Overstappen

Overstappen

Indien u tijdens uw reis gaat overstappen, zal men u de instapkaarten voor de volgende vlucht(en) al bij het begin van uw reis overhandigen. U hoeft dus niet steeds voor iedere vlucht in te checken!

Soms is het nummer van de gate (vertrekpier) van de volgende vlucht nog niet bekend als u met uw eerste vlucht vertrekt of wordt deze tussentijds gewijzigd. Let daarom op het vliegveld waar u overstapt goed op de elektronische schermen, waarop alle vluchten staan aangegeven met de juiste gate. Let ook goed op of uw vluchtnummer overeenkomt met het vluchtnummer op deze borden; soms vertrekken meerdere vluchten naar dezelfde bestemming!

De baliemedewerker aan het begin van uw reis zal uw bagage doorgaans 'doorlabelen' naar het eindpunt van uw vliegbestemming. U ziet uw bagage pas op de plaats van bestemming terug en hoeft deze niet steeds bij iedere overstap opnieuw in te checken.

Voor reizigers met overstap in de Verenigde Staten: op het vliegveld van inreis ('port of entry') gaat u door de douane. U zult hier uw bagage persoonlijk door de douane-inspectie moeten brengen. Achter de paspoort/persoonscontrole haalt u uw koffer van de transportband, brengt u het langs de douane en achter de douaneinspectie zet u uw koffer, die al gelