kayenta monument
Valley Inn - kayenta

​Dit hotel ligt in het grootste Indianenreservaat van de VS, circa 40 kilometer van Monument Valley en circa 50 kilometer van het Navajo National Monument. Daarnaast is Kayenta een prima stop op uw route naar de Grand Canyon of Mesa Verde. 

Het hotel in Native American sfeer beschikt o.a over een restaurant, buitenzwembad (seizoensgebonden open) en een fitnesscentrum. Daarnaast kunt u in het hotel een lunchpakket voor onderweg aanvragen. ​

Moderne kamers

Alle kamers zijn ingericht met donkerhouten meubilair. Ze zijn allen uitgerust met een privébadkamer, voorzien van een comfortabele bad/douche combinatie, een haardroger en gratis toiletartikelen. Tevens biedt het hotel turndownservice.

CADEAUSHOP TER PLAATSE

Het Kayenta Monument Valley Inn is uitgerust met een cadeaushop. In de cadeaushop van het hotel kunt u leuke souvenirs en sieraden kopen. De sieraden zijn tevens handgemaakt.

RESTAURANT THE WAGON WHEEL

Restaurant The Wagon Wheel is geopend voor ontbijt en diner. Het restaurant serveert Native American cuisine en traditioneel Amerikaanse gerechten. De klassieke Amerikaanse gerechten, vinden hun basis in de keuken van de indianen.


In de omgeving:

Kayenta Monument Inn ligt op nog geen 50 kilometer van Monument Valley Navajo Tribal Park. U rijdt in nog geen 35 minuten naar het Navajo National Monument. 

Tevens ligt het Grand Canyon National Park op 185 kilometer en het Canyon de Chelly National Monument op 177 kilometer. Op 2 uur rijden treft u het Mesa Verde National Park.


Airconditioning

Airconditioning

Verwarming

Verwarming

Strijkijzer

Strijkijzer

Telefoon

Telefoon

Rookvrije kamers

Rookvrije kamers

Televisie

Televisie

Gratis WiFi op de kamer

Gratis WiFi

U kunt op de kamer uw eigen kop thee maken.

Waterkoker in de kamer

24-uurs receptie

24-uurs receptie

Kopieerapparaat

Kopieerapparaat

Fax

Fax

Wasservice

Wasservice

Dit hotel is geheel rookvrij. Dat houdt in dat er ook in de algemene ruimte geen zone is waar gerookt mag worden.

Geheel rookvrij

Roomservice

Roomservice

In de algemene ruimtes van het hotel kunt u kostenloos gebruik maken van de beschikbare wifi hotspots.

WiFi gratis in de algemene ruimte

Omdat het hotel in het Navajo reservaat ligt, wordt er geen alcohol geschonken. 

Mesa Verde

Het Mesa Verde National Park is geschiedkundig een belangrijk park, gelegen ten noorden van Phoenix Arizona. Hier vindt u de grootste en best bewaarde archeologische vondsten van heel Amerika. De Anasazie (indianen) woonden hier 1500 tot 1300 jaar geleden en hebben talloze rotswoningen nagelaten. Deze stenen huisjes zijn uitgehakt in rotswanden en liggen op een plateau genaamd Mesa Verde . De rotswoningen Spruce Tree House en Cliff Palace zijn de mooiste en grootste woningen.

Monument Valley

Monument Valley ligt in de woestijn en beschikt over unieke rode rotsformaties, welke aan het wilde westen doen denken. Monument Valley is het meest gefotografeerde gebied van de wereld en al heel vaak gebruikt als decor voor films (zoals de westerns), tv-series, documentaires en reclames. Monument Valley ligt op het Colorado Plateau, vlakbij het stadje Gouldings en wordt beheerd door de Navajo-stam.

Navajo National Monument

Het Navajo National Monument is een federaal beschermd gebied in de staat Arizona dat erkend is als nationaal monument. Het is genoemd naar het volk dat er nu leeft, de Navajo. Er zijn diverse wandelpaden om het Navajo National Monument te verkennen.