Florida Keys

oase van koraalrif

The Keys

Natuurschoon, witte stranden en een tropisch klimaat. The Florida Keys zijn een heerlijke bestemming met een fantastisch beach life gevoel.


43 eilanden

In totaal zijn er wel 1700  eilanden, velen echter onbewoond. Op de Keys zijn zijn 43 eilanden aaneengeschakeld via bruggen.

Key West

Het bekendste eiland van de Florida Keys is ongetwijfeld Key West. Naast talloze mooie stranden vinden we hier ook het gezellige uitgaansleven 

Big Pine Key

Op Big Pine Key vinden we een heel dorpje met veel aanlegsteigers. Dit is een mooie plek om een bootje te huren, rond Big Pine liggen talloze onbewoonde eilanden.

Marathon

Diepzeevissen en vissen bij het koraalrif is vanuit Marathon te regelen. Jetski's, kayaks, zwemmen met dolfijnen. Dit zijn allerlei activiteiten die je vindt op Marathon. Verder zijn door de langgerekte vorm van het eiland hier de meeste restaurantjes met zeezicht. Genieten dus op Marathon Key.

Islamorada

Het duikmuseum, het Theater of the Sea, een bierbrouwerij, snorkeltrips, een mooie vuurtoren en talloze boottochten zijn te maken vanaf Islamorada. Islamorada werd zwaar geraakt in de hurricane van 1935 met maar liefst 423 doden. Veel spoorbruggen van de route over de Keys werden bij deze hurricane ook onherstelbaar beschadigd, waardoor besloten werd een nieuwe weg aan te leggen. Een monument voor de slachtoffers is te vinden bij Mile marker 82.

Key Largo

Deze grote Key "Key Largo", dichtbij het vasteland van Florida geeft toch al het volledige Key eiland gevoel. Het voordeel van een verblijf op Key Largo is dat u niet de hele route over de Keys hoeft te rijden (op drukke aanreisdagen kunnen er files zijn) en toch al het gevoel heeft van de Florida Keys. Het Dagny Johnson Key Largo Hammock Botanical State Park, het John Pennekamp Coral Reef State Park en het Everglades National Park bieden veel natuur in de directe nabijheid.

reizen naar de Florida Keys

Activiteiten en excursies in de Florida Keys