Maui

Een selectie van onze reizen naar Maui

Maui

een favoriet bij de kenners

  • Hula girls
    Hula girls

De Lei greeting

Dit is de authentieke manier op Hawaii om iemand ​welkom te heten. De traditie gaat ervan uit dat de bezoeker een lange reis achter de rug heeft. Het minste wat je dan kan doen is deze persoon welkom heten. Daarmee is de Lei van verse, geurige bloemen in Hawaii een symbool van gastvrijheid, liefde, respect.

Maui vakantie

Een vakantie op Maui is paradijselijk. Maui is een eiland dat erg veel plezier te bieden heeft voor een leuke vakantie. Dagtrips: De Road to Hana is een must tijdens uw vakantie op Maui. De ingeslapen vulkaan Haleakala; na een 55 km lange weg kunt u op de top genieten van de prachtige zonsopgang of zonsondergang of met een mountainbike deze vulkaan zonder te trappen in een vliegend tempo afdalen! 

Waar vindt je nog kokosnoten, avocado's en papaya's plukrijp aan de boom? De prachtige bochtige weg naar Hana leidt u tevens naar de unieke 'seven sacred pools', waar u in natuurlijke zwembaden onder de watervallen kunt zwemmen. Trek sowieso een dag uit voor uw trip naar Hana (en nog een stukje verder) en terug. Er zijn voldoende watervallen op de route naar Hana om te bezoeken, te bekijken of zelfs om onder te zwemmen. 

Aan de noordkust vinden we ook het surfersbolwerk Paia, een dorpje dat vlakbij Ho'okipa Beach Park ligt. Ho'okipa staat bekend als de plek met de hoogste golven van heel Hawaii. Hier zul je dan ook alleen de gevorderde surfers aan het werk zien.

Een vakantie op Maui is dan ook zonder auto niet half zo leuk. Want naast de weg naar Hana zijn ook het walvissersdorpje Lahaina en de nabijgelegen Ka-anapali kust als ook Wailea een bezoekje meer dan waard. 

Op Maui vinden we stranden in de kleuren wit, zwart, rood en groen. 

Maui is al een herinnering als je er nog bent

Het eiland met prachtige natuur, een aantal niet te missen rijroutes ('Road to Hana'), schitterende stranden en gezellige winkel- en uitgaanscentra in de plaatsjes Kihei, Kapalua en Lahaina. Ook de regio Wailea is van een ongekende schoonheid en komt regelmatig terug in de top-10 lijstjes mooiste stranden. Snorkelen, bijvoorbeeld bij de gezonken vulkaankrater Molokini, is een must! Alle topsurfers bezoeken de noordkust van Maui, op zoek naar de hoogste golven ter wereld.

Tevens een aanrader is de ingeslapen vulkaan Haleakala; na een 55 km. lange weg kunt u op de top genieten van de prachtige zonsop- en ondergang of met een mountainbike deze vulkaan zonder te trappen in een vliegend tempo afdalen! De prachtige bochtige weg naar Hana leidt u tevens naar de unieke 'seven sacred pools', waar u in natuurlijke zwembaden onder de watervallen kunt zwemmen.