Burning Man

Het mythische evenement in de woestijn

Wicker Man

​​Voor iedereen die op zoek is naar een unieke beleving op een festival is Burning Man zeker de ideale uitdaging. Wilde feesten, oogstrelende kunst, bizarre belevenissen, gekste outfits, bijzondere voertuigen en waanzinnige activiteiten zorgen ervoor dat Burning Man zeker boven aan je bucket list zou kunnen staan als festival liefhebber.

Burning Man vindt plaats in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten. Burning Man is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd word afgesloten met het verbranden van een Wicker Man .

Burning Man isn't your usual festival.
It's a vibrant participatory metropolis generated by its citizens.

Wij helpen je op weg!

De tickets voor het evenement kosten $400 en zijn niet makkelijk te bemachtigen door de overweldigende wereldwijde vraag. Op tijd inschrijven en duimen dus. Website voor de tickets: http://tickets.burningman.org/

Ben jij één van de gelukkigen met een kaartje? Als Amerika-specialist helpen wij je graag op weg met een voordelig vliegticket, verblijf en bijvoorbeeld een huurauto! Neem direct contact met ons op via info@exit-reizen.nl of bel. 0314-375666.

Handig om te weten

Zeven dagen lang is iedereen in deze tijdelijke stad op zichzelf aangewezen. Er is bijvoorbeeld geen programmering. Bij aankomst krijg je wel een gids waarin veel activiteiten en feesten staan vermeld, maar er gebeurt nog veel meer wat niet vermeld staat. Je kan zelfstandig gaan, of je aansluiten bij een kamp. Dat geeft je de kans om voorzieningen zoals een keuken of douche te delen en nieuwe vrienden te maken.

Lekker biertje kopen op Burning Man? Nee hoor, geld heeft letterlijk geen waarde op het festival. Er is geen reclame, sponsoring of verkoop. Drankjes en eten neem je gewoon lekker zelf mee en deel je met anderen! Mensen worden aangemoedigd een gemeenschap te vormen. Gifting is onderdeel van het festival, let op; geven is iets anders dan ruilen ;-)

Het begon op een strandje van San Francisco

Dit is het festival der festivals; Burning Man. Het evenement is ontstaan in de zomer van 1986, toen drie vrienden op een strand van San Francisco een pop verbrandden. Hierdoor ontstond een jaarlijks terugkerend ritueel waar steeds meer mensen op af kwamen. Het strand werd te klein Burning Man moest zich verplaatsten naar de woestijn.