Amerika?

In de Verenigde Staten worden afstanden meestal aangegeven in mijlen (miles). Verkeersborden, wegwijzers en kaarten geven afstanden vaak aan in mijlen. Bijvoorbeeld, een afstand van 100 mijl wordt aangegeven als "100 miles". Om van mijlen naar kilometers te rekenen, vermenigvuldig je het aantal mijlen met 1,60934. Bijvoorbeeld, 100 mijl is gelijk aan ongeveer 160,934 kilometer.  Een handig ezelsbruggetje om sneller van mijlen naar kilometers te rekenen is: "mijlen maal anderhalf geeft kilometers". Dus als je het aantal mijlen hebt, vermenigvuldig je dit met 1,5 om het aantal kilometers te krijgen.

Hoe worden afstanden aangegeven in Canada?

In Canada worden afstanden meestal aangegeven in kilometers (km). Dit geldt voor zowel snelwegen als lokale wegen. Verkeersborden, wegwijzers en kaarten geven afstanden over het algemeen aan in kilometers. Bijvoorbeeld, een afstand van 100 kilometer wordt aangegeven als "100 km".

Valuta

Welke valuta geldt in Amerika en in Canada?

Je betaalt in de VS met de Amerikaanse dollar en in Canada met de Canadese dollar. Je kunt contant betalen of met creditcard. Een creditcard wordt bijna overal geaccepteerd, zelfs in de supermarkt. Als je een voertuig huurt, is het verplicht om over een creditcard te beschikken voor de borgstelling. Ook vragen de meeste hotels bij het inchecken naar een creditcard voor borg en eventueel gebruik van telefoon, internet, minibar, enzovoort. We raden je ten zeerste af om zonder creditcard naar de Verenigde Staten of Canada te reizen. Tevens verdient het, afhankelijk van je creditcardlimiet, de aanbeveling om deze eventueel voor de duur van je reis te verhogen, aangezien de borgstelling van hotels en voertuigen van je limiet zal worden ingehouden.

Amerikaanse Dollar (USD)

De Amerikaanse dollar, ook wel bekend als de 'greenback', dankt zijn bijnaam aan het feit dat alle biljetten groen zijn. Dit kan het moeilijk maken om de waarde van het biljet snel te onderscheiden. Om vergissingen te voorkomen, is het belangrijk om de biljetten gesorteerd op waarde in je portemonnee te hebben. Er zijn biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. Daarnaast worden ook munten gebruikt, zoals de Penny (1 cent, bronskleurig), Nickel (5 cent, groter dan de dime), Dime (10 cent, de kleinste munt), Quarter (25 cent, handig voor automaten), Half Dollar (50 cent, vrijwel alleen in Las Vegas), en de 1 dollar munt (ook beschikbaar als biljet, maar minder populair en schaars).

Canadese Dollar (CAD)

In Canada kun je vrijwel overal met je pinpas en creditcard betalen, maar let op het Maestro-logo voor pinnen. Aan de ATM (PIN automaat) kun je contant geld pinnen, maar hier wordt doorgaans wel een toeslag berekend van enkele dollars. Betalen met je pinpas in Canadese dollars is het voordeligst; er worden dan circa 1% aan valutaomrekenkosten van de dagkoers in rekening gebracht. Bij betalingen met een creditcard ben je iets duurder uit. Het opnemen van contant geld uit de ATM is duurder, vaak wordt hier nog een lokale fee in rekening gebracht van enkele dollars.

Canadese dollarbiljetten hebben elk hun eigen kleur. De munten hebben de volgende waardes: 1 cent - Penny (bronskleurig), 5 cent - Nickel (groter dan de dime), 10 cent - Dime (de kleinste munt), 25 cent - Quarter (meestvoorkomend), 50 cent - Half, 1 dollar - Elfkantige munt, 2 dollar - Tweekleurige munt.

Moet ik van te voren Amerikaanse Dollars inkopen?

