Vier Halloween in Amerika

Ieder jaar op 31 oktober

Trick or Treat

​Halloween is een van de gekste en gezelligste feestdagen van Amerika. Op de avond van 31 oktober griezelt het er op los in Amerika en veel mensen gaan de straten op in bizarre kostuums. Er worden verschillende Halloween feesten georganiseerd maar op de straten is er genoeg te doen en te zien, bijvoorbeeld de parades. Je zult de gekste mensen tegen komen!

Kinderen gaan in rare of soms zelf gemaakte kostuums langs de deuren en roepen 'trick or treat'.  Om een trick te voorkomen wordt de bewoner geacht snoep of fruit te geven. Alle huizen worden versierd tot spookhuizen bijvoorbeeld met uitgekerfde pompoenen met een kaarsje er in of creepy maskers voor de deuren, hoe enger hoe beter!

Wij helpen jou graag op weg!

Van plan om Halloween in Amerika te vieren? Als Amerika-specialist helpen wij je graag op weg met een voordelig vliegticket, verblijf en bijvoorbeeld een huurauto! Neem direct contact met ons op via info@exit-reizen.nl of bel. 0314-375666.

Haunted Trails en halloweenfeesten

Halloween wordt erg uitgebreid en goed gevierd in Amerika. Hoe gaaf is het om dit een keer met eigen ogen te zien. In Nederland zijn de uitgeholde pompoenen ook al in op komst, maar in Amerika zie je die overal. Voor de oudere jeugd en volwassenen worden er Haunted Trails (spookwandelroutes) uitgezet. Verder zijn er halloweenfeesten in veel disco’s, cafés maar ook genoeg feesten bij de mensen thuis! Durf jij het aan?

Punkin Chunkin

Wanneer Halloween is afgelopen is het in de staat Delaware tijd voor het Punkin Chunkin festival. In Sussex County komen honderden mensen bijeen om pompoenen zo ver mogelijk door de lucht te schieten.

In een uitgestrekt landschap staan grote apparaten naast elkaar met daaromheen groepjes mensen. Met behulp van gigantische kattapulten vliegen de oranje pompoenen door de lucht. Het wereldrecord pompoengooien zou inmiddels op meer dan zeven kilometer staan.