Vakantie Florida

 • Disney is een ware highight in Orlando
  Florida - Disney World Orlando
 • De kleurrijke strandwacht huisjes van Miami Beach
  Florida - Miami Beach
 • Southernmost punt, het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten
  Florida - Southernmost Point Key West
 • Wuivende palmen in de straten van Miami
  Miami Beach

Vakantie in Florida?

​Dan bent u bij Exit Reizen aan het juiste adres! Wij stellen graag voor u uw ideale vakantie in Florida samen. Een citytrip Miami, een week naar Orlando om Disney World te bezoeken, een strandvakantie of een rondreis door Florida op maat, bij ons kan het allemaal. Ook boeken wij graag een excursie voor u.  

Zit uw ideale Florida vakantie er niet tussen? Neem dan contact met ons op, alle onze reizen zijn volledige naar eigen wens aan te passen. Bel of mail met onze Florida Specialisten!

Florida reizen

Reizen door Florida

Welkom in de ‘Sunshine State’! De vele zonuren maken Florida tot een geliefde vakantiebestemming en zeker ook een ideale plek om te overwinteren. Omringd door de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan vindt u hier tal van prachtige stranden. Maar ook prachtige natuurgebieden zoals de Everglades en de mooiste pretparken. Florida is ook een goede uitvalsbasis voor een cruise naar de Caribbean. De veelzijdigheid van Florida!

Meer info over Florida
Meer info over Florida

Steden in Florida

Als u een vakantie in Florida wilt, dan is het goed te inventariseren waar uw interesses liggen. Houdt u van pretparken, winkelen en toeristische attracties? Dan is een langer verblijf in Orlando aan te raden. Uitgaan, mondain, maar ook van authentieke buurten dan is Miami de ultieme bestemming. Miami is grotendeels Spaanstalig, mede door alle authentieke immigrantenbuurten: "Little Havana", "Little Haïti" en "Coconut Grove" spreken tot de verbeelding. Aan de Golf van Mexico ligt Tampa, een van de snelst groeiende steden van Florida. Met een historisch centrum en een belangrijke haven heeft deze stad ook weer zijn eigen charme

Onze Miami tips!
Onze Miami tips!

Stranden van Florida

Florida is een schiereiland en ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Wilt u tijdens uw reis ook aan het strand liggen dan plant u een aantal dagen aan de westkust van Florida, de kust die aan de Golf van Mexico ligt. Hier is het water warm en zijn de stranden hagelwit. Voor een strandvakantie is de Gulfcoast dan ook perfect. De stranden rondom St Petersburg (St. Pete Beach en Clearwater) zijn meerdere malen gekozen tot mooiste strand van de Verenigde Staten. Naast deze stranden houden wij ook van de stranden rond San Marco, Naples, Bonita Bay en niet te vergeten op de eilanden Sanibel en Captiva

Gulfcoast informatie
Gulfcoast informatie

Natuur

Een aantal National Parks en talloze State Parks maken reizen naar Florida afwisselend en leuk! Big Cypress National Preserve en The Everglades National Park is een must-see.  Naast prachtige vogels vindt u hier alligators, maar in sommige delen ook krokodillen en slangen. Naast de lynx, die in het Zuiden van Florida in flinke aantallen aanwezig zijn, heeft Florida ook Florida Panters, die zult u vermoedelijk niet aantreffen. Veel voorkomend zijn ook wasberen, rivierotters en stinkdieren. De kans dat u deze ziet is het grootst vanaf een speciaal aangelegde boardwalk door een Preserve of de Everglades.

Activiteiten Everglades
Activiteiten Everglades

Manatees (zeekoeien)

In Florida leven de vriendelijke z eekoeien (in het Engels 'Manatees') Bent u door Florida aan het reizen, vraag dan lokaal waar u Manatees kunt zien, er zijn talloze plekken waar Manatees zich graag ophouden: Hun voorkeur gaat uit naar warm stromend water. Zwemmen met Manatees kan alleen legaal in Crystal River. De manatees zijn ook niet mensenschuw dus u kunt ze van dichtbij aanschouwen.

Informatie over Crystal River
Informatie over Crystal River

Alligatoren

In heel Florida zijn alligators te vinden (in het Zuidoosten vinden we ook krokodillen) . Ruim 1 miljoen alligators leven in de staat Florida en allemaal verblijven ze in en rondom zoet water. Het is dan ook verstandig om niet in zoetwatermeertjes en riviertjes in Florida te zwemmen. De verhalen over alligators die mensen aanvallen in Florida zijn legio. En hoewel het in Florida niet dagelijks gebeurt is het wel belangrijk om bewust te zijn van de aanwezigheid van de alligators. Omdat alligators eten in de schemering en 's nachts is het ook beter om niet aan de waterrand te verblijven wanneer de alligators niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Wees u bewust van de snelheid van een alligator. Ze kunnen tot maar liefst 50 km per uur rennen over afstanden van 10 meter, veel sneller dus als een mens.


Florida, geliefd oord voor Alligators
Florida, geliefd oord voor Alligators

Dolfijnen

Tuimelaars (bottlenose dolphins) zijn aan de kust van de Golf van Mexico goed vertegenwoordigd. Deze dolfijnen zijn prima te zien vanaf het strand of de kust. Tuimelaars zijn grijs of bruin-grijs. Ze zijn mooi, vriendelijk en atletisch. Daarbij behoren dolfijnen tot de intelligentste dieren op aarde. Wilt u in Florida dolfijnen zien, dan is het beste tijdstip in de ochtend (tussen 7 en 9 uur) of tijdens zonsondergang.

Meestal zijn dolfijnen in groepjes van 3 of 4, soms zie je ze kunstjes doen zoals uit het water springen of water spatten met de staart. 

Dolfijnen in Florida
Dolfijnen in Florida