Als je van plan bent om naar de Verenigde Staten te reizen, kan het handig zijn om wat Amerikaanse dollars bij je te hebben voor kleine uitgaven bij aankomst, zoals vervoer vanaf de luchthaven, fooien en snacks. Het is echter niet altijd nodig om Amerikaanse dollars van tevoren in te wisselen, vooral als je van plan bent om geld op te nemen bij geldautomaten met je pinpas of creditcard. Geldautomaten zijn over het algemeen wijdverspreid en accepteren vaak internationale betaalpassen. Let wel op eventuele transactiekosten die je bank in rekening kan brengen voor geldopnames in het buitenland. Het kan ook handig zijn om te controleren of je creditcard geaccepteerd wordt in de Verenigde Staten en wat de eventuele buitenlandse transactiekosten zijn. Over het algemeen kun je bij de meeste winkels, restaurants en hotels in de Verenigde Staten betalen met creditcards.

Moet ik van te voren Canadese Dollars inkopen?

Als je van plan bent om naar Canada te reizen, kan het handig zijn om wat Canadese dollars bij je te hebben voor kleine uitgaven bij aankomst, zoals vervoer vanaf de luchthaven, fooien en snacks. Het is echter niet altijd nodig om Canadese dollars van tevoren in te wisselen, vooral als je van plan bent om geld op te nemen bij geldautomaten met je pinpas of creditcard. Geldautomaten zijn over het algemeen wijdverspreid en accepteren vaak internationale betaalpassen. Let wel op eventuele transactiekosten die je bank in rekening kan brengen voor geldopnames in het buitenland. Het kan ook handig zijn om te controleren of je creditcard geaccepteerd wordt in Canada en wat de eventuele buitenlandse transactiekosten zijn. Over het algemeen kun je bij de meeste winkels, restaurants en hotels in Canada betalen met creditcards.

Betalen in de VS/Canada

Wat is sales tax en hoe werkt het in Amerika en Canada?

Sales tax is een belasting die wordt toegevoegd aan de verkoopprijs van goederen en soms diensten. In Amerika en Canada varieert het bedrag afhankelijk van de staat of provincie waarin je je bevindt. Het wordt meestal toegevoegd aan de kassa wanneer je iets koopt.In Amerika wordt de sales tax per staat geregeld, waar counties ook een lokale sales tax kunnen heffen. Bijvoorbeeld, in Florida varieert de totale sales tax van 6 tot 7.5%, terwijl in California dit 7.5 tot 10% kan zijn. In New York City is de Sales Tax 8.875%, maar kledingstukken die minder dan USD 110 kosten zijn uitgezonderd van sales tax. In Canada bedraagt de sales tax vijf procent op overheidsniveau, vermeerderd met een toeslag van nul tot tien procent die verschilt per provincie. In noordelijke provincies en Alberta betaal je alleen de vijf procent overheids sales tax.

Kan ik met mijn pinpas betalen in Amerika of Canada?

Ja, in de Verenigde Staten en Canada kun je geld opnemen met je creditcard (indien voorzien van een pincode) of met een pinpas waarop het 'Cirrus'-logo staat afgedrukt. Voor het gebruik van een pinpas buiten Europa moet je de bank in Nederland vooraf autoriseren, bijvoorbeeld via 'electronic banking'. Geldautomaten zijn te vinden in banken, hotels, supermarkten en grote warenhuizen. Deze automaten zijn te herkennen aan het 'ATM'-logo (Automated Teller Machine). 

Om geld op te nemen, steek je je pas in de automaat en voer je je pincode in. Vervolgens kies je of je geld wilt opnemen van je lopende rekening of van je spaarrekening, en selecteer je het gewenste bedrag. De transactiekosten bij het gebruik van een pinpas zijn over het algemeen iets voordeliger dan bij gebruik van een creditcard, maar kunnen oplopen tot € 8 per transactie. Het is raadzaam om contact op te nemen met je creditcardmaatschappij voor actuele informatie voordat je op reis gaat naar de Verenigde Staten en/of Canada, zodat je goed voorbereid bent op je reis.

Fooi

Hoe werkt fooi geven in Amerika en Canada?

