Nationale Parken in Canada

West-Canada

  • Banff NP
  • Lake Louise

Ontdek de natuurwonderen van West-Canada!

West - Canada beschikt over een groot aantal Nationale Parken en heel veel mooie natuur wat u zeker gezien moet hebben. We zetten hieronder een aantal parken voor u op een rijtje


Banff

Het eerste Nationale Park van Canada

Banff National Park is het eerste Nationale Park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten 3 spoorwegarbeiders de warme bronnen , de spoorwegmaatschappij heeft er vervolgens een natuurpark van gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodo Trail en Fenland Trial of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door de Icefield Parkway met het Jasper National Park.

Daarnaast kunt u met de gondelbaan naar Sulphur Mountain, waar u een perfect uitzicht heeft over het park of Bow Valley. Wij raden u zeker aan om het wereldberoemde groenblauwe meer Lake Louise te bezoeken. 

Glacier National Park

Ruim 140 gletsjers

Het Glacier National Park is voor 12% bedekt met ijs, er zijn ruim 140 gletsjers die ver in het dal uitlopen. In dit gebied ligt ook de Rogers Pass, deze is vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen zo ver mogelijk richting het westen in de Selkirk Mountains. De spoorlijn loopt door een 8 kilometer lange tunnel onder het bergmassief door.

Jasper

Prachtige meren tussen hoge bergen

Het Jasper National Park is een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. Het park is 10.878 km2 groot, u zult onder indruk zijn van de bossen, gletsjers, ruige bergen en wilde rivieren. In het park ligt de hoogste berg van Alberta, Mount Columbia, deze is 3747 meter hoog. In Jasper National Park treft u een grote verscheidenheid aan dieren aan zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. Tevens beschikt het park over vele kilometers hikingtrails (1200 kilometer).

H et plaatsje Jasper is een voormalige spoorwegnederzetting omgeven door hoge bergen. Rondom het plaatsje Jasper vindt u vele mooie meren zoals Pyramid Lake, Lake Edith en Lake Annette en indrukwekkende bergen o.a. The Whistlers (2664 meter) en Mount Edith Cavell (3363 meter). Jasper is dan ook in de zomer een prachtig kampeergebied en in de winter een heerlijk skioord.

Kluane National Park en Reserve

Hoogste bergtoppen en ijsvelden

Dit Nationale Park is ontstaan in de jaren 70 en is 21980 km2 groot. Binnen de grenzen van dit park liggen de St. Elias Mountains met de hoogste toppen en grootste ijsvelden. De hoogste berg van Canada, Mount Logan (5959 meter), ligt in dit Park. De bekendste gletsjers in dit Park zijn Donjek, Lowell en Kaskawulsch. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken. Binnen dit park is een camping, houd er echter wel rekening mee dat deze zonder voorzieningen is.

Kootenay Park

Hot Springs

Het Kootenay National Park is opgezet in 1920 en is 1406 km2 groot. Opvallend in dit park zijn de gletsjers, Limestone Marble Canyon en de natuurlijke zwembaden bij Radium Hot Springs. Via de Kootenay Parkway kunt u de Stanley Glacier bereiken, ga wel uit van een flinke wandeling. U kunt tevens een bezoek brengen aan de Paint Pots, hier borrelt het water uit de leemaarde omhoog.

Lake Louise

Smaragdgroen meer

Het smaragdgroene Lake Louise is het bekendste meer in de Rocky Mountains. Er is ook een hotel en die heet Chateau Lake Louise. Het chateau is een beginpunt voor mooie wandeltochten. U kunt een wandeltocht maken rond het meer of voor de sportievere wandelaar kunt u verder wandelen naar de Plain of the Six Glaciers.

Mount Revelstoke

Bloemenzee in de zomer

Mount Revelstoke is sind 1914 een National Park en ligt in de Selkirk Mountains. Op Mount Revelstoke werden vroeger veel ski wedstrijden georganiseerd. U krijgt toegang tot Mount Revelstoke National Park of Canada via de Highway. Al rijdend over de Meadows in the Sky Parkway kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Op Mount Revelstoke is de zomer erg kort, in dit korte seizoen van begin juli tot eind september treft u echter wel een prachtige bloemenzee aan .

Wood Buffalo National Park

Grootste park van Canada

Dit nationale Park is met zijn 44.807km2 een van de grootste Nationale Parken in Canada en zelfs een van de grootste ter wereld. Het park is opgericht in 1922 om de zwervende kuddes bizons te beschermen. Nu beschermt het park o.a. de diverse ecosystemen, tradities van de Aboriginals die hier nog woonachtig zijn en cultureel erfgoed.

Yoho NP

Hoge watervallen

Dit Nationale Park is 1313 km2 groot, u vindt hier vooral meren, watervallen, bossen en besneeuwde bergtoppen. Het Yoho National Park ligt aan de grens van Banff en Kootenay National Parks. Over de Kicking Horse River is een brug gemaakt van natuurlijke rotsen, u vindt hier tevens de hoogste watervallen. U kunt het Nationale Park doorkruisen via de Trans Canada Highway.