Vakantie Florida

 • Florida - Miami Beach
  Florida - Miami Beach
 • Florida - Disney World Orlando
  Florida - Disney World Orlando
 • Florida - Southernmost Point Key West
  Florida - Southernmost Point Key West
 • Florida - Miami South Beach
  Florida - Miami South Beach

Opzoek naar een vakantie in Florida?

​Dan bent u bij Exit Reizen aan het juiste adres! Wij stellen graag voor u uw ideale vakantie in Florida samen. Een citytrip Miami, een week Disney World in Orlando bezoeken of een rondreis door Florida, bij ons kan het allemaal.

De voordelen van uw Florida vakantie bij Exit Reizen boeken: 

- Al meer dan 25 jaar ervaring in vakanties naar Amerika.

- Persoonlijk advies.

- Alle reizen die wij aanbieden hebben wij zelf ook gemaakt.

- Voordelige prijzen.

Bekijk hier onder ons aanbod. Zit uw ideale Florida vakantie er niet tussen? Neem dan contact met ons op, alle onze reizen zijn volledige naar eigen wens aan te passen!


Steden in Florida

Wanneer je wilt reizen door Florida dan is de vraag belangrijk 'waar houd ik van?'. Houd je van pretparken, winkelen en toeristische attracties dan verblijf je wat langer in Orlando. Houd je van uitgaan, mondain, maar ook van authentieke buurten dan kies je voor Miami. Miami is grotendeels Spaanstalig, mede door alle authentieke immigrantenbuurten: "Little Havana", "Little Haïti" en "Coconut Grove" spreken tot de verbeelding. Houd je van stranden, plan dan meer tijd in aan de Golf van Mexico. De natuur van de Florida Keys en de Everglades.

Reizen door Florida

Ben je door Florida aan het reizen zijn er talloze leuke dingen om te doen. Als eerste denken we aan de prachtige stranden van Florida. Daarna denken we aan de pretparken van Orlando. Maar Florida heeft zoveel meer te bieden. Uiteraard kun je er golfen op één van de honderden golfbanen. Ook zijn er talloze wandeltochten door Preserves. Houd je van natuur dan ben je dus in Florida ook op de goede plek. Je kunt wandelingen maken door rainforests, of door een stuk van de Everglades. Houd hier wel rekening met de muggen.Florida Strand Captiva Island
Florida Strand Captiva Island

Stranden van Florida

Florida is een schiereiland en ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Houd je tijdens een rondreis van om aan het strand te liggen dan kun je het beste zorgen dat je een aantal dagen doorbrengt aan de westkust van Florida, de kust die aan de Golf van Mexico ligt. Hier is het water in warm en zijn de stranden hagelwit. Voor een strandvakantie is de Gulfcoast dan ook perfect. De stranden rondom St Petersburg (St. Pete Beach en Clearwater)zijn meerdere malen gekozen tot mooiste strand van de Verenigde Staten. Naast deze stranden houden wij ook van de stranden rond San Marco, Naples, Bonita Bay en niet te vergeten op de eilanden Sanibel en Captiva. 

Natuur

Een aantal National Parks en talloze State Parks maken reizen naar Florida afwisselend en leuk! Big Cypress National Preserve en The Everglades National Park wil je echt niet missen. Doe muggenspray op en loop over een 'boardwalk' een stuk de Everglades in of doe een hike in één van de Preserves. Naast prachtige vogels vindt je hier alligatoren, maar in sommige delen ook krokodillen en slangen. Naast de lynx, die in het Zuiden van Florida in flinke aantallen aanwezig zijn, heeft Florida ook Florida Panthers, die zul je vermoedelijk niet aantreffen. Veel voorkomend zijn ook wasberen, rivierotters en stinkdieren. De kans dat je deze ziet is het grootst vanaf een speciaal aangelegde boardwalk door een Preserve of de Everglades.

Florida Alligator
Florida Alligator

Manatees (zeekoeien)

Zeekoeien (in het Engels 'Manatees') zijn in Florida te zien wanneer je er een beetje moeite voor doet. Manatees zijn een bedreigde diersoort, maar dat komt met name omdat ze zo vriendelijk, nieuwsgierig en zonder angst naar mensen en boten toekomen. Omdat ze niet schuw zijn is het dus ook niet moeilijk om Manatees te zien. Ben je door Florida aan het reizen, vraag dan lokaal waar je Manatees kunt zien, er zijn talloze plekken waar Manatees zich graag ophouden: Hun voorkeur gaat uit naar warm stromend water. Zwemmen met Manatees kan alleen legaal in Crystal River.

Florida Manatee
Florida Manatee

Alligatoren

In heel Florida zijn alligatoren te vinden (in het Zuidoosten vinden we ook krokodillen) . Ruim 1 miljoen alligatoren leven in de staat Florida en allemaal verblijven ze in en rondom zoet water. Het is dan ook verstandig om niet in zoetwatermeertjes en riviertjes in Florida te zwemmen. De verhalen over alligators die mensen aanvallen in Florida zijn legio. En hoewel het in Florida niet dagelijks gebeurt is het wel belangrijk om bewust te zijn van de aanwezigheid van de alligatoren. Omdat alligatoren eten in de schemering en 's nachts is het ook beter om niet aan de waterrand te verblijven wanneer je de alligatoren niet kunt zien.

Wees je bewust van de snelheid van een alligator. Ze kunnen tot maar liefst 50 km per uur rennen over afstanden van 10 meter. Sneller dan Usain Bolt, en daarmee ook sneller dan ieder ander. Pest ze dus niet want als een alligator wil heb je geen schijn van kans.


Alligator
Alligator

Dolfijnen

Tuimelaars (bottlenose dolphins) zijn aan de kust van de Golf van Mexico wijdverbreid.Deze dolfijnen zijn prima te zien vanaf het strand of de kust. Tuimelaars zijn grijs of bruin-grijs. Ze zijn mooi, vriendelijk en atletisch. Daarbij behoren dolfijnen tot de intelligentste dieren op aarde. Wil je in Florida dolfijnen zien dan is het beste tijdstip in de ochtend (tussen 7 en 9 uur) of tijdens zonsondergang.

Meestal zijn dolfijnen in groepjes van 3 of 4, soms zie je ze kunstjes doen zoals uit het water springen of water spatten met de staart. 

Dolfijnen
Dolfijnen
 • Hawaii Reizen
 • West USA westkust
 • Florida Reizen
 • Zuidstaten USA
 • oostkust USA reizen
 • Canada Reizen
 • vliegtickets zonder boekingskosten