In Amerika zijn fooien niet zoals in Nederland, waar het vaak als een extraatje wordt gezien. In de Verenigde Staten en Canada is het geven van fooi een integraal onderdeel van het bedieningssysteem. In full-service restaurants of bij taxiritten wordt van je verwacht dat je een fooi geeft, aangezien het salaris van het personeel voor een groot deel afhankelijk is van 'tips' (fooien). Een fooi van vijftien tot twintig procent is standaard. Dit lijkt misschien veel voor Europeanen, maar de prijzen op de menukaart zijn 'exclusief bediening' en 'exclusief belasting'. Je eindbetaling zal doorgaans dus zo'n 22-30% hoger zijn dan de prijzen op de menukaart. Staat er dus een gerecht voor twaalf dollar op de menukaart, dan weet je dat er nog vier dollar bij komt en je dus na belasting en fooi zestien dollar zult betalen.

Een fooi van twintig procent wordt gezien als tevredenheid, terwijl een fooi van 'slechts' tien procent aangeeft dat er iets aan te merken was op de service.

Dit systeem heeft voor- en nadelen, maar over het algemeen ervaren we de service in normale eetgelegenheden in de Verenigde Staten als van een hoog niveau. Bediening zal altijd proberen met je mee te denken en het je zo veel mogelijk naar de zin te maken. Bovendien is het gebruikelijk om zonder problemen om een 'doggy bag' te vragen als je veel over hebt. Let bij het ontvangen van de rekening ook op: in eetgelegenheden waar veel buitenlandse toeristen komen, wordt soms de fooi automatisch (vaak achttien procent) al toegevoegd aan het eindbedrag. Dit gebeurt omdat men vaak onwetende Europese toeristen bedient die op de Europese manier een (voor Amerikaanse begrippen te lage) fooi achterlaten. In deze gevallen is het dus niet nodig om nog een fooi toe te passen.  Als je met een groep van 6 mensen of meer aan tafel gaat, wordt de fooi vaak automatisch op de rekening gezet. Dit heet "service included" of "gratuity included", en in dat geval is extra fooi niet nodig.

In welke gevallen hoor ik fooi te geven in Amerika?

In Amerika wordt fooi gegeven in verschillende situaties, waaronder:

 • Restaurants: In full-service restaurants wordt een fooi verwacht, meestal tussen de 15% en 20% van de totale rekening. In sommige restaurants wordt de fooi automatisch toegevoegd aan de rekening, vooral bij grote groepen.
 • Taxi's: Een fooi van ongeveer 10% van de ritprijs is gebruikelijk.
 • Kappers en schoonheidsspecialisten: Vaak wordt een fooi van 15% tot 20% gegeven.
 • Hotelpersoneel: Bellhops (bagagedragers) verwachten een fooi van $1 tot $2 per tas, en housekeeping wordt vaak getipt met $1 tot $5 per nacht, afhankelijk van de service.
 • Bars: In bars wordt meestal $1 tot $2 per drankje gegeven, of 15% tot 20% van de totale rekening.
 • Roomservice: Bij roomservice wordt een fooi van 15% tot 20% van de totale rekening verwacht.
 • Tours en excursies: Gidsen en chauffeurs van tours worden meestal getipt, vaak tussen de $5 en $20 per persoon, afhankelijk van de duur en kwaliteit van de tour.
 • Leveringen: Bij bezorgdiensten zoals pizza wordt vaak een fooi van 10% tot 20% van de totale rekening gegeven.
Inentingen

Zijn er inentingen vereist voor reizen naar Amerika en Canada?

Voor een reis naar de Verenigde Staten (inclusief Hawaii) en Canada zijn geen vaccinaties vereist. 

Drinkwater

Kan ik water uit de kraan drinken in Amerika?

Ja, over het algemeen is het veilig om kraanwater te drinken in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse drinkwatersysteem wordt zorgvuldig gecontroleerd en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. In de meeste stedelijke gebieden kun je zonder zorgen kraanwater drinken. Echter, de smaak van het water kan per regio verschillen en sommige mensen geven er de voorkeur aan om flessenwater te kopen. Als je twijfelt over de kwaliteit van het kraanwater op een specifieke locatie, kun je altijd flessenwater gebruiken of waterzuiveringstabletten meenemen voor extra zekerheid.

Kan ik water uit de kraan drinken in Canada?

