West-Canada Reizen

Altijd al eens graag een bijzondere vakantie gewild?
Hier vindt u een overzicht van onze reizen naar West Canada

Canada

Informatie over Canada

 • Lake Louise in Banff NP is door de prachtige kleur een ware trekpleister.
  Banff NP
 • De skyline van Vancouver
  Vancouver
 • Calgary Skyline
  Calgary Skyline
 • Icefield Parkway Alberta
  Icefield Parkway Alberta
 • Maligne Lake, Jasper NP
  Maligne Lake, Jasper NP

Canada

Canada is grotendeels een ongerept land. Het is ook het land met de meeste rivieren en meren ter wereld. West - Canada beschikt over een groot aantal Nationale Parken en heel veel adembenemende natuur. Tal van recreatiemogelijkheden en fantastische rijroutes maken het een geliefde bestemming voor jong en oud! Daarnaast zijn de steden Vancouver, Calgary en Edmonton zeer de moeite waard om te bezoeken. Meer informatie over West-Canada leest u hieronder. 


Vancouver

Vancouver, in British Columbia, is een van de mooiste steden ter wereld. Bezoek tijdens uw vakantie in Canada, b.v. de Capilano-hangbrug, Grouse Mountain of het Harbour Centre met een prachtig uitzicht op Vancouver en de baai. Ook bezienswaardig zijn Stanley Park en het Vancouver Aquarium. Granville Island, een enorm entertainmentcomplex met restaurants, winkels, een grote markt, clubs en een brouwerij in voormalige fabrieken en magazijnen, nodigen u uit om te gaan winkelen. Gastown, de oude binnenstad van Vancouver, strekt zich uit langs Water Street bij de haven. Geniet 's avonds van de zonsondergang in English Bay, waar je ook veel lokale bewoners zult ontmoeten. Vancouver is ook een geweldige plek om een rondreis door Canada te beginnen of te beëindigen. 

Vancouver bezienswaardigheden >>
Vancouver bezienswaardigheden >>

Calgary

Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta. De stad heeft de bijnaam Cowtown, verwijzend naar het western imago en de jaarlijkse Calgary Stampede. Calgary ligt ca. 80 kilometer van de Rocky Mountains en is in de winter een prima startpunt voor uw wintersport. In 1988 vonden de Olympische winterspelen in Calgary plaats. Bezoek het Olympic Park, Glenbow Museum  (het grootste museum West-Canada) en uiteraard de 191 meter hoge Calgary Tower. 

Calgary tips >>
Calgary tips >>

Edmonton

Edmonton is de hoofstad van de provincie Alberta en een de meest dunbevolkste steden van Noord Amerika. De stad bestaat uit veel parken en onbebouwd terrein. De North Saskatchewan-rivier stroomt door de stad helemaal tot aan de Hudson Bay.

In Edmonoton worden zowel in de zomer als winter tal van festivals georganiseerd. Winkelen kunt u ook goed in Edmonton. Zo is een bezoekje aan de West Edmonton Mall absoluut de moeite waard. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum in Noord Amerika. Met 800 winkels, restaurants, ijsbaan, waterpark en aquarium een ware trekpleister voor het hele gezin. Bezoek de gezellige wijk Old Strathcona, de Legislature Annex Building voor een mooi uitzicht over de stad en de Avation Hall of Fame voor alles over de ruimte- en luchtvaart. 

De uitgestrekte stad Edmonton
De uitgestrekte stad Edmonton

Victoria & Vancouver Island

Vancouver Island is een eiland bij Vancouver aan de westkust van Canada. Deze kenmerkt zich vooral door het fascinerende landschap, de groene bossen, de rivieren en de imposante rotswanden. Er zijn tal van vissersdorpen aan de noordkust van Vancouver Island en hier worden vaak vis- of walvistochten aangeboden. U heeft een paar dagen op Vancouver Island nodig om alles te ontdekken.

Victoria (de hoofdstad van British Columbia) staat bekend om zijn Britse sfeer en wordt beschouwd als een populaire vakantiebestemming. Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Butchard Gardens  en Crystal Gardens in Victoria, een grote kas met tropische planten, exotische vogels en watervallen. Of bezoek het Royal British Columbia Museum, een van de meest interessante musea in Noord-Amerika, die de geschiedenis van British Columbia over een periode van 12.000 jaar weerspiegelt. Het museum legt ook alles uit wat je moet weten over Vancouver Island, de inheemse bevolking, golfsteden, goudmijnen en regenwouden. Market Square heeft restaurants en winkels in een gezellige, kleine stadssfeer. Je kent het parlementsgebouw waarschijnlijk van veel foto's. U mag de Inner Harbor met de omliggende restaurants en het imposante Fairmont Hotel op de achtergrond niet missen. 

Ontdek Victoria! >>
Ontdek Victoria! >>

Nationale Parken

West-Canada heeft adembenemende Nationale Parken. Zo heeft Glacier National park maar liefst 140 Gletsjers, heeft u in Jasper NP keuze uit ruim 1200 kilometer aan wandelroutes en kunt u in Banff NP het oogverblindende Lake Louise bewonderen. Niet voor niets is Canada enorm in trek bij natuurliefhebbers. Een ruime keuze aan buitenactiviteiten in de Nationale Parken maakt een vakantie naar Canada voor het hele gezin een succes!

Info Nationale Parken >>
Info Nationale Parken >>