Oost-Canada reizen

Een overzicht van onze reizen naar Oost-Canada

 • De winkelstraat in Lower Town Old Quebec
  Quebec City
 • De Niagara Falls mag u niet missen tijdens uw Oost-Canada vakantie
  Niagara Falls
 • Het centrum van Toronto, een mix van moderne en historische gebouwen.
  Downtown Toronto
 • Peggy's Cove in Atlantisch Canada
  Peggy's Cove

Oost Canada bezienswaardigheden

Canada is een geliefde bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur. ​Een fantastisch avontuur, reizen door Canada met de huurauto of camper! Wij hebben verschillende rondreizen door Canada voor u samengesteld waarbij u o.a. de verschillende steden kunt bezoeken, zoals Toronto en Montréal. Naast alle prachtige steden, heeft Canada adembenemende natuurgebieden zoals de Niagara Falls . Tevens is het oosten van Canada goed te combineren met diverse steden zoals New York of Washington. Naast deze reizen zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van een vakantie naar uw eigen wensen. Meer Canada inspiratie vindt u hieronder!

Door de combinatie van steden en natuur heeft Canada voor elke smaak wat te bieden en voldoet het aan alle eisen voor een onvergetelijke droomvakantie! Hieronder een aantal highlights.

Toronto

Toronto is gemakkelijk van een afstand te zien, speur naar de kenmerkende, slanke top van de CN Tower die uitsteekt uit een zee van wolkenkrabbers. Sinds de voltooiing in 1976 is de toren 553 meter hoog en is het het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld en het symbool van de stad Toronto. Toronto is niet de hoofdstad van Canada, zoals vaak wordt gedacht, maar het is de op één na grootste stad van het land en in sommige opzichten de leider. Tegenwoordig is Toronto vooral een financieel centrum met veel Canadese en internationale banken naast de Toronto Stock Exchange. Het indrukwekkende Royal Ontario Museum, het grootste openbare museum van Canada, verheft zich direct aan het meer. Het biedt bijna alles - van dinosaurussen tot een planetarium tot Egyptische sarcofagen. Aan de oever van het meer, die de lokale bevolking meestal alleen Harbourfront noemt, vinden winkelliefhebbers de Harbourfront Antique Market, een permanente marktplaats met meer dan honderd winkeliers.

Onze Toronto Top 5! >>
Onze Toronto Top 5! >>

Quebec

Franser dan in Quebec wordt het niet in Canada. Québec geeft het gevoel in Frankrijk te zijn. De stad werd gesticht in 1541 en het oude Europa is hier in veel kastelen en gebouwen voelbaar. Een prachtig kasteel aan de versmalling van de St. Lawrence rivier, de oude stad en het 100 meter hoge Colline de Québec-plateau kenmerken de stad. Met ongeveer 750.000 inwoners in het grotere Québec-gebied is het een middelgrote stad. De naam Quebec komt van het woord Kebec, wat in de Algonquin-taal betekent "de plaats waar de rivier versmalt". Deze grote ommuurde stad en haven worden al meer dan 300 jaar terecht beschouwd als een van de belangrijkste poorten van het continent.

De oudste gemeente van Quebec, met zijn 165.000 inwoners, lijkt in zekere zin nog steeds op een Franse provinciestad. Vieux Quebec (Old Quebec), het historische deel van Quebec City, bestond vroeger uit twee afzonderlijke locaties: Haute Ville (Upper Town) en Basse Ville (Lower Town), gescheiden door een 107 m hoge klif, de Cap Diamant. De bovenstad en de benedenstad zijn nu verbonden door verschillende straten, 28 trappen en de kabelbaan. Deze 'lift' naar buiten brengt mensen gemakkelijk de klif op en af en biedt een prachtig uitzicht op de benedenstad en de Iled'Orleans in de St. Lawrence-rivier.


Meer over Quebec City >>
Meer over Quebec City >>

Montreal

De Mont Royal is de naamgever van deze stad. Mont Royal is een berg midden in de stad, waar vanzelfsprekend een kasteel is gebouwd. Tegenwoordig is de stad Montreal nog steeds Frans en biedt het een modern stadscentrum. Vooral in het centrum - in de lichtbuurt - ontmoet je veel locals. In Montreal vermengen de nieuwe en de oude wereld zich: twee derde van de bevolking spreekt Frans en de grootste Franse bevolking woont buiten Frankrijk. De smalle straatjes van de oude wijk worden bijvoorbeeld beïnvloed door het moederland, terwijl de wolkenkrabbers van Montreal het levendige handels- en financiële centrum van het land vormen. De grote, 300 jaar oude,  haven is een van de belangrijkste in Canada.  

Montreal biedt een rijk cultureel aanbod en een prachtige botanische tuin, evenals een sportstadion voor het honkbalteam Montreal Expos. In het stadscentrum, direct aan de oevers van de St. Lawrence rivier, ligt het charmante oude centrum van Montreal, Vieux Montreal. De beste manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken, is tijdens een wandeling. Ook St. Paul Street met de kerk van Notre-Dame de Bonsecours is een bezoek waard, waar een tentoonstelling het verhaal vertelt van de eerste kolonisten. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanuit de kapel van het St. Joseph's Oratorium, dat oprijst op de Mont Royal-heuvel in het midden van een park.


Highlights van Montreal >>
Highlights van Montreal >>

Ottawa

De status van Ottawa als hoofdstad van het land met een bevolking van 1 miljoen vandaag is voelbaar in elke uithoek van de stad. Het Rideau-kanaal is een van de populairste attracties van Ottawa, vooral de grachttrap op Parliament Hill, die uit acht sluizen bestaat. Een bezoek aan de Houses of Parliament met de Peace Tower mag in geen enkel excursieprogramma ontbreken. In de zomer wordt de wisseling van de wacht van de Royal Canadian Mounted Police elke dag om 10.00 uur gevierd op het groene gebied van Parliament Hills. Dit is Buckingham Palace niet, maar je mag het kleurrijke, fotogenieke spektakel niet missen.

Het beste uitzicht over de stad wordt geboden door het observatiedek van de Peace Tower, die in 1927 werd opgericht als een gedenkteken voor de gevallen Canadese soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. De toren heeft een beiaard met 53 klokken. De 89 m hoge toren biedt een weids uitzicht rondom. De meeste bezienswaardigheden van Ottawa liggen dicht bij elkaar in het oudste deel van de stad, de Mile of History. Er zijn hier ongelooflijk veel musea.  


Onze Ottawa tips >>
Onze Ottawa tips >>

Niagara Falls

De Niagara Falls vormen samen de grens tussen de VS en Canada, Buffalo (staat New York) en de stad Niagara Falls (Ontario) en behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Het is niet zozeer de hoogte, maar de breedte en enorme hoeveelheid water, dat de Niagara Falls tot een waar spektakel maakt. Naast onvergetelijke boottochten is het leuk om de Skylon Tower en Rainbow Bridge te bezoeken! De Niagara Falls zijn een ware must-see tijdens uw Oost-Cananda vakantie.

Informatie Niagara Falls >>
Informatie Niagara Falls >>