Ja, over het algemeen is het veilig om het kraanwater in Canada te drinken. Het Canadese drinkwatersysteem wordt streng gecontroleerd en voldoet aan hoge kwaliteitsnormen. In de meeste gebieden kun je zonder problemen kraanwater drinken. Echter, de smaak van het water kan per regio verschillen en sommige mensen geven er de voorkeur aan om flessenwater te kopen. Als je twijfelt over de kwaliteit van het kraanwater op een specifieke locatie, kun je altijd flessenwater gebruiken of waterzuiveringstabletten meenemen voor extra zekerheid.

Kan ik water uit de kraan drinken in Mexico?

Over het algemeen wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken in Mexico, vooral voor mensen die niet gewend zijn aan de lokale bacteriën en mogelijke verontreinigingen. Hoewel sommige delen van Mexico een redelijk goede waterzuivering hebben, is het veiliger om flessenwater te drinken om maagproblemen te voorkomen. Dit geldt ook voor het gebruik van kraanwater bij het tandenpoetsen en het consumeren van ijsblokjes in drankjes. Het is verstandig om altijd flessenwater te kopen van betrouwbare bronnen en om te voorkomen dat je water drinkt van onbekende of ongecontroleerde bronnen.


Kan ik water uit de kraan drinken in de Caribbean?

Over het algemeen is het veilig om water uit de kraan te drinken in de Caribbean, maar het kan verschillen van eiland tot eiland en zelfs binnen dezelfde bestemming afhankelijk van de lokale omstandigheden. Het wordt echter meestal aanbevolen om flessenwater te drinken, vooral als je gevoelig bent voor maagproblemen of als je het niet zeker weet. Het is raadzaam om lokale richtlijnen en adviezen op te volgen met betrekking tot de drinkwatervoorziening op je specifieke bestemming.

Mobiel internet

Hoe kan ik voordelig mobiel internetten tijdens mijn verblijf in Amerika of Canada?

Om voordelig mobiel te internetten tijdens je verblijf in Amerika of Canada, zijn er verschillende opties:

Gebruik maken van Wifi: Maak zoveel mogelijk gebruik van gratis wifi-verbindingen in hotels, restaurants, cafés en andere openbare ruimtes. Op deze manier kun je internetten zonder extra kosten.

Download Maps op Wifi: Download kaarten en routes van tevoren via wifi, zodat je deze offline kunt gebruiken wanneer je onderweg bent. Dit bespaart mobiele data en voorkomt roamingkosten.

Buitenland bundel van jouw provider: Controleer of jouw mobiele provider voordelige buitenland bundels aanbiedt voor internetgebruik in Amerika of Canada. Zo kun je tegen een vast tarief mobiele data gebruiken tijdens je verblijf.

Gebruik van een eSIM: Overweeg het gebruik van een eSIM. Hiermee kun je gemakkelijk en voordelig mobiele data gebruiken zonder dat je een lokale simkaart hoeft te kopen. Een eSIM is een ingebouwde, elektronische SIM-kaart in sommige smartphones en andere apparaten, waarmee je verbinding kunt maken met mobiele netwerken zonder een fysieke SIM-kaart te plaatsen.  Exit Reizen werkt samen met Hubby eSIM en helpt je graag aan een e-simkaart.


Nationale Parken & Annual Park Pass

Wat zijn National Parks?

Nationale parken in de VS en Canada zijn bekend om hun natuurlijke schoonheid en unieke landschappen. Yellowstone, Grand Canyon en Yosemite zijn enkele van de beroemdste parken in de VS, terwijl Banff, Jasper en Yoho populaire bestemmingen zijn in Canada. Nationale parken zijn open voor bezoekers en bieden verschillende activiteiten zoals wandelen, kamperen, sightseeing, en educatieve programma's. Ze hebben meestal bezoekerscentra met informatie over het park, wandelroutes en veiligheidstips. Bezoekers moeten zich houden aan de regels en voorschriften van het park om de natuur te beschermen en de veiligheid te waarborgen. Vaak is er een toegangsprijs voor het betreden van nationale parken. Deze toegangsprijs kan variëren afhankelijk van het park en het type voertuig. Sommige parken bieden dagpassen, terwijl anderen jaarlijkse passen verkopen die toegang geven tot meerdere parken. De opbrengsten van de toegangsprijzen worden gebruikt voor het onderhoud en behoud van het park.

