Reizen naar de Verenigde Staten

Reisvoorwaarden

Reizen naar de Verenigde Staten


Inwoners van de EU kunnen onder de volgende voorwaarden naar de Verenigde Staten reizen.

1 Negatieve COVID-19 test

- Alle volledig gevaccineerde reizigers dienen een negatieve uitslag van een COVID-19 test (antigeentest of PCR-test) voor te leggen die niet ouder is dan 1 dag voor vertrek naar de VS. U kunt zich dus de hele dag voor de dag van afreizen laten testen, dus bij vertrek op 10 december om 11.00 uur kunt u zich op 9 december ook al om 09.00 uur laten testen. Laat u zich vooraf bij de testaanbieder goed informeren over de termijn van aanlevering van het testresultaat. Alle benodigde informatie over de COVID-19 testen vindt u hier. Het schriftelijke document moet worden getoond voordat u aan boord gaat. Als het document niet kan worden getoond, wordt u de toegang tot het toestel geweigerd.

- Reizigers onder de 18 jaar die niet zijn gevaccineerd mogen inreizen, maar dienen (vanaf de leeftijd van 2 jaar) ook een negatieve testuitslag niet ouder dan 1 dag voor vertrek te tonen. Deze ongevaccineerde reizigers onder de 18 jaar dienen zich binnen 3 tot 5 dagen na aankomst opnieuw te laten testen, tenzij de reiziger over een herstelbewijs beschikt die een officiële positieve test laat zien, niet ouder dan 90 dagen voor vertrek. Maakt u deze testafspraak al voor vertrek, de luchtvaartmaatschappij kan hier namelijk om vragen bij het boarden. 
Via de volgende website kunt u in de VS een testafspraak maken: https://www.hhs.gov/coronavirus/community-based-testing-sites/index.html.
Ook biedt de Walgreens in de VS mogelijkheden voor testen: https://www.walgreens.com/findcare/covid19/testing

- Reizigers die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden en dit officieel kunnen aantonen mogen inreizen, maar dienen een negatieve testuitslag niet ouder dan 1 dag voor vertrek te overleggen. Deze reizigers dienen zich binnen 3 tot 5 dagen na aankomst opnieuw te laten testen en daarnaast de eerste 7 dagen in quarantaine te gaan, tenzij de reiziger over een herstelbewijs beschikt die een officiële positieve test laat zien, niet ouder dan 90 dagen voor vertrek. Maakt u deze testafspraak al voor vertrek, de luchtvaartmaatschappij kan hier namelijk om vragen bij het boarden. 

-Op de testuitslag dient de naam en geboortedatum te staan identiek aan de gegevens in uw geldige paspoort en naam en adres van het testcentrum, testdatum en type test.

- Wanneer u onlangs positief getest bent op COVID-19, inmiddels volledig hiervan hersteld bent en beschikt over een herstelbewijs, is een negatieve COVID-19 test niet nodig. U dient dan wel een officiële positieve test te laten zien, niet ouder dan 90 dagen voor vertrek en een verklaring van de gezondheidsautoriteiten dat u weer mag reizen. Daarnaast blijven ook de onderstaande vaccinatievoorwaarden van toepassing.


2 Vaccinatiebewijs

- Alle reizigers vanaf 18 jaar dienen volledig te zijn gevaccineerd tegen COVID-19 (uiterlijk 2 weken voor vertrek). De volgende vaccins voldoen aan de criteria om de VS in te kunnen reizen: Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen (1 dosis), Oxford-AstraZeneca, Covishield, Sinopharm en Sinovac.

- Ook als u van Corona hersteld bent, dient u twee vaccinaties te hebben gehad (met uitzondering van Janssen).

- Het bewijs van vaccinatie moet in het Engels zijn of een beëdigde vertaling in het Engels en in de vorm van een European Union Digital COVID Certificate te worden getoond. De gegevens dienen overeen te komen met de gegevens in het paspoort. Daarnaast raden wij aan om het certificaat ook in papiervorm bij u te dragen. U kunt het Engelstalige vaccinatiebewijs als volgt verkrijgen:

  • U bezoekt de website van Corona-check https://coronacheck.nl/nl/print/ en verandert rechts bovenin de taal in English.
  • Na akkoord te geven op de voorwaarden klikt u op next en vervolgens op keuze A vaccination certificate.
  • Nadat u bent ingelogd met uw persoonlijke DigiD worden uw gegevens opgehaald.
  • Kies Make QR Code en vervolgens Open PDF.
  • Op pagina 1 vindt u een PDF met toegangsbewijs voor Nederland en op pagina 2 het Engelstalige internationale vaccinatiebewijs.
  • Het internationale vaccinatiebewijs kan vervolgens digitaal worden opgeslagen en uitgeprint voor uw reis.


3 Combined Passenger Disclosure and Attestation 

- Bij het boarden dienen alle passagiers vanaf 2 jaar een ingevuld en ondertekend Combined Passenger Disclosure and Attestation te overhandigen. Dit formulier dient voor alle passagiers afzonderlijk te worden ingevuld. 


4 RIVM gezondheidsverklaring

U bent verplicht om bij vertrek vanuit Nederland voor zowel de heen- als terugreis de RIVM gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier vindt u via de website van de overheid


5 Vluchten met overstap

In het Verenigd Koninkrijk (o.a. Londen)
- Niet (volledig) gevaccineerde reizigers vanaf 18 jaar dienen voor een overstap in het Verenigd Koninkrijk een negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien, niet ouder dan 2 dagen voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk. 
- Klikt u hier voor meer informatie over de transit regels voor Londen.


In Duitsland (o.a. Frankfurt/München)

- Alle personen (vanaf 6 jaar) die vanaf/door/naar Duitsland reizen, dienen een officieel Coronabewijs te tonen (3G). De coronabewijzen worden geaccepteerd in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans. Meer informatie vindt u hier.


6 De VS per vliegtuig inreizen vanuit Canada

- Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als hierboven genoemd onder punt 1 en 2. Verblijft u eerst een aantal dagen in Canada, dan dient u dus ter plaatse weer een nieuwe PCR test te doen voor uw vlucht naar de VS omdat deze niet ouder mag zijn dan 1 dag. 


7 De VS per land/auto inreizen vanuit Canada

- Reizigers boven de 18 jaar kunnen met het vaccinatiebewijs, zoals hierboven omschreven onder punt 2, de VS per land/auto inreizen vanaf Canada. Het vaccinatiebewijs dient u aan de beambte bij de grensovergang naar de VS te tonen. Daarnaast wordt gevraagd naar de reden van uw bezoek aan de VS. Een negatieve testuitslag wordt momenteel niet gevraagd bij het inreizen per auto.

- Niet volledig gevaccineerde reizigers onder de 18 jaar kunnen met hun volledig gevaccineerde ouders meereizen naar de VS. Zij hoeven bij het inreizen per auto geen negatieve testuitslag te tonen.


8 Reizen naar Hawaii

- Hawaii is een staat van de VS en alle reisvoorwaarden van de VS zijn ook van toepassing voor Hawaii.

- Alle reizigers vanaf 18 jaar dienen het vaccinatiecertificaat in de Safe Travel App te uploaden.

- Neemt u het vaccinatiebewijs ook altijd geprint mee.


9 Terugreizen naar Nederland 

- Als u vanuit de Verenigde Staten naar Nederland reist dan is dat alleen mogelijk met een vaccinatiebewijs én daarnaast nog een negatieve testuitslag (een NAAT(PCR)-test van maximaal 48 uur oud bij vertrek of een sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek). Voor kinderen t/m 11 jaar is dit niet van toepassing. 

- Niet gevaccineerde reizigers vanaf 12 tot 18 jaar of de om medische redenen niet-gevaccineerde reizigers, dienen een negatieve PCR/NAAT-test te tonen, niet ouder dan 48 uur voor vertrek naar Nederland. Een negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. 

- U bent verplicht om voor de terugreis naar Nederland een quarantaineverklaring in te vullen.  Doet u voor de terugreis de check op: https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/

- U dient binnen 24 uur de RIVM gezondheidsverklaring opnieuw in te vullen.


10 Terugreizen naar België

- Als u vanuit de Verenigde Staten naar België reist dient u binnen 24 uur het PLF formulier in te vullen.

- Gevaccineerde reizigers laten zich bij terugkeer naar België testen op dag 1 of 2 na thuiskomst. Bij een negatieve test is quarantaine niet nodig. Daarnaast wordt een test op de 7e dag gevraagd. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen test, maar blijven in afwachting van de uitslag van de ouders in quarantaine.

- Reizigers zonder vaccinatiecertificaat gaan bij terugkeer naar België 10 dagen verplicht in quarantaine en doen een test op dag 1 en 7 waarna een negatieve test op de 7e dag u vrijstelt van verdere quarantaine.

Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie telkens wijzigt. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten om de VS te kunnen bezoeken via https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel/index.html Bovendien neemt de officiële grensbeambte bij het binnenkomen van de VS de uiteindelijke beslissing of u het land zonder enige beperking mag binnenkomen.

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland of van de Belgische overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.

Verplichte ESTA-reistoestemming

Daarnaast geldt nog steeds dat alle reizigers die onder het Visa-exempt programma vallen en zonder visum reizen, voor vertrek naar/via de VS een goedgekeurde online ESTA- reistoestemming dienen te hebben. ESTA staat voor 'Electronic System for Travel Authorization' en is voor iedere reiziger verplicht. Is u geen reistoestemming verleend, dan kan u de toegang tot uw vluchten of de VS worden geweigerd: https://www.exit-reizen.nl/informatie/douane-visa.html