Sequoia & Kings Canyon National Park

Bos met reuzenbomen

Sequoia bomen

In Amerika is alles groter. Reusachtig zelfs! Sequoia National Park en King’s Canyon National Park liggen in de Sierra Nevada in West-Amerika en vormen een groot berggebied. Het Sequoia National Park is het belangrijkste reservaat voor de grootste bomen ter wereld, de sequoiadendron. De enorm grote bomen worden erg oud en gaan pas dood wanneer ze omvallen. Het Kings Canyon National Park kenmerkt zich door reusachtige canyons, steile rotswanden, meren en watervallen.

Onze top 4!

- General Sherman Tree: Dit is de bekendste boom van het park.
- Crystal Cave: Dit is de bekendste van de meer dan 275 grotten die er zijn in Sequoia & Kings Canyon National Park.
- Tokopah Falls: Maak een (lange) wandeling naar Tokopah falls. Deze waterval is maar liefst 370 meter lang en is vooral laat in de lente spectaculair vanwege het smeltwater uit de bergen.
- Moro Rock: Beklim Moro Rock voor een spectaculair uitzicht over het westen van het park. Bezoekers kunnen Moro Rock beklimmen via een natuurlijke trap met maar liefst 400 traptreden.

Reuzenbomen

De grootste bomen ter wereld. Of het nu gaat om hoogte, omvang of houtmassa, in elk lijstje van grootste bomen staat de winnaar in California. Redwoods (erg hoog en vrij dik) en Giant Sequoia (erg dik en vrij hoog) zijn de benamingen voor de reuzenbomen die je ziet in de Nationale Parken van California.

Niet alleen in Nationaal Park Sequoia, je komt ze ook tegen in Kings Canyon, Sierra National Forest en Yosemite Nationaal Park, maar ook in de bossen in het noorden van California. Zo staat de dikste boom in Sierra National Forest en de hoogste boom in Redwood Nationaal Park in het noorden van California. De grootste boom qua volume is de General Sherman, die bevindt zich in Nationaal Park Sequoia.

reuzenbomen in West Amerika
reuzenbomen in West Amerika

Vervoer

Het park is goed begaanbaar met de auto en daarnaast rijden er shuttlebussen die u naar de mooiste punten brengt. Verschillende wandelpaden leiden u naar de meest bijzondere bomen om ze nader te bekijken en dit levert zeker leuke fotomomentjes op. U kunt via de General's Highway van Sequoia National Park naar King's Canyon National Park. De route naar en vanaf de parken is ook al zeer de moeite waard.

General Sherman Tree

De beroemde sequoia bomen zijn de grootste bomen ter wereld. In Giant Forest (gelegen in Sequoia National Park) vind je de metersdikke tot wel 100 meter hoge Sequoia bomen. Deze bomen zijn werkelijk adembenemend. Zo is de General Sherman Tree de bekendste boom van het park en het grootst levende organisme op deze aardbol. Deze boom is niet de dikste, ook niet de hoogste, maar heeft wel het grootste volume. Bij de grond is de omtrek maar liefst 31 meter en de hoogte is 84 meter! En de diameter is 11 meter.

Crystal Cave

Tussen al bomen en granieten bergtoppen is een bezoek aan Crystal Cave een bijzondere afwisseling. De grot is maar liefst 5.5 kilometer lang en bestaat uit marmer en kalksteen. In de grot zijn indrukwekkende stalactieten en andere rotsformaties te vinden.

Houdt er rekening mee dat de grot niet vrij toegankelijk is. Bezoek is onder begeleiding van een gids een kaartjes kunnen gekocht worden in het Foothills of Lodgepole Visitor Center.

Hiken

Met meer dan 800 miles aan trails is dit park ideaal voor wandelliefhebbers. De beroemdste trail is de John Muir Trail en is maar liefst 221 mile lang. Deze loop van Yosemite Valley helemaal door tot aan Sequoia & Kings Canyon National Park. Meer informatie over de trails kunt u vinden op: https://www.nps.gov/seki/planyourvisit/traildesc.htm.