Wat is een nationale parken pas?

Voor het bezoeken van de Nationale parken in de USA dien je over een toegangsbewijs te beschikken. Deze kun je over het algemeen bij het binnenrijden aanschaffen bij ieder National Park. Als je meerdere nationale parken gedurende je reis wilt bezoeken, dan raden we je aan om een Annual Park Pass aan te schaffen. Dit toegangsbewijs "America the Beautiful - National Parks & Federal Recreational Lands Annual Pass" kost ongeveer $80 en is een heel jaar geldig voor 1 auto of camper inclusief 4 inzittenden. De pas kun je verkrijgen via deze site: https://www.nps.gov/planyourvi... of aanschaffen bij het bezoeken van een National Park.

Om grote druktes te voorkomen, kan een aantal Nationale Parken tegenwoordig alleen met een reservering vooraf worden bezocht. Het is raadzaam om op tijd een reservering te plannen voor de parken waar dit vereist is. Je reservering kan alleen in combinatie met een toegangsbewijs worden gemaakt. We raden je aan, zodra je reisplanning vaste vormen heeft aangenomen, informatie over deze afspraken in te winnen op: https://www.nps.gov/index.htm Via de button "Find a Park" kun je het desbetreffende park ingeven waarna je hierover meer informatie vindt en indien (al) van toepassing de mogelijkheid tot reserveren.

Heeft Canada ook een nationale parken pas?

Voor het bezoeken van de National Parks gedurende een rondreis raden we je aan om een Parks Canada Discovery Pass te kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt (ca. CA$ 137). De pas is een geldig entreebewijs voor meer dan 100 National Parks in Canada. De pas geeft de pashouder en 6 medereizigers (maximaal 2 volwassenen) in 1 auto toegang tot de Nationale Parken. Voor meer informatie verwijzen we je naar: Nationale parken pas Canada

Feestdagen

Wat zijn de nationale feestdagen in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten worden verschillende nationale feestdagen gevierd, waaronder Martin Luther King Day (derde maandag van januari, ter ere van Martin Luther King Jr.), Presidents Day (derde maandag van februari, ter ere van alle Amerikaanse presidenten), Memorial Day (laatste maandag van mei, ter herdenking van gesneuvelde soldaten), Independence Day (4 juli, ter herdenking van de ondertekening van de Declaration of Independence), Labor Day (eerste maandag van september, ter ere van de arbeidersklasse), Patriot Day / Patriot's Day (Patriot Day op 11 september ter herdenking van de aanslagen van 2001, Patriot's Day op de derde maandag van april, ter herdenking van de slag om Lexington en Concord), Columbus Day (tweede maandag van oktober, ter herdenking van de ontdekking van Amerika door Columbus), Halloween (31 oktober), Veterans Day (11 november, ter ere van de veteranen), Thanksgiving (vierde donderdag van november, oogstfeest) en Kerst (25 december).

Wat zijn de nationale feestdagen in Canada?

In Canada worden ook diverse lokale feestdagen gevierd, waaronder Nieuwjaarsdag (1 januari), Commonwealth Day (tweede maandag van maart, ter herdenking van de Commonwealth of Nations), Vendredi Saint / Goede Vrijdag (vrijdag voor Pasen), Victoria Day (maandag voor 25 mei, ter ere van koningin Victoria), Canada Day (1 juli, ter ere van de Canadese onafhankelijkheid), Labour Day (eerste maandag van september, ter ere van de arbeiders), Thanksgiving (tweede maandag van oktober, oogstfeest), Remembrance Day (11 november, ter herdenking van de oorlogslachtoffers) en Kerst (25 december, met alleen de tweede kerstdag als vrije dag in Ontario).

Stopcontacten

Welke stopcontacten zijn er in Amerika en Canada en waar moet je rekening mee houden?

