Nationale Parken in Canada

West-Canada

  • Banff NP
    Banff NP

Ontdek de natuurwonderen van West-Canada!

West-Canada beschikt over een groot aantal Nationale Parken en heel veel mooie natuur wat u zeker gezien moet hebben. We zetten hieronder een aantal parken voor u op een rijtje

Algemene informatie

Klik op de button voor informatie/tips over Nationale parken in het algemeen. 

Banff National Park

Het eerste Nationale Park van Canada

Banff National Park is het eerste Nationale Park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten 3 spoorwegarbeiders de warme bronnen , de spoorwegmaatschappij heeft er vervolgens een natuurpark van gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodo Trail en Fenland Trial of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door de Icefield Parkway met het Jasper National Park.

Daarnaast kunt u met de gondelbaan naar Sulphur Mountain, waar u een perfect uitzicht heeft over het park of Bow Valley. Wij raden u zeker aan om het wereldberoemde groenblauwe meer Lake Louise te bezoeken. Informatie Banff NP >>
Informatie Banff NP >>

Jasper National Park

Prachtige meren tussen hoge bergen

Het Jasper National Park is een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. Het park is 10.878 km2 groot, u zult onder indruk zijn van de bossen, gletsjers, ruige bergen en wilde rivieren. In het park ligt de hoogste berg van Alberta, Mount Columbia, deze is 3747 meter hoog. In Jasper National Park treft u een grote verscheidenheid aan dieren aan zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. Tevens beschikt het park over vele kilometers hikingtrails (1200 kilometer).

H et plaatsje Jasper is een voormalige spoorwegnederzetting omgeven door hoge bergen. Rondom het plaatsje Jasper vindt u vele mooie meren zoals Pyramid Lake, Lake Edith en Lake Annette en indrukwekkende bergen o.a. The Whistlers (2664 meter) en Mount Edith Cavell (3363 meter). Jasper is dan ook in de zomer een prachtig kampeergebied en in de winter een heerlijk skioord.

Meer over Jasper >>
Meer over Jasper >>

Kluane National Park en Reserve

Hoogste bergtoppen en ijsvelden

Dit Nationale Park is ontstaan in de jaren 70 en is 21980 km2 groot. Binnen de grenzen van dit park liggen de St. Elias Mountains met de hoogste toppen en grootste ijsvelden. De hoogste berg van Canada, Mount Logan (5959 meter), ligt in dit Park. De bekendste gletsjers in dit Park zijn Donjek, Lowell en Kaskawulsh. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken. Binnen dit park is een camping, houd er echter wel rekening mee dat deze zonder voorzieningen is.

Kluane National Park
Kluane National Park

Kootenay National Park

Hot Springs

Het Kootenay National Park is opgezet in 1920 en is 1406 km2 groot. Opvallend in dit park zijn de gletsjers, Limestone Marble Canyon en de natuurlijke zwembaden bij Radium Hot Springs in het oosten van het park. Het dorp heeft deze naam gekregen vanwege de populaire hot springs gelegen in Kootenay National Park. De buitenbaden worden omgeven door natuurlijke rotsen, geven u een prachtig uitzicht en bieden u een moment van rust. U heeft geen nationale parkenpas nodig om toegang te krijgen tot de hot springs!

Naast de hot springs is er veel meer te beleven, vooral de buitenactiviteiten zijn populair. U kunt er bijvoorbeeld mountainbiken, paardrijden, wandelen, golfen en het is een unieke bestemming om wilde dieren te spotten. Zo leven er in het gebied grizzly beren, zwarte beren, berggeiten en een grote populatie Rocky Mountain dikhoornschapen. Deze vindt u het gehele jaar grazend in en rondom het dorp.Via de Kootenay Parkway kunt u de Stanley Glacier bereiken, ga wel uit van een flinke wandeling. U kunt tevens een bezoek brengen aan de Paint Pots, hier borrelt het water uit de leemaarde omhoog.

Kootenay NP wandelingen
Kootenay NP wandelingen

Lake Louise National Park

Smaragdgroen bergmeer

Lake Louise ligt in Banff National Park en is een populaire stop op u route richting Banff of Jasper. Het prachtige bergmeer wordt omgeven door besneeuwde bergen en ligt vrij geisoleerd, maar is een mooie omgeving voor het luxe Fairmont Chateau Lake Louise dat aan het meer ligt. De bezienswaardigheden rondom Lake Louise die u moet zien zijn o.a. Moraine Lake, Bow Lake en Peyto Lake. In de zomer kunt u uiteraard de paden rondom het meer bewandelen, trails volgen en genieten van het uitzicht, kanoën of vissen.

Vanuit Lake Louise kunt u richting het noorden over de Icefield Parkway richting Jasper en in het oosten richting Banff. Wanneer u richting Banff rijdt kunt u twee wegen nemen Highway 1 (Trans Canada Highway) of 1A (Bow Valley Highway), als u wilt genieten van mooier uitzicht en meer kans op het spotten van dieren raden wij u aan om de 1A te rijden. In het westen op ongeveer 10 km afstand bevindt zich ook Yoho National Park.

Kajakken op Lake Louise
Kajakken op Lake Louise

Mount Revelstoke National Park

Schitterende uitzichten

Mount Revelstoke is sind 1914 een National Park en ligt in de Selkirk Mountains. Op Mount Revelstoke werden vroeger veel ski wedstrijden georganiseerd. U krijgt toegang tot Mount Revelstoke National Park of Canada via de Highway. Al rijdend over de Meadows in the Sky Parkway kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Op Mount Revelstoke is de zomer erg kort, in dit korte seizoen van begin juli tot eind september treft u echter wel een prachtige bloemenzee aan .

Uitzicht Mount Revelstoke NP
Uitzicht Mount Revelstoke NP

Wood Buffalo National Park

Grootste park van Canada

Dit nationale Park is met zijn 44.807 km2 een van de grootste Nationale Parken in Canada en zelfs een van de grootste ter wereld. Het park is opgericht in 1922 om de zwervende kuddes bizons te beschermen. Nu beschermt het park o.a. de diverse ecosystemen, tradities van de Aboriginals die hier nog woonachtig zijn en cultureel erfgoed.

Wood Buffalo
Wood Buffalo

Yoho National Park

Hoge watervallen

Dit Nationale Park is 1313 km2 groot, u vindt hier vooral meren, watervallen, bossen en besneeuwde bergtoppen. Het Yoho National Park ligt aan de grens van Banff en Kootenay National Parks. Over de Kicking Horse River is een brug gemaakt van natuurlijke rotsen, u vindt hier tevens de hoogste watervallen. U kunt het Nationale Park doorkruisen via de Trans Canada Highway.

Waterval Yoho NP
Waterval Yoho NP