Minneapolis & St. Paul

Twin Cities bij de Mississippi

 • Mill City Museum
  Mill City Museum
 • Minneapolis Skyline
  Minneapolis Skyline
 • Spoonbridge and Cherry - Minneapolis
  Spoonbridge and Cherry - Minneapolis
 • St Mary's Basiliek
  St Mary's Basiliek
 • Minneapolis Warehouse District
  Minneapolis Warehouse District

Cultuur & kunst in Mississippi

Minneapolis en St. Paul, de hoofdstad van Minnesota, zijn samen gegroeid tot een grootstedelijk gebied met in totaal ongeveer 3,6 miljoen inwoners en worden vaak aangeduid als zustersteden, oftewel "Twin Cities". Ondanks hun geografische ligging - slechts 20 minuten met de tram tussen de twee stadscentra - heeft elk van de twee steden zijn eigen karakter.

Terwijl Minneapolis, met zijn spectaculaire wolkenkrabbers en talloze theaters, clubs en restaurants, als modern en levendig wordt beschouwd, is St. Paul, met zijn succesvolle mix van oud en nieuw, rustiger, traditioneler en groener. Beide steden hebben zeker veel te bieden en zijn ook een langer verblijf waard.


De Highlights van beide steden!

1. Kunst - talloze musea met o.a. hedendaagse kunst, het verleden van de stad of onderwerpen als techniek en wetenschap.

2. Cultuur - na New York City is Minneapolis de stad met de hoogste dichtheid aan theaters in de VS.

3. Shoppen - in de winkelstraten van beide steden, maar vooral in de Mall of America, het grootste overdekte winkelcentrum van de VS.

4. Architectuur - de mix van oud en nieuw is vooral populair in St. Paul, maar Minneapolis heeft ook een aantal historische gebouwen.

5. Grand Rounds National Scenic Byway - 80 kilometer lange cirkelvormige route die langs vele attracties in Minneapolis loopt.


Kunst

De stad Minneapolis heeft een aantal interessante musea. Het Walker Art Center, dat wordt beschouwd als een van de beste musea voor moderne kunst in de VS, is zeker een bezoek waard. Er zijn werken van Franz Marc, Andy Warhol en Georgia O'Keeffe te zien, maar er zijn ook live optredens, lezingen en filmvertoningen. Een deel van het museum is ook een beeldentuin waarin onder andere het herkenningspunt van de stad te zien is, een extra grote lepel met een kers ("Spoonbridge and Cherry").

Het Mill City Museum, dat is gehuisvest in een oude korenmolen, is ook zeker een bezoek waard! De tentoonstelling geeft informatie over de geschiedenis van het malen en de beroepen die in de molen werden uitgeoefend. Bovendien is Minneapolis de thuisbasis van het Institute of Art, met zowel 40.000 jaar oude tentoonstellingen als moderne werken. En degenen die meer geïnteresseerd zijn in technologie en natuurlijke historie, zouden het Science Museum of Minnesota in St. Paul moeten bezoeken.  


Walker Art Center
Walker Art Center

Cultuur

Cultureel geïnteresseerden komen zeker aan hun trekken op en in de buurt van Hennepin Avenue, dat dankzij de vele theaters en operahuizen vergelijkbaar is met Broadway in New York. Bekijk bijvoorbeeld een van de uitvoeringen van wereldklasse in het Guthrie Theatre, dat een Tony Award won, of bezoek de Minnesota Orchestra Hall voor een concert van het Minnesota Orchestra, dat wordt beschouwd als een van de beste symfonieorkesten in de Verenigde Staten. Het traditionele Orpheum Theater, dat is gehuisvest in een historisch gebouw uit 1921 en onlangs is gerenoveerd, brengt voornamelijk musicals op het podium.

Maar de muziekscene in Minneapolis is ook legendarisch: als je geïnteresseerd bent in het leven en werk van Prince, mis dan zeker een bezoek aan Paisley Park niet. Het voormalige huis en atelier van de kunstenaar is open voor bezoekers en is sinds zijn overlijden in april 2016 beschikbaar voor rondleidingen. Je kunt de opnamestudio's, zijn privétheater, een club en natuurlijk talloze memorabilia uit het bezit van de kunstenaar zien, zoals muziekinstrumenten, kledingstukken, kunstwerken en video-opnamen.


Guthrie Theater
Guthrie Theater

Shopping

De winkelstraten van Minneapolis - hier vooral de Nicollet Mall - en in St. Paul - bijvoorbeeld Grand Avenue - bieden zelf natuurlijk een breed scala aan winkels, maar de meest spectaculaire optie wacht bezoekers op ongeveer 15 minuten rijden ten zuiden van Minneapolis, in Bloomington. Met de Mall of America is er het grootste winkelcentrum van de VS. Niet alleen meer dan 520 winkels en restaurants, maar ook tal van attracties en ervaringen zoals het SEA LIFE Aquarium, een Nickelodeon-themapark, een 4D-vluchtsimulator van FlyOver America, een minigolfbaan en een theater wachten op bezoekers. De winkelervaring is ook aantrekkelijk omdat er geen btw wordt gerekend over kleding en schoenen, waardoor echte koopjes mogelijk zijn.  

 

Mall of America
Mall of America

Historische gebouwen

St. Paul werd gesticht in 1840 en de historische herenhuizen langs Summit Avenue getuigen nog steeds van een tijd waarin de stad bloeide dankzij de treinverbinding. De gigantische Sint-Pauluskathedraal, gebouwd tussen 1906 en 1915, doet denken aan de Romeinse Sint-Pietersbasiliek met zijn kruiskoepel in neoromaans-neo-Byzantijnse bouwstijl. Het Minnesota State Capitol is ook een bezoek waard. Het staatsgebouw, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, werd in 2017 gerenoveerd en maakt indruk met zijn 67 meter hoge koepel, een vergulde quadriga boven de zuidelijke ingang en spectaculaire muur- en plafondschilderingen.

In Minneapolis is de Stone Arch Bridge, het herkenningspunt van de stad, een populair fotomoment. De historische spoorbrug, die nu alleen nog door voetgangers wordt gebruikt, werd gebouwd in 1883, is 640 meter lang en bestaat uit 21 stenen bogen.
Cathedral of St. Paul
Cathedral of St. Paul

Grand Rounds National Scenic Byway

De Grand Rounds National Scenic Byway biedt een uitstekende manier om Minneapolis te leren kennen: over een totale lengte van meer dan 80 kilometer lopen talloze prachtige lanen als een continu netwerk door en rond de stad, naar de mooiste plekken en langs de meest populaire Bezienswaardigheden in Minneapolis.

De Scenic Byway kan met de auto worden gebruikt, maar bevat ook tal van fietsroutes en wandelpaden. Het gaat niet alleen door het centrum van Minneapolis, maar ook langs de Mississippi en langs de "Chain of Lakes", een keten van meren waar je in de winter kunt zeilen, windsurfen, zwemmen en schaatsen. Een ander hoogtepunt langs de route is het Minnehaha Regional Park, waarvan de schuimende watervallen de belangrijkste toeristische attractie van de stad zijn, dat dankzij verschillende overdekte picknickplaatsen en fiets- en wandelpaden ook tal van mogelijkheden biedt voor vrijetijdsactiviteiten en wordt beschouwd als een groene oase en het meest populaire recreatiegebied van Minneapolis.


Minnehaha Falls
Minnehaha Falls