Monument Valley

De beroemdste coulissen ter wereld

  • Vlak voor Monument Valley, eindigde Forrest Gump zijn lange run door de USA
    Forrest Gump

Welkom in het wilde westen van Amerika.

Wanneer u een rondreis maakt door West- en midden Amerika, mag dit natuurgebied niet ontbreken in het programma. Aan de staatgrens Utah/Arizona, vlakbij de Four Corners region, ligt het prachtige Monument Valley.

Wellicht heeft u het op TV al een keer voorbij zien komen. Tom Hanks die in de film Forrest Gump als gelijknamige personage over US Route 163 aan het hardlopen is. Of nog een tijd eerder, toen regisseur John Ford een aantal westerns opnam in Monument Valley, met o.a. John Wayne en Gary Cooper. 

De omgeving

Wanneer u via Route 163, vanaf het noorden, naar Monument Valley rijdt, komt u langs het piepkleine dorpje Mexican Hat. Vanaf Mexican Hat bent u in een paar minuten met de auto al bij de uitgestrekte vlaktes die ervoor zorgen dat u al rijdend een fantastisch uitzicht heeft van de plateaus. Vergeet onderweg vooral niet de auto langs de kant van de weg te zetten voor fantastische foto’s. 

Het gebied is kenmerkend vanwege de vele rotsplateaus die uitsteken, ook wel “mesa’s” en “buttes” genoemd. Deze plateaus zijn ontstaan door jarenlange erosie van het zachte gesteente binnen de plateaus. De mesa’s zijn te herkennen aan de bovenkant die minder breed is dan de onderkant. De buttes zijn aan de bovenkant weer breeder dan de onderkant.

Visitor center

Bij Monument Valley bevindt zich een Visitors Center waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Monument Valley, de Navajo indianen die er leefden en nog steeds leven, alsmede informatie over de wandelpaden en wegen die leiden naar de verschillende uitkijkpunten in het gebied.

Highlights van het park

Populaire rotsen in het gebied zijn Elephant Butte, Three Sisters en The Totem Pole. In het park kan men aan de hand van de 27 kilometer lange Valley Drive een goed beeld krijgen van deze rotsen en ze van verschillende hoeken bekijken. Valley Drive is een onverharde weg, houd rekening met de voorschriften van autoverhuur maatschappijen omtrent onverharde wegen.

Het is ook mogelijk om een jeeptour of trucktour te maken door het gebied, onder begeleiding van een Navajo gids. Deze tours brengen u langs plaatsen die niet toegankelijk zijn voor gewone bezoekers. Er zijn ook georganiseerde wandeltours en paardrij-tours door het gebied.

Tussenstop Jeeptour
Tussenstop Jeeptour

Fast Facts!

- in de taal van de Navajo-indianen wordt de monumentenvallei "Tsé Bii 'Ndzisgaii" genoemd, wat Valley of the Rocks betekent, de Vallei van de Rotsen

- Monument Valley heeft een woestijnklimaat, temperaturen variërend van -18 ° C tot 38 ° C, soms sneeuwval

- in het reservaat van de Navajo-indianen, waar Monument Valley zich bevindt, is er - in tegenstelling tot Arizona - tussen april en oktober de zomertijd; Als u bijvoorbeeld vanuit de Grand Canyon, Page of Phoenix reist, moet u mogelijk rekening houden met het tijdsverschil in de planning