Highway 1

activiteiten langs deze legendarische Californische kustweg

  • San Francisco
  • Carmel by the Sea

Highlights van de Highway 1

Naast de steden Los Angeles en San Francisco kunt u aan de Highway One leuke badplaatsen ontdekken zoals bijvoorbeeld Carmel by the Sea en Monterey. Op deze pagina vindt u een overzicht.


Let op: Highway 1 deels afgesloten

Vanwege aardverschuivingen is de Highway 1 deels afgesloten tussen Pfeiffer Canyon Bridge en Ragged Point (zie kaartje). Hierdoor is de ‘Pacific Coast Highway’ voorlopig niet volledig van noord naar zuid of v.v. te rijden.

Reist u zuidwaarts richting Pismo Beach en Los Angeles?

• Volg vanuit Monterey de CA-68 E en sla af op de US-101 S richting het zuiden.

• Nog een deel Highway 1 rijden? Neem afslag CA-46 W bij Paso Robles en vervolg uw weg richting de kust.

Reist u noordwaarts richting Monterey en San Francisco?

• Volg de Highway 1 en sla voor Cambria af op CA-46 E. Vervolg uw weg noordwaarts op de US-101 N.

• Nog een deel Highway 1 rijden en/of naar Monterey? Neem bij Salinas de afslag naar CA-68 W en vervolg uw weg richting de kust.

Diverse bezienswaardigheden gelegen aan de Highway 1, zoals Hearst Castle (San Simeon), zijn bereikbaar. Omdat u dan wel een deel moet terugrijden, dient u rekening te houden met extra reistijd.

Bovenvermelde onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Wij adviseren u zich ter plaatse te laten adviseren over de meest actuele verkeerssituatie. Meer informatie over deze wegafsluiting vindt u tevens online op: www.dot.ca.gov/hq/roadinfo/display.php?page=sr1

Heeft u aanvullende vragen? Bel of mail ons gerust!

Santa Barbara

simpelweg perfect

Santa Barbara

Veel valt er niet te vertellen over Santa Barbara. Behalve het perfecte weer, de mooie Spaans aandoende gebouwen, de leuke restaurants en talloze bars en koffieshops en de fantastische jachthaven. Een stad met nog geen honderdduizend inwoners  die gewoon heerlijk is om er te zijn. Die vibe is moeilijk te omschrijven. Santa Barbara is niet te klein en niet te groot. De aanwezigheid van de oude Spaanse missie zet nog steeds zijn stempel op de beleving van Santa Barbara. 

Kortom: Hier moet je gewoon een dagje verblijven om te begrijpen wat we bedoelen. Slenter dan 's avonds rond bij State Street en The Funk Zone, hier weten we zeker dat je je thuis gaat voelen.

Montecito

Montecito ligt vlak bij Santa Barbara. Het is een luxe dorp met slecht 9000 inwonders en met een prachtig strand. Hier loop je zo maar beroemde filmsterren tegen het lijf. De kans is in elk geval veel groter dan in Hollywood. Montecito is het kleine zusje van Beverly Hills dus. Neem de tijd en ga hier lekker op een zonnige patio een drankje drinken, lees de krant of een boek. De kans is groot dat je een beroemdheid tegen het lijf loopt. Al Gore, Arnold Schwarzenegger, Rob Lowe, Oprah Winfrey, Drew Barrymore en Eric Schmidt van Google hebben hier een optrekje.

Santa Ynez vallei

Dit is een beroemd wijnbouwgebied waar je heerlijk een vineyard kunt bezoeken om eens een aantal wijnen te proeven.

Pismo Beach

een idyllische badplaats

Pismo Beach is een klassieke badplaats aan de centraal Californische kust. Het ligt halverwege tussen Los Angeles en San Francisco aan de Highway One. Hier vind je nog lange witte stranden met surfers en een pier. Maar ook stukken strand waar men nog met de auto op mag rijden. Het centrum is idyllisch met leuke surfwinkels en wijnspeciaalzaken. In Pismo Beach vindt je overigens ook een outlet. Kortom: In Pismo Beach kun je meer dan alleen overnachten.