In de Verenigde Staten en Canada worden andere stopcontacten gebruikt dan in Europa. Niet alleen de stekkervorm, maar ook het voltage is anders. Europese 220V apparaten zoals een föhn of scheerapparaat zijn niet bruikbaar in Amerika en Canada. Het is handig om te weten dat Europese apparaten met adapters die stroom kunnen omzetten naar 6, 9 of 12 volt wel gebruikt kunnen worden in de VS als ze op 100-240 volt werken. Dan heb je alleen een omvormer nodig. Een handige tip is om een universele reisadapter aan te schaffen voordat je op reis gaat. Deze zijn verkrijgbaar bij verschillende elektronicawinkels, en ook online bij webshops.  Zo ben je voorbereid op verschillende soorten stopcontacten en hoef je geen dure adapters op de luchthaven te kopen.

Terug naar alle onderwerpen

Algemene informatie Exit Reizen

Algemene informatie

Wat is het adres van Exit Reizen?

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Marktstraat 4
7041 AJ 's-Heerenberg

Postadres

Postbus 175
7040 AD 's-Heerenberg

Kan ik langskomen om een reis te bespreken?

Wil je langskomen om een reis te bespreken? Dat kan zeker, maar houd er rekening mee dat wij geen fysieke winkel hebben. Wel ben je van harte welkom bij ons op kantoor voor een persoonlijke afspraak. We ontvangen je graag met een kop koffie terwijl we jouw reisplannen bespreken. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen op een doordeweekse dag die voor jou uitkomt.  Voorafgaand aan een afspraak op kantoor heeft er al telefonisch of mailcontact plaatsgevonden om de reis in grote lijnen op papier te zetten.

Hoe lang bestaat Exit Reizen al en waar zijn jullie gevestigd?

Exit Reizen bestaat bijna 35 jaar. Sinds 1991 verkopen wij pakketreizen in de huidige vorm.  Iedere rondreis die we aanbieden hebben we zelf gereisd. Zo hebben onze reisspecialisten de afgelopen 30 jaar ruim vierhonderd Amerika & Canada reizen gemaakt. Wil je meer lezen over Exit Reizen, kijk dan op onze over Exit Reizen pagina.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden van Exit Reizen?

Hier vind je onze algemene voorwaarden: Algemene Voorwaarden.

Groepsreizen

Kan ik ook bij Exit Reizen terecht voor een groepsboeking?

Ja, we zijn maatwerkspecialist. Vele groepen boeken bij ons een reis, zoals scholen of organisaties. Informeer voor een voorstel op maat.

Duurzaamheid

Wat kan ik doen om de Co2-uitstoot van mijn reis te verminderen?

 • Maak voor het vervoer naar de luchthaven gebruik van het openbaar vervoer.
 • Neem je eigen herbruikbare waterfles mee in plaats van wegwerpflessen te kopen.
 • Zorg ervoor dat je afval correct scheidt en recycleert volgens de lokale richtlijnen. Op veel plaatsen in de Verenigde Staten zijn er specifieke bakken voor recycling.
 • Schakel elektronische apparaten uit als ze niet in gebruik zijn.
 • Als je niet zelf kookt, probeer dan zoveel mogelijk in restaurants te eten waar met lokale producten wordt gewerkt.
 • Gebruik zo min mogelijk plastic en vermijd eenmalig gebruik van plastic.
 • Maak bewust gebruik van verlichting en airconditioning.
 • Verbruik niet onnodig water.
 • Maak gebruik van de keuze om handdoeken nogmaals te gebruiken.
 • Koop lokaal gemaakte souvenirs om mee naar huis te nemen en steun hiermee de lokale gemeenschap.

Wat doet Exit Reizen op het gebied van duurzaamheid?

 • Geen catalogi en brochures printen en met de post versturen, alles wordt digitaal verzonden.
 • We bevorderen een papierloze werkomgeving en moedigen digitale communicatie en documentatie aan. Reisdocumenten en facturatie worden elektronisch aangemaakt, opgeslagen en verzonden.
 • Gebruik van groene energie via eigen zonnepanelen en groene energiecontracten.
 • Onze kantoren zijn voorzien van energiebesparende LED-verlichting en LED-schermen.
 • We scheiden afval op kantoor en streven naar minimale afvalproductie door recycling en hergebruik.
 • Vrijwillige teaminzet bij het opruimen van afval in nabijgelegen bosperceel.

Kan ik de CO2-uitstoot van mijn geboekte vluchten compenseren?

Exit Reizen werkt samen met Regreener voor het compenseren van vluchten. Regreener zet zich op een transparante en betekenisvolle manier in tegen klimaatverandering. Ze geven daarbij inzicht in welke projecten je met je bijdrage steunt via een online profiel op hun website. Compenseer hier je vluchtemissies op een betrouwbare manier. Jouw bijdrage steunt een klimaatproject en stimuleert directe innovatie in de luchtvaartindustrie!

Feedback & Klantenservice

Hoe kan ik feedback bij jullie indienen?

We hechten veel waarde aan feedback. Zowel positieve opmerkingen als opbouwende kritiek helpen ons om onze dienstverlening te verbeteren. Onze belangrijkste focus ligt altijd op het voorkomen van eventuele problemen en klachten. Mocht er toch iets misgaan ondanks onze inspanningen, dan vinden we dat erg vervelend en willen we niets liever dan samen met jou naar een oplossing zoeken. We verzoeken je vriendelijk om ons hierover schriftelijk op de hoogte te stellen (per post of e-mail, zie contactgegevens bovenaan deze pagina). Wij nemen jouw schrijven dan in behandeling en zullen je hierover op korte termijn contacteren. Meer informatie, zie onze Algemene voorwaarden.

Hoe kan ik de klantenservice van Exit Reizen bereiken?

De klantenservice van Exit Reizen is beschikbaar via klantenservice@exit-reizen.nl.  Voor urgente zaken, bel ons tijdens kantooruren of stuur een e-mail naar info@exit-reizen.nl buiten kantooruren. Je kunt ons ten alle tijden een bericht sturen via WhatsApp.

Terug naar alle onderwerpen

Boeking bij Exit Reizen

Hoofdboeker

Wie is de hoofdboeker van mijn reis?

De hoofdboeker, ook wel contractant genoemd, is degene die de reis boekt en daarmee de overeenkomst tot stand brengt. Deze persoon is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien. Indien nodig wordt de hoofdboeker als contactpersoon doorgegeven aan dienstverleners. Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om als hoofdboeker op te treden, en het is ook de hoofdboeker die eventuele annuleringen regelt.

Reisbescheiden

Wat zijn reisbescheiden en wanneer ontvang ik deze?

Reisbescheiden zijn de documenten die je ontvangt ter voorbereiding op je reis. Deze kunnen onder andere e-tickets, autovouchers, hotelvouchers, en informatie over je reisbestemming bevatten. Je ontvangt je reisbescheiden doorgaans ongeveer 10 dagen voor vertrek per e-mail van onze reserveringen afdeling. Deze kunnen verschillende documenten bevatten, zoals e-tickets, autovouchers en/of hotelvouchers, afhankelijk van wat je hebt geboekt. 

Jouw boeking

Hoe verloopt het boekingsproces bij Exit Reizen?

Elke reisaanvraag, of het nu via onze website, telefonisch of per e-mail is, wordt persoonlijk door een van onze reisspecialisten behandeld. Je ontvangt een duidelijke offerte met een totaalprijs. Van daaruit kan de reis geboekt worden of kunnen er aanpassingen worden gemaakt totdat de reis naar wens is. De reis wordt geboekt door middel van het invullen van een schriftelijk of elektronisch boekingsformulier. Zodra wij deze hebben ontvangen, gaat de reserveringsafdeling aan de slag met het inboeken van de reis bij onze partners en leveranciers. Kort daarna ontvang je een bevestiging en factuur.

Waar vind ik mijn boekingsnummer en klantnummer?

Je boekingsnummer en klantnummer zijn te vinden op de boekingsbevestiging die je van Exit Reizen hebt ontvangen nadat je reis is geboekt. Meestal staat het boekingsnummer bovenaan de bevestiging en het klantnummer wordt vaak vermeld onder jouw persoonlijke gegevens.

Ik heb een vraag over mijn geboekte reis, waar kan ik terecht?

Als je specifieke vragen hebt over je boeking, kun je contact opnemen met jouw reisagent via e-mail, ons algemene e-mailadres info@exit-reizen.nl, of bel ons op het telefoonnummer tijdens kantooruren. Vermeld altijd je boekingsnummer (reisnummer) bij alle nieuwe correspondentie voor een snelle behandeling van jouw vraag.

