Feestdagen
Amerika en Canada

In de Verenigde Staten zijn de feestdagen zoveel mogelijk op maandagen. Hierdoor wordt er onder de Amerikanen, die weinig vakantiedagen kennen, vaak iets ondernomen in een holidayweekend. In deze weekeinden kunt u er vanuit gaan dat hotelkamers duurder zijn of volgeboekt.

In Canada zijn er een paar officiële feestdagen. Er zijn nog verschillende andere feestdagen, maar deze gelden niet voor alle staten.

Feestdagen

in de Verenigde Staten

Martin Luther King Day

Martin Luther King Day is de derde maandag van januari.

Presidents Day

Presidents Day is de 3e maandag van februari

Memorial Day

laatste maandag van mei

Independence Day

Independence Day is op 4 juli. Er wordt gevierd de ondertekening van de Declaration of Independence op 4 juli 1779. Dit wordt gezien als de dag waarop de Verenigde Staten één land zijn geworden.


Labor Day

Labor Day is de 1e maandag van september


Patriot Day / Patriot's Day

Patriot Day is op 11 september en herdenkt de aanslagen in 2001. Het is geen nationale feestdag waarop iedereen vrij heeft. 

Niet te verwarren met Patriot's Day. Dit is in 3 staten (Massachussetts, Maine en Wisconsin) een vrije dag. Het valt op de derde maandag van april. In Boston (Massachussetts) wordt op deze vrije dag de Boston marathon gelopen.


Columbus Day

2e maandag van oktober. Op 12 oktober 1492 werd Amerika ontdekt door Columbus. In de Verenigde Staten, Spanje en Latijns Amerika wordt dit herdacht.


Halloween

Halloween wordt 's avonds gevierd op 31 oktober


Veterans Day

Veterans Day  is op 11 november en dient om de veteranen in het zonnetje te zetten. Niet te verwarren met Memorial Day, waarbij de doden herdacht worden.


Thanksgiving

De kalkoen kan op tafel op deze feestdag op de 4e donderdag van november. 


Kerst

Alleen op 25 december is kerst een feestdag in de VS. 24 december is pakjesavond, dan gaan mensen wel eerder naar huis. Maar op 26 december wordt er gewoon gewerkt.

Feestdagen

in Canada

Nieuwjaarsdag

Op 1 januari wordt het begin van het nieuwe jaar gevierd en dit is een officiële vrije dag.

Commonwealth Day

Op de 2e maandag van maart is het Commenwealth Day. Op deze dag wordt de Commonwealt of Nations herdacht. De scholen kunnen gesloten zijn, maar de winkels en bedrijven zijn geopend. Ook het openbaar vervoer rijdt de normale dienstregeling.

Vendredi Saint / Goede Vrijdag

De  vrijdag voor pasen (Goede vrijdag) is een officiële vrije dag. Op deze dag wordt de kruisiging van Jezus herdacht. 

Victoria Day

De  maandag voor 25 mei is een Nationale feestdag en wordt gezien als het begin van de zomer. Op deze dag wordt de verjaardag van de Canadese Monarch gevierd. 

Canada Day

Op  1 juli wordt de Canadese onafhankelijkheid gevierd en dit is een officiële vrije dag. 

Labour Day

De  1e maandag van september is de dag van de arbeiders en dit is een officiële vrije dag.  

Thanksgiving

Thanksgiving wordt in Canada op de  2e maandag van oktober gevierd. Kerken worden versierd met de geoogste producten, zoals maïs en pompoenen.

Remembrance Day

Op  11 november worden de oorlogslachtoffers herdacht. 

Kerst

Op  25 december wordt door het hele land kerst gevierd en is het een officiële vrije dag. De tweede kerstdag wordt alleen in Ontario gevierd.