Piedras Blancas

tussen San Simeon en Big Sur

Piedras Blancas

Niet ver van de markante vuurtoren is een strandje en daar hebben honderden zeeolifant en hun thuishaven. Vlak naast de Highway One kun je hier zonder probleem honderden zeeolifanten zien luieren aan het water. 

Aan het eind van de 19e eeuw waren er nog minder dan honderd van deze diersoort over. Jagers verkochten het vet van de zeeolifanten als lamp- en machineolie. Door de opkomst van petroleum werd net op tijd de laatste groep zeeolifanten gered.  Ze stierven niet uit maar maakten een prachtige comeback. Inmiddels zijn al weer meer dan honderdduizend dieren te vinden in de wateren voor de Californische en Mexicaanse kust. Sinds de negentiger jaren zijn ze ook in Piedras Blancas te vinden.

Big Sur

dunbevolkte pracht

Big Sur

De Santa Lucia bergen grenzen hier direct aan de Pacific Ocean. Een dunbevolkt gebied met een prachtige kronkelende Highway One die ervoor zorgt dat je van het ene fotomoment in het volgende fotomoment vervalt. Prachtige landschappen en zeeschappen maken dit stukje kustlijn een hoogtepunt in uw reis. Vegeet niet bij het Julia Pfeiffer Burns State Park te stoppen en de betoverende waterval op het strand te zien.

Monterey

een oud vissersdorpje

Monterey is magnificent

Het schiereiland Monterey is een perfecte vakantie bestemming. Europeanen missen deze parel te vaak in hun haast om naar San Francisco te komen. Monterey is een oud vissersdorpje met veel sardientjesvissers. Het supergezellige Cannery Row verwijst naar de oude blikfabrieken die hier stonden om sardientjes in te blikken. In Monterey zie je aan de kust meer zeehonden dan mensen en het aquarium in Monterey is de moeite waard. Monterey is eigenlijk twee overnachtingen waard om hier een volle dag door te kunnen brengen. Dan is er tijd om de 17 Mile drive te doen en ook het pareltje Carmel by the Sea te verkennen.

Carmel

by the sea

Carmel by the Sea

Hoe idyllisch kan een plaatsje zijn? Dirty Harry, of te wel Clint Eastwood, was hier ooit burgemeester. Er zijn geen stoplichten. Maar ook geen straatadressen. Iedereen haalt hier gewoon zijn post op bij het postkantoor. Doris Day heeft in Carmel succesvol gelobbied om hotels hondenvriendelijk te maken. Fast Food bestaat niet in Carmel. En vrouwen hebben voor hakken die hoger zijn dan 5 cm officieel een vergunning nodig. 

In Carmel kun je 's avonds heerlijke wijnen proeven, fantastisch dineren, waarna je nog eens langs talloze kunstgalerieën kunt struinen. Verder vindt je in Carmel de wereldberoemde Pebble Beach golf course, de 17 Mile Drive en het Della Walker huis (ontworpen door Frank Lloyd Wright).

Carmel huisjes

San Francisco

een ongelooflijk mooie stad

San Francisco

Gebouwd op  zeven heuvels. Deze heuvels definiëren de stad San Francisco. De steile wegen bezorgen San Francisco al direct drie toeristische attracties: De legendarische en zeer onamerikaanse cable car, die de steile heuvels trotseert tot groot vermaak van de passagiers. Buiten op het treeplankje van de cable car hangen is de normaalste zaak van de wereld. De op één van San Francisco's heuveltoppen gelegen Coit Tower, die een prachtig uitzicht geeft over San Francisco. En natuurlijk de beroemde Lombard street. Lombard Street is de straat die zó steil is dat er maar haarspeldbochten van zijn gemaakt.

Cable Car San Francisco