Betalingsvoorwaarden

Wat zijn de betalingsvoorwaarden bij Exit Reizen?

Bij het accepteren van een offerte of een schriftelijk/elektronisch akkoord op het boeken van een reis, wordt er door Exit Reizen een aanbetaling verwacht. De hoogte van deze aanbetaling wordt vermeld in de reisbevestiging en kan variëren afhankelijk van de reis en de voorwaarden van de leveranciers. Let op: bij het boeken van losse vliegtickets is 100% van de betaling vereist en is er geen sprake van een aanbetaling.

Het restant van de reissom dient uiterlijk 35 kalenderdagen (5 weken) voor vertrek in het bezit te zijn van Exit Reizen. Dit stelt ons in staat om alle betalingen aan onze leveranciers te voldoen en de reis voor te bereiden. In bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken, maar dit moet vooraf worden overeengekomen. Indien de reisovereenkomst binnen 35 kalenderdagen (5 weken) voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan. Dit zorgt ervoor dat alles tijdig is geregeld voor jouw vertrek. 

Is een aanbetaling noodzakelijk?

Bij boeking dien je een aanbetaling te voldoen die gelijk is aan 10% van de totale overeengekomen reissom en die ten minste € 300 per reiziger bedraagt. Let op: voor de meeste vliegtickettarieven gelden ticketinglimieten, met name voor actietarieven waarop (vroegboek)kortingen van toepassing zijn. Dit kan betekenen dat er enkele dagen na boeking een bevestiging (d.w.z. betaling) bij de luchtvaartmaatschappij moet zijn dat het ticket daadwerkelijk door je wordt afgenomen. Om in dit geval je tarief te kunnen garanderen, bijvoorbeeld in geval van aanbiedingen, dien je na boeking een verhoogde aanbetaling of de gehele reissom te voldoen. In je bevestiging/factuur staat het e.e.a. duidelijk vermeld.

Wat houdt de basis reissom precies in? Zijn er nog kosten achteraf waar ik rekening mee moet houden?

Bij Exit Reizen streven we naar transparantie wat betreft de kosten van je reis. Onze basisreissom omvat alle kosten die direct met de reis te maken hebben, inclusief accommodatie, vervoer en eventuele excursies zoals vermeld in de offerte. We rekenen geen verborgen kosten, zoals dossier- en reserveringskosten of extra belastingen, die niet expliciet zijn vermeld. Het enige waar je ter plaatse nog rekening mee moet houden zijn optionele parkeerkosten en eventuele resort- of facility fees die niet van tevoren kunnen worden afgekocht door Exit Reizen.

Annulering

Wat moet ik doen als ik mijn geboekte reis moet annuleren?

Neem zo snel mogelijk contact op met jouw reisspecialist voor eventuele vragen of wijzigingen. Bij annuleringen moet de hoofdboeker altijd schriftelijk (per e-mail) contact opnemen. Je kunt ons algemene e-mailadres gebruiken voor communicatie: info@exit-reizen.nl.  Vermeld altijd het boekingsnummer, de voor- en achternaam van de reiziger op wie de annulering betrekking heeft, en de specifieke reiselementen die worden geannuleerd indien dit niet de gehele reis betreft.

Antwoord op jouw vraag niet gevonden?
Onze reisexperts delen graag advies en expertise Snelle en duidelijke communicatie en offertes via e-mail Telefonisch en via WhatsApp bereikbaar; kantoorbezoek op afspraak.

Waarom kies je voor Exit Reizen?

Exit Reizen is dé expert op het gebied van reizen naar naar Amerika en Canada! Onze rondreizen zijn zorgvuldig en persoonlijk samengesteld en we delen graag onze tips over de mooiste routes, onvergetelijke excursies en bezienswaardigheden en zelfs restaurants.

 • Ervaren reisexperts gespecialiseerd in Amerika en Canada sinds 1991
 • Maatwerk reizen samengesteld naar jouw wensen en ons advies
 • Snelle, persoonlijke, vrijblijvende offertes binnen één werkdag
Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast