Hotelinformatie

Informatie hotel

​Op deze pagina vindt u informatie over eventuele extra kosten in het hotel. 

Inchecken in het hotel

Inchecken

Voor het inchecken heeft u een hotelvoucher, uw creditcard en soms uw paspoort nodig. 

Inchecken kan in de meeste hotels 's middags vanaf 15.00 of 16.00 uur en uitchecken is tussen 10.00 en 12.00 uur 's ochtends. Soms kunt u eerder inchecken, mits het hotel schone kamers beschikbaar heeft en het hotelbeleid dit toelaat. Laat u bij de frontdesk altijd informeren over uw check-out tijd om extra kosten te voorkomen.

Let op! Indien u pas later op de avond gaat inchecken, raden wij u aan om het hotel te bellen dat u later zult arriveren.

Resort & Facility Fee

Resort & Facility Fee

Steeds meer hotels brengen een verplichte resort/facility fee in rekening, variërend van USD 5 tot soms USD 50 per kamer per nacht (exclusief lokale tax). Deze fee wordt in rekening gebracht voor gebruik van bv. ligstoelen aan het zwembad, shuttlediensten, een dagelijkse krant, internetgebruik en andere diensten van het hotel. De resort/facility fee is niet bij uw overnachtingsprijs inbegrepen, vormt geen onderdeel van uw reissom en dient u ter plaatse te voldoen. Heeft u hierover vragen, neem dan gerust contact op met uw reisspecialist.

Internet in het hotel

Internet in het hotel

Indien internettoegang in uw hotel aanwezig is, kan voor het gebruik hiervan een toeslag in rekening worden gebracht.

Uw bagage in het hotel

Uw bagage in het hotel

In luxe hotels is er een Bellman aanwezig, ook wel portier genoemd. Deze is er tegenwoordig om u van dienst te zijn. De Bellman kan een taxi voor u bellen, hij kan ervoor zorgen dat uw bagage van de auto naar de kamer wordt getransporteerd. Maakt u gebruik van de bagageservice in de Verenigde Staten of Canada reken dan dat u tussen de één en de vijf dollar per koffer aan fooi geeft.

Bagageopslag
In veel hotels heeft u de mogelijkheid om uw bagage tijdelijk op te slaan. Bent u bijvoorbeeld voor check in al in het hotel of vertrekt uw vlucht later op de dag, dan heeft u de handen vrij om de omgeving te gaan verkennen.

Preferenties

Preferenties:
Bed- en kamerindeling

Bij boeking worden standaardkamers ('Run of House') voor u gereserveerd, tenzij specifiek anders in uw reisvoorstel vermeld. Bij boeking kunnen wij uw evt. kamerpreferenties aan de hotels doorgeven, zoals een voorkeur voor kamers bij elkaar gelegen of het aantal bedden op een kamer.

In een standaardkamer voor één of twee personen staan doorgaans één tweepersoonsbed of twee losse bedden. In een standaardkamer voor drie of vier personen staan doorgaans twee tweepersoonsbedden of één tweepersoonsbed + één sofabed. In sommige steden, waar kamers i.v.m. de schaarse ruimte klein zijn, kan er op een standaardkamer ook sprake zijn van één tweepersoonsbed + een rollaway.

Let op: evt. preferenties zijn vrijblijvend, kunnen voor vertrek niet door ons worden gegarandeerd en vallen om die reden buiten de reisovereenkomst. Indien u kamers met gegarandeerde bedindeling en/of ligging wenst (essentie), kan dit veelal worden gereserveerd voor een toeslag. Vermeld een gewenste preferentie en/of essentie t.a.t. bij boeking van uw reis en vraag ons naar de mogelijkheden.

Ontbijt

Ontbijt

Alle hotels worden geboekt o.b.v. logies, hier zit geen ontbijt bij inbegrepen. Dit is in de VS en Canada zeer gebruikelijk. Het is mogelijk dat enkele hotels een gratis continentaal ontbijt aanbieden, echter is dit vaak vrij eenvoudig. Een mogelijk gratis ontbijt is een extra service van het hotel naar de gast en kunnen wij niet garanderen.

Parkeerkosten

Parkeerkosten

In de grotere steden dient u rekening te houden met hogere parkeerkosten, variërend van ca. $15- $60 per nacht (vergelijkbaar met een dag parkeren in bv. Amsterdam). In de kleinere steden zijn deze kosten veel lager en kunt u meestal zelfs gratis parkeren. Op de websites van de diverse hotels kunt u meer informatie vinden over de exacte parkeerkosten. Parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij uw overnachtingsprijs en dient u ter plaatse te voldoen.

Voordelige huurauto
Voordelige huurauto

Parkeerkosten San Francisco

Om hoge parkeerkosten (tussen $25-$60 per dag) bij de hotels en in het centrum van San Francisco te voorkomen, kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in het nette Best Western Plus El Rancho Inn Inn & Suites***. Dit hotel ligt in een buitenwijk, ten zuiden van San Francisco, vlakbij het metrostation van Millbrae met frequente treinverbindingen naar het centrum. Bij dit hotel kunt u uw huurauto gratis parkeren en gebruikmaken van goedkoop en snel openbaar vervoer naar het centrum. Tevens biedt dit hotel een gratis continentaal ontbijt aan. Vraag onze reisspecialist naar meer informatie.

Parkeerkosten New York

In  New York is het dermate gecompliceerd om uw auto te parkeren dat wij aanraden om in New York te verblijven zonder huurauto. Het is een overweging om uw reis zo te plannen dat u uw huurauto inlevert als u aankomt in New York en dat u weer een nieuwe auto ophaalt op uw dag van vertrek uit New York.

Public Parking

Parkeertarieven kunnen in steden ontzettend verschillen. Parkeergarages die in beheer van de stad zijn, zijn doorgaans voordeliger dan parkeergarages in particulier bezit. Let dan ook op wat het parkeren kost voordat u de garage inrijdt. Soms is er een inrijtarief van vijftien dollar of iets dergelijks voor de eerste dertig minuten. Wanneer u zou overwegen om uw auto op straat te parkeren dan is het in Amerika aan te raden goed de verkeersborden te lezen, iets wat nogal verwarrend kan zijn. Soms zijn er wel 3, 4 of 5 afzonderlijke borden met uitzonderingen wanneer er niet geparkeerd mag worden of door wie er niet geparkeerd mag worden. Let ook op de brandkranen langs de weg, hier mag u niet parkeren zonder dat dat op de borden zichtbaar is.