Death Valley
National Park

het heetste National Park !

Death Valley National Park

Death Valley, een schitterend woestijnlandschap op de grens van Californie en Nevada ten noorden van Mojave Desert gelegen, werd in 1994 tot National Park benoemd. Death Valley is het heetste en droogste gebied van heel Noord-Amerika.

Zoutvlakte

In Death Valley bevindt zich Badwater, een zoutvlakte op meer dan 80 meter onder zeeniveau, het laagst gelegen punt van het westelijk halfrond. Hier worden extreme temperaturen gemeten van boven de 50 graden Celcius. Een groot contrast met de omringende bergtoppen van meer dan 3000 meter, waarvan de toppen vaak met sneeuw bedekt zijn. Op nog geen 15 mijl hiervandaan vinden we Telescope Peak, een bergtop van ruim 3300 meter hoog.

Zandduinen

Bezoek in Death Valley de vele zandduinen bij Stovepipe Wells, het uitkijkpunt Dante's View met prachtig uitzicht over de vallei en Zabriskie Point, met haar kleurrijke grillige rotsen. Bekijk Ubehebe Crater of een van de kleinere kraters als Little Hebe Crater. Veel toeristen in Death Valley bezichtigen Scotty's Castle, een landhuis om gezondheidsredenen gebouwd door een zakenman, die baat had bij het hete droge klimaat.

Let op, een huurauto rijdt veelal onverzekerd op onverharde wegen, wijk dus niet van de verharde wegen af. Veel camperverhuurders staan niet toe dat u in de zomermaanden met de camper door Death Valley rijdt. Laat u goed voorlichten.

Flora & Fauna

De unieke flora en fauna hebben zich dan ook enorm moeten aanpassen aan de extreme omstandigheden. Death Valley wordt dan ook graag bezocht door natuurliefhebbers. Hoewel wandelen of hiken in de extreme hitte niet voor veel mensen wordt aangeraden, zijn er een aantal trails welke duidelijk staan aangegeven , een wandeling vergt echter wel een aantal voorzorgsmaatregelen, denk bijvoorbeeld aan het meenemen van genoeg water, zonnebrandcreme en een breedgerande hoed.

Fun Facts!

- In Death Valley bevindt zich het laagst gelegen punt van Noord-Amerika. maar liefst 85,5 meter onder de zeespiegel.
- Tot 2011 wist men niet hoe het kwam dat stenen van meer dan 300 kg, zich centimeters per dag zich op mysterieuze wijze wisten te verplaatsen op Racetrack Playa. Ook nu men weet hoe het komt is het nog steeds een opmerkelijk fenomeen.
- Scotty's Castle is niet gebouwd door Walter Scott, maar door zijn vriend Albert Johnson, een miljonair uit Chicago, die in zijn nalatenschap bedong dat Scott er tot zijn dood kon blijven wonen.
- Een woestijnkangeroegoffer heeft helemaal geen water nodig om te overleven, dus Death Valley is voor hem/haar de juiste plek.