Atlantisch Canada

Onze reizen naar Atlantisch Canada

Atlantisch Canada

Informatie Atlantisch Canada

 • Peggy's Cove Lighthouse is een populaire bezienswaardigheid in Nova Scotia.
  Peggy's Cove Nova Scotia
 • Het centrum van havenstad Halifax.
  Halifax, Nova Scotia
 • Shediac staat bekend als de Kreeftenhoofdstad van de wereld.
  Shediac New Brunswick
 • De kenmerkende boothuisjes op Prince Edward Island.
  Prince Edward Island

​Atlantisch Canada bestaat uit vier provincies: New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia en Prince Edward island. Allemaal beschikken ze over de meest spectaculaire kustlijnen, maar ieder met zijn eigen charme en activiteiten. En rijdt u in Nova Scotia vooral de Lighthouse Route!

Gedurende de zomer en de herfst hebben reizigers de mogelijkheid om een diversiteit van wilde dieren te zien, zoals zeldzame walvissen, bruinvissen, zeehonden, maar ook elanden, herten, bevers, zwarte beren, adelaars en verschillende soorten vogels.

Atlantisch Canada is een paradijs voor liefhebbers van eten. Dit deel van Canada is wereldberoemd om zijn verse en rijke zeevruchten, met name kreeft, coquilles, mosselen, oesters en kabeljauw.

Fjorden, kleurrijke vissersdorpjes en prachtige kustlijnen.

Voor de reizigers is het ook genieten van de gezellige dorpjes en de prachtige Nationale Parken met fjorden, moerassen en nog veel meer. Enkele voorbeelden van National Parken zijn: Cape Breton Highlands National Park, Prince Edward Island NP, Fundy National Park, Kouchibouguac National Park, Terra Nova National Park en Gros Morne National Park.

De beste periode om af te reizen naar Atlantisch Canada is in de maanden mei en juni. De temperatuur is dan erg aangenaam. Juli en augustus zijn de warmste, maar ook de drukste maanden.

Ook de herfst, de maanden september en oktober, is een erg mooie tijd om af te reizen naar Atlantisch Canada. Gedurende de dag ligt de temperatuur nog hoog, maar ‘s avonds wordt het al koeler. Daarnaast verschijnen de eerste spectaculaire herfstkleuren. In het noorden begint dat midden september en in het oosten tegen het einde van september.

Peggy's Cove Nova Scotia
Peggy's Cove Nova Scotia