Diamond Head

Informatie over het staatspark

 • Een kijkje in de krater
  Diamond Head
 • Uitzicht over Waikiki op Diamond Head
  Diamond Head & Waikiki
 • Een waar herkenningspunt van Oahu
  Diamond Head

Diamond Head Crater State Park

Het Diamond Head State Park biedt indrukwekkende uitzichten op de skyline van Honolulu en geweldige wandelmogelijkheden. De krater, een waar herkenningspunt van Oahu, ligt ten oosten van Waikiki en wordt door de lokale bevolking Le'ahi genoemd. Diamond Head is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto of bus. Aanrader is om vroeg in de ochtend te komen om zeker te zijn van toegang tot het beste uitzicht over Honolulu!

Tijdens onze Hawaii-reizen heeft u de mogelijkheid om dit natuurwonder te ervaren!

Facts

 • De hoogte van de Diamond Head is 232 meter
 • De naam Diamond Head is terug te voeren op Britse zeelieden die in de veronderstelling waren dat ze diamanten ontdekten op de hellingen van de krater.
 • De krater begon zich meer dan 100.000 jaar geleden te vormen

Diamond Head Crater

Op het populaire eiland Oahu is ook veel natuur te vinden waar u de drukte even kunt ontlopen. Een van bijzondere hoogtepunten is Diamond Head State Park, waar de wereldberoemde Diamond Head Crater zich bevindt. De 232 m hoge tufsteenkrater ligt ten oosten van Waikiki en is een van de belangrijkste herkenningspunten van Hawaii.

De krater, bij de lokale bevolking bekend als Le'ahi, wat voorhoofd van tonijn betekent, werd door Britse zeelieden in de 19e eeuw Diamond Head genoemd omdat ze dachten dat ze diamanten hadden ontdekt op de hellingen van de krater. De "diamanten" bleken echter waardeloze calciet kristallisaties te zijn. De krater, meer dan 100.000 jaar geleden gevormd, is een van de meest populaire wandelbestemmingen op Hawaii en is sinds 1968 een nationaal natuurlijk monument. Diamond Head werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt als strategisch militair uitkijkpunt.

Diamond Head kunt u met de auto maar ook per bus bereiken. Als u zeker wilt zijn van toegang, die beperkt is, dan raden wij aan om
's ochtends vroeg te vertrekken. Stevige schoenen, een zaklamp en voldoende water behoren in ieder geval tot de benodigde basisuitrusting als u de wandeling gaat maken.  Een wandelpad over twee trappen met in totaal 175 treden leidt door oude militaire bunkers en donkere ondergrondse tunnels. Het pad lijkt misschien inspannend, maar het uitzicht vanaf hier is elke stap waard.

Diamond Head is dagelijks geopend van 06.00 uur tot 18.00 uur (tijdelijke wijzigingen voorbehouden) en heeft beperkte parkeergelegenheid . De entreeprijs bedraagt ca. $ 5 per auto en $ 1 per voetganger.