Florida

een tropisch stukje Verenigde Staten

  • Tropische temperaturen in Florida
    Tropische temperaturen in Florida

Florida

Het tropisch stukje Verenigde Staten is een heerlijke plek om op vakantie te gaan. Florida is ​een schiereiland en zo plat als Nederland. Het klimaat in het zuiden van Florida is tropisch, de rest van Florida is mild.

Florida

Florida ("Bloemrijk Land") is een schiereiland, tevens één van de 50 staten van Amerika. Florida is gelegen in het zuidoostelijke deel van de Verenigde Staten. Aan de westzijde begrensd door de Golf van Mexico, de zuid- en oostzijde door de Atlantische Oceaan. In totaal maar liefst 1350 mijl aan kustlijn, waarvan het merendeel voorzien is van strand. In Florida vinden we geen bergen, vrijwel de hele staat is enkele meters boven de zeespiegel..

rondreizen in Florida

In Florida zijn veel Europese en Amerikaanse toeristen te vinden. De pretparken in Orlando, de duizenden kilometers prachtige en witte stranden aan de Gulfcoast en aan de Atlantische kust, het (sub)tropische klimaat, de uitstekende infrastructuur en de prachtige natuur (Everglades National Park) maken Florida terecht een populaire bestemming: Het biedt een heerlijke combinatie tussen natuur, actie, uitrusten in de zon, cultuur en pret. En ...u kunt het naar eigen wens doseren.

Ideaal is het dus om een rondreis in Florida te maken. De staat heeft zoveel te bieden dat we alleen al in Florida een 20-tal standaard rondreizen hebben, in verschillende hotelniveaus. Het staat u vrij om één van deze rondreizen aan te passen aan uw eigen wensen, of natuurlijk gewoon te boeken.

Schroom niet om bij ons een aanvraag voor een rondreis te doen, Via ons leert u een ander Florida kennen dan wanneer u zelf de geijkte paden bewandelt.

Klimaat

In het zuiden van Florida is het weer redelijk constant: De koudste maand januari kent een gemiddelde nachttemperatuur van 16°C en een gemiddeld hoogste temperatuur van 23°C. In de zomermaanden is de nachttemperatuur 26°C en overdag stijgt dan het kwik tot circa 32°C.

Weerextremen: De hoogste temperatuur in Florida ooit gemeten was 'slechts' 37°C in 2004 en de laagste 0°C in 1977. De luchtvochtigheid is doorgaans hoog, hierdoor zien we relatief vaak 's avonds donkere wolken met bliksem, soms vergezeld van regenbuien. De meeste regen valt in juni en september.

Marco Island
Marco Island

Inwoners

Door haar warme klimaat heeft Florida een enorme groei doorgemaakt van 1900 tot nu. Met name het zuidelijke deel is door het warme weer steeds interessanter geworden voor toeristen en pensionado's. Zo had Miami in 1896 slechts iets meer dan 300 inwoners, 5 jaar later, in 1901 waren het er al 1700, in 1909 werden inmiddels 5000 inwoners geteld en in 1920 al 30.000. In de twintiger jaren begon de groei pas echt. Inmiddels zijn het er 5.500.000, waarmee het op de 11e plek staat van grootstedelijke agglomeraten in de VS staat. Toch heeft de stad Miami zélf slechts 360.000 inwoners, de omringende steden zijn echter aan Miami vastgegroeid. Jacksonville is de grootste stad van Florida met 750.000 inwoners.

Miami Boulevard
Miami Boulevard