Cavendish
und
North Rustico

 • Boardwalk in het Prince Edward Island National Park.
  Cavendish
 • In North Rustico, kleden de medewerkers zich hier in historische kleding.
  Farmer's Bank of Rustico & Doucet House Museum
 • De natuur is erg mooi in het noorden van Prince Edward Island.
  Gloeiende rode kliffen bij Cavendish
 • Tijdens hun vakantie wordt er voor het hele gezin gezorgd voor amusement en afwisseling.
  Pretpark Sandspit Cavendish
 • Vier de beste evenementen van het jaar in Cavendish met vele anderen.
  Cavendish Beach Music Festival

De noordkust van Prince Edward Island

Als u de kleinste provincie van Canada bezoekt, mag u het Prince Edward Island National Park niet missen. Hier in het noordelijke deel van het eiland lonken charmante steden als Cavendish en North Rustico met fantastische natuur, eindeloze (rode) stranden en culinaire diversiteit. Hier worden herinneringen gecreëerd en het is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. U kunt winkelen of ontspannen op prachtige stranden, wandelen of uzelf onderdompelen in het verhaal van Anne of Green Gables. Kom naar Green Gables Shore om de hoogtepunten van Prince Edward Island te verkennen.

Prince Edward Island National Park

In 1937 werd het Prince Edward Island National Park aangelegd langs de 60 kilometer lange kust van de St. Lawrence Golf in de gelijknamige provincie. Het park omvat ook de Green Gables-boerderij van de familie MacNeill, die een belangrijke rol speelt in de kinderroman Anne of Green Gables. Het nationale park heeft de beste stranden van Prince Edward Island, zo ligt het beroemde Cavendish Beach in het park. Om meer toeristen naar het gebied te trekken, werd een 18-holes golfbaan aangelegd en werd de boerderij Green Gables geopend voor rondleidingen. Het nationale park is aangewezen als een belangrijk Canadees vogelreservaat.

Cavendish

Cavendish ligt in Prince Edward Island National Park en is een erg populaire zomerbestemming. In de warme maanden wonen hier gemiddeld 7500 mensen. De plaats werd in 1790 gesticht door drie Schotse families en was in de 19e eeuw vooral een kleine agrarische gemeenschap. Auteur Lucy Maud Montgomery groeide hier op en creëerde de fictieve heldin Anne in haar wereldberoemde kinderroman "Anne of Green Gables". Toeristen kunnen hier de locaties van de roman zien.

Cavendish biedt vertier, activiteiten en plezier voor jong en oud. Hier vindt u themaparken, meer dan 11 golfbanen langs Green Gables Shores, festivals, minigolf en waterglijbanen. Verder zijn er goede mogelijkheden om te gaan winkelen en uit eten te gaan. In het nationale park vind je nog meer geweldige stranden. Bezoek de Homestead Trail voor een prachtig panoramisch uitzicht op de kust.


Anne of Green Gables
Anne of Green Gables

North Rustico

North Rustico is stiller en kleiner dan Cavendish. North Rustico is afgeleid van de naam Rassicot, die aan de plaats werd gegeven door de eerste Fransen die zich hier vestigden. Hier in het 600 inwoners tellende dorp bepaalt de visserij het dagelijks leven, waarbij ook toerisme en landbouw belangrijk zijn. Lokale aanbieders bieden kajak-, kano- of diepzeevistochten aan. In de kleine haven liggen ongeveer 40 boten die de verse vis op de markt of direct vanaf de boot verkopen na een geslaagde tocht op het water. De focus ligt op de kreeften. Een adembenemende kustlijn met ruige rode kliffen nodigt uit tot een lange wandeling.

Als u niet van vissen houdt, is het nog steeds een bezoek waard, want in North Rustico kunt u ook wandelen, fietsen of het Theratre drive-in bezoeken. Het dorp heeft een bekende Fisherman's Wharf, waar u natuurlijk ook culinair kunt genieten. Op 1 juli, Canada Day, komen normaal gesproken ongeveer 10.000 mensen naar North Rustico om de nationale feestdag te vieren. Er is een parade op Main Street, een botenparade op het water en verschillende evenementen in het park. 'S Avonds wordt er een spectaculair vuurwerk boven de baai gepresenteerd.


North Rustico Farmers Bank of Rustico
North Rustico Farmers Bank of Rustico
Cavendish