Pacific Rim National Park

Vakantie op Vancouver Island, Canada

  • Pacific Rim rainforest
    Pacific Rim rainforest

Waarom een bezoek brengen aan Pacific Rim National Park?

De Pacific Rim is een van de bekendste highlights van Vancouver Island en het wordt jaarlijks door meer dan een miljoen mensen tijdens een vakantie bezocht.

Het park is ongeveer 500 km2 groot en bestaat uit regenwoudzandstranden en rotskusten. In het park zijn verschillende routes uitgezet om van alle natuurwonderen te kunnen genieten. Bekende routes zijn de Long beach Trail en de West Coast trail.

Vanuit Ucluelet en Tofino is het mogelijk om het Pacific Rim National Park te bezoeken.  

Top bezienswaardigheden!

Long Beach

Long Beach is een 16 km lang strand wat tussen Tofino en Ucluelet is gelegen. Het strand is zeer gewild bij surfers en wordt het gehele jaar druk bezocht. Vanaf hier bestaat er een kans dat u walvissen, zeehonden en zeeleeuwen kunt spotten.

Strand Pacific Rim
Strand Pacific Rim

Broken Group Islands

De Broken Group Islands is een archipel wat vroeger van de first nations was. De eilanden kunt u alleen bereiken per boot en kajaks. Daarnaast zijn er ook veel tours die naar de archipel worden georganiseerd. Bij deze tours kunt u goed zien waar de eilanden uit bestaan zoals baaien, kanalen en rotsen.

Wandelroutes

Door de Pacific Rim zijn verschillende wandelroutes uitgezet. De 2 bekendste routes zijn de West Coast Trail en de Long beach Trail.

De West Coast Trail (voor gevorderden): deze route loopt lang de westkust van Vancouver island en laat grotendeels alle natuurwonderen zien die het park u te bieden heeft. De route is aangelegd in 1906 voor de hulpdiensten, omdat er veel schipbreuken voor de kust van de Pacific Rim National park plaatsvonden. De gehele route duurt ongeveer 5 dagen en die leidt u over rotsen, stranden en kliffen. De route is in totaal 75 km lang en geopend van begin mei tot eind september.

Wandelingen Long Beach: deze route bestaat uit 3 gedeeltes route A en B van ongeveer 1 km. Tijdens de wandeling loopt u over de trappen door het regenwoud die als toegangsweg waren van Ucluelet naar Tofino. In het regenwoud staat Red Cedar boom, deze boom staat bekend om zijn enorme lengte. De route heeft ook verschillende mogelijk heden om Halfmoon Bay te bewonderen en het oude First Nation dorp Esowista.

Wandelen door het woud van de Pacific Rim
Wandelen door het woud van de Pacific Rim

Fun facts!

1. Vroeger was de Pacific Rim nauwelijks bereikbaar voor toeristen en was de West Coast Trail de enige route van Ucluelet naar Tofino.

2. Door veel neerslag en de vochtige lucht, zijn de regenwouden in de zomermaanden prachtig groen.

3. Het park kan alleen bereikt worden via de 2 dorpen Ucluelet en Tofino.

Klimaat

Pacific Rim National Park heeft een gematigd zeeklimaat. Het gehele jaar is het bewolkt en is er veel kans op neerslag. Daarnaast zijn de zomers niet te warm en ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20 graden Celcius. De winters zijn niet te koud en de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 1 en 3 graden Celcius.