Reizen naar de Verenigde Staten

Reisvoorwaarden

Reizen naar de Verenigde Staten


Inwoners van de EU kunnen onder de volgende voorwaarden naar de Verenigde Staten reizen.

1 Vaccinatiebewijs

- Alle reizigers vanaf 18 jaar dienen volledig te zijn gevaccineerd tegen COVID-19 (uiterlijk 2 weken voor vertrek). De volgende vaccins voldoen aan de criteria om de VS in te kunnen reizen: Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen (1 dosis), Oxford-AstraZeneca, Covishield, Sinopharm en Sinovac.

- Ook als u van Corona hersteld bent, dient u twee vaccinaties te hebben gehad (met uitzondering van Janssen).

- Het bewijs van vaccinatie moet in het Engels zijn of een beëdigde vertaling in het Engels en in de vorm van een European Union Digital COVID Certificate te worden getoond. De gegevens dienen overeen te komen met de gegevens in het paspoort. Daarnaast raden wij aan om het certificaat ook in papiervorm bij u te dragen. U kunt het Engelstalige vaccinatiebewijs als volgt verkrijgen:

  • U bezoekt de website van Corona-check https://coronacheck.nl/nl/print/ en verandert rechts bovenin de taal in English.
  • Na akkoord te geven op de voorwaarden klikt u op next en vervolgens op keuze A vaccination certificate.
  • Nadat u bent ingelogd met uw persoonlijke DigiD worden uw gegevens opgehaald.
  • Kies Make QR Code en vervolgens Open PDF.
  • Op pagina 1 vindt u een PDF met toegangsbewijs voor Nederland en op pagina 2 het Engelstalige internationale vaccinatiebewijs.
  • Het internationale vaccinatiebewijs kan vervolgens digitaal worden opgeslagen en uitgeprint voor uw reis.


2 Combined Passenger Disclosure and Attestation 

- Bij het boarden dienen alle passagiers vanaf 2 jaar een ingevuld en ondertekend  Combined Passenger Disclosure and Attestation te overhandigen. Dit formulier dient voor alle passagiers afzonderlijk te worden ingevuld. 


3 De VS per vliegtuig inreizen vanuit Canada

- Hiervoor geldt dezelfde voorwaarde als hierboven genoemd onder punt 1. 


4 De VS per land/auto inreizen vanuit Canada

- Reizigers boven de 18 jaar kunnen met het vaccinatiebewijs, zoals hierboven omschreven onder punt 1, de VS per land/auto inreizen vanaf Canada. Het vaccinatiebewijs dient u aan de beambte bij de grensovergang naar de VS te tonen. Daarnaast wordt gevraagd naar de reden van uw bezoek aan de VS.Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie telkens wijzigt. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten om de VS te kunnen bezoeken via https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel/index.html Bovendien neemt de officiële grensbeambte bij het binnenkomen van de VS de uiteindelijke beslissing of u het land zonder enige beperking mag binnenkomen.

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland of van de Belgische overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.

Verplichte ESTA-reistoestemming

Daarnaast geldt nog steeds dat alle reizigers die onder het Visa-exempt programma vallen en zonder visum reizen, voor vertrek naar/via de VS een goedgekeurde online ESTA- reistoestemming dienen te hebben ongeacht of het inreizen over land, zee of per vliegtuig plaatsvindt. ESTA staat voor 'Electronic System for Travel Authorization' en is voor iedere reiziger verplicht. Is u geen reistoestemming verleend, dan kan u de toegang tot uw vluchten of de VS worden geweigerd: https://www.exit-reizen.nl/informatie/douane-visa.html