Huurauto's op Hawaii

Op Hawaii is de huurauto meestal aan te raden, maar soms juist niet.


Waikiki

Verblijft u in Waikiki dan heeft u alleen een huurauto nodig voor de dagen dat u het prachtige eiland Oahu wilt gaan verkennen. In Waikiki zelf is een auto eerder lastig, omdat er vlak bij het strand geen parkeerplaatsen zijn en de hotels tarieven van 30 of 40 dollar per dag kunnen berekenen. Beter is dus om in Waikiki bovenal te lopen (de afstanden zijn niet enorm) of gebruik te maken van de andere transportmiddelen, zoals The Bus. Deze bus rijdt voornamelijk heen en weer op Kuhio en kost US$ 2,50 per persoon. Vanuit Waikiki zijn ook veel georganiseerde trips te ondernemen naar andere plekken op het eiland. Dus als u de vakantieganger bent die liever geen auto huurt, dan is Waikiki de beste plek op Hawaii.

Van de airport naar Waikiki komt u met één van de Shuttle services (Speedishuttle, Hawaii23 of JohnnyCab) of natuurlijk met een taxi, of met Uber of Lyft, die momenteel ook op Honolulu airport mogen oppikken in een testproject.

U kunt een huurauto ophalen in Waikiki om het eiland te verkennen. Aan te raden is om dit gedurende 1 dag te doen als u 4 dagen verblijft op Oahu, of voor 2 dagen wanneer u er langer verblijft.
Maui

Op Maui zonder huurauto is geen goed idee, Maui is een eiland dat verkend wil worden. Tallozen watervallen, prachtige stranden, de Road naar Hana, de dorpjes Lahaina en Wailea. Op Maui alleen rond het hotel blijven hangen is geen goed idee.
De absoulte aanrader op Maui is de Jeep Wrangler, deze is als 2 deurs (4 personen zonder baggage) of als 4 deurs ( 4 personen met baggage) te huren.
Big Island

Ook op Big Island wil je graag beschikken over een huurauto. Mocht je hier een week zitten dan zou je in Kona enkele dagen zonder huurauto kunnen verblijven, maar de charme van Big Island zit hem juist in de verschillende plekken op het eiland die de moeite waard zijn. Vulcanoes National Park, het gezellige Hilo, de Mauna Lea berg en ook macadamia en avocado plantages die je hier kunt bezoeken.
Kauai

Ook op Kauai is een huurauto wel prettig.  Het wandelpad naar de Na'apali kust (Kalalau Trail) en de Wailea Canyon en de Kalalau Lookout) zijn redelijk bereikbaar met de auto maar liggen op maar liefst op 2 1/2 uur rijden van elkaar.