Highway 1

activiteiten langs deze legendarische Californische kustweg

 • Carmel by the Sea
  Carmel by the Sea
 • Golden Gate Bridge
  Golden Gate Bridge
 • Monterey
  Monterey
 • Pismo Beach
  Pismo Beach

Highlights van de Highway 1

Naast de steden Los Angeles en San Francisco kunt u aan de Highway One leuke badplaatsen ontdekken zoals bijvoorbeeld Carmel by the Sea en Monterey. Op deze pagina vindt u een overzicht.

Santa Barbara

simpelweg perfect

Santa Barbara

Veel valt er niet te vertellen over Santa Barbara. Behalve het perfecte weer, de mooie Spaans aandoende gebouwen, de leuke restaurants en talloze bars en koffieshops en de fantastische jachthaven. Een stad met nog geen honderdduizend inwoners  die gewoon heerlijk is om er te zijn. Die vibe is moeilijk te omschrijven. Santa Barbara is niet te klein en niet te groot. De aanwezigheid van de oude Spaanse missie zet nog steeds zijn stempel op de beleving van Santa Barbara. 

Kortom: Hier moet je gewoon een dagje verblijven om te begrijpen wat we bedoelen. Slenter dan 's avonds rond bij State Street en The Funk Zone, hier weten we zeker dat je je thuis gaat voelen. Klik hier voor meer informatie over Santa Barbara.

Montecito

Montecito ligt vlak bij Santa Barbara. Het is een luxe dorp met slecht 9000 inwonders en met een prachtig strand. Hier loop je zo maar beroemde filmsterren tegen het lijf. De kans is in elk geval veel groter dan in Hollywood. Montecito is het kleine zusje van Beverly Hills dus. Neem de tijd en ga hier lekker op een zonnige patio een drankje drinken, lees de krant of een boek. De kans is groot dat je een beroemdheid tegen het lijf loopt. Al Gore, Arnold Schwarzenegger, Rob Lowe, Oprah Winfrey, Drew Barrymore en Eric Schmidt van Google hebben hier een optrekje.

Montecito Beach
Montecito Beach

Santa Ynez vallei

Dit is een beroemd wijnbouwgebied waar je heerlijk een vineyard kunt bezoeken om eens een aantal wijnen te proeven.

Pismo Beach

een idyllische badplaats

Pismo Beach is een klassieke badplaats aan de centraal Californische kust. Het ligt halverwege tussen Los Angeles en San Francisco aan de Highway One. Hier vind je nog lange witte stranden met surfers en een pier. Maar ook stukken strand waar men nog met de auto op mag rijden. Het centrum is idyllisch met leuke surfwinkels en wijnspeciaalzaken. In Pismo Beach vindt je overigens ook een outlet. Kortom: In Pismo Beach kun je meer dan alleen overnachten. Meer info over Pismo Beach vindt u hier.

Piedras Blancas

tussen San Simeon en Big Sur

Piedras Blancas

Niet ver van de markante vuurtoren is een strandje en daar hebben honderden zeeolifant en hun thuishaven. Vlak naast de Highway One kun je hier zonder probleem honderden zeeolifanten zien luieren aan het water. 

Aan het eind van de 19e eeuw waren er nog minder dan honderd van deze diersoort over. Jagers verkochten het vet van de zeeolifanten als lamp- en machineolie. Door de opkomst van petroleum werd net op tijd de laatste groep zeeolifanten gered.  Ze stierven niet uit maar maakten een prachtige comeback. Inmiddels zijn al weer meer dan honderdduizend dieren te vinden in de wateren voor de Californische en Mexicaanse kust. Sinds de negentiger jaren zijn ze ook in Piedras Blancas te vinden.

Big Sur

dunbevolkte pracht

Big Sur

De Santa Lucia bergen grenzen hier direct aan de Pacific Ocean. Een dunbevolkt gebied met een prachtige kronkelende Highway One die ervoor zorgt dat je van het ene fotomoment in het volgende fotomoment vervalt. Prachtige landschappen en zeeschappen maken dit stukje kustlijn een hoogtepunt in uw reis. Vegeet niet bij het Julia Pfeiffer Burns State Park te stoppen en de betoverende waterval op het strand te zien.

McWay Falls
McWay Falls

Monterey

Sfeervolle kustbestemming!

