Arkansas

The Natural State

Algemene Informatie

Arkansas ligt in het midden van de Verenigde Staten, tussen de staten Missouri, Tennessee, Mississippi, Texas, Oklahoma en Louisiana. Arkansas is de kleinste staat tussen de Mississippi en de Stille Oceaan en heeft het minst aantal inwoners van de zuidelijke staten. De hoofdstad van Arkansas is Little Rock. Het nabijgelegen Hope is de geboorteplaats van Bill Clinton en tijdens zijn gouverneurschap woonde hij in Little Rock.

Brug Little Rock, Arkansas
Brug Little Rock, Arkansas

Prachtige natuur, perfect voor hiking

Het noorden van Arkansas is licht bergachtig met Magazine Mountain als hoogste punt. In het westen liggen de Ouachita Mountains. Dit is een geliefde plek bij hikers, watersportliefhebbers en vissers. Hier vindt u klaterende watervallen, groene bossen en wild stromende rivieren. Voor wandel en natuurliefhebbers is het ook de moeite waard om Buffalo National River te bezoeken. Hier zijn veel wandeltochten uitgezet en liefhebbers kunnen hier ook kanoën, paardrijden en vissen.

Lake Ouachita in Arkansas
Lake Ouachita in Arkansas

Nationaal Park

Aan de rand van de stad Hot Springs en de Quachita Mountains ligt het Hot Springs National Park. In dit kleine rustgevende natuurpark zijn 47 geneeskrachtige warmwaterbronnen te vinden. Wie op zoek wil naar diamanten bezoekt het Crater of Diamonds State Park in Murfreesboro. Dit is de enige plek in Amerika waar diamanten worden gewonnen. Verder kent Arkansas nog de volgende (historische) bezienswaardigheden: Fort Smith National Historic Site, Ozark National Forest, Devil's Den State Park, Little Rock Central High School National Historic Site, Pea Ridge National Military Park en het Arkansas Post National Memorial.Devil's Den State Park
Devil's Den State Park