Monterey is magnificent

Het schiereiland van Monterey is een heerlijke vakantiebestemming. U vindt hier de plaatsen Monterey, Pebble Beach, Carmel en Pacific Grove. Veel mensen vergeten dit mooie stukje van West-Amerika waar u ten volle kunt genieten van het strandleven!

Monterey is een sfeervolle badplaats in Californië met een leuk historisch stadcentrum. Hier vindt u o.a. het supergezellige Cannery Row. Vroeger stonden hier de oude blikfabrieken waar men de sardientjes inblikte. Nu zijn enkele van deze fabrieken omgebouwd naar restaurants en hotels met een eigen unieke sfeer.

In Monterey kun u diverse watersportactiviteiten uitoefenen zoals bijvoorbeeld duiken, surfen, en kajacken, maar ook mooie wandeltochten door de bossen maken. Daarnaast staat Monterey bekend als uitvalsbasis om walvissen te gaan spotten. Ook vertoeft hier langs de kust een groot aantal zeehonden. Meer weten over Monterey? Klik hier.

Fisherman's Wharf in Monterey
Fisherman's Wharf in Monterey

17 Mile Drive

Deze panoramische weg van 17 mijl lang loopt langs de Stille Oceaan. Hier kunt u genieten van de prachtige vergezichten, de Bird Rock, Lone Cypress, Spanish Bay en Del Monte Forest. Ook komt u langs de golfbaan Pebble Beach Golf Course en mooie landhuizen. Wanneer u door Pebble Beach wenst te reizen, dient u wel tol te betalen aan één van de vijf toegangspunten. Dit komt omdat Pebble Beach een gated community is. 

Lone Cypless
Lone Cypless

Voor elk wat wils...

Ontdek het wereldberoemde zeeaquarium in Monterey en geniet van de sfeer van Fisherman’s Wharf. Bent u een liefhebber van golf? Dan kunt u hier enkele mooie golbanen ontdekken. Een divers aanbod van activiteiten en voor elk wat wils. Met dit aanbod van activiteiten is het heerlijk om hier de nodige tijd voor uit te trekken en comfortabel te overnachten in Monterey. Zo kunt u van ’s ochtends tot ’s avonds genieten van alles wat Monterey te bieden heeft.  

Monterey Bay Aquarium - Kwallen
Monterey Bay Aquarium - Kwallen

Locatie

Monterey ligt op circa 2 uur rijden van San Francisco en circa 5 uur rijden van Los Angeles. Een ideale tussenstop dus!

Carmel

by the sea

Carmel by the Sea

Hoe idyllisch kan een plaatsje zijn? Dirty Harry, of te wel Clint Eastwood, was hier ooit burgemeester. Er zijn geen stoplichten. Maar ook geen straatadressen. Iedereen haalt hier gewoon zijn post op bij het postkantoor. Doris Day heeft in Carmel succesvol gelobbied om hotels hondenvriendelijk te maken. Fast Food bestaat niet in Carmel. En vrouwen hebben voor hakken die hoger zijn dan 5 cm officieel een vergunning nodig. 

In Carmel kun je 's avonds heerlijke wijnen proeven, fantastisch dineren, waarna je nog eens langs talloze kunstgalerieën kunt struinen. Verder vindt je in Carmel de wereldberoemde Pebble Beach golf course, de 17 Mile Drive en het Della Walker huis (ontworpen door Frank Lloyd Wright).

San Francisco

een ongelooflijk mooie stad

San Francisco

Gebouwd op  zeven heuvels. Deze heuvels definiëren de stad San Francisco. De steile wegen bezorgen San Francisco al direct drie toeristische attracties: De legendarische en zeer onamerikaanse cable car, die de steile heuvels trotseert tot groot vermaak van de passagiers. Buiten op het treeplankje van de cable car hangen is de normaalste zaak van de wereld. De op één van San Francisco's heuveltoppen gelegen Coit Tower, die een prachtig uitzicht geeft over San Francisco. En natuurlijk de beroemde Lombard street. Lombard Street is de straat die zó steil is dat er maar haarspeldbochten van zijn gemaakt. Onze uitgebreide informatiepagina over San Francisco vindt u hier.

Cable Car San Francisco
Cable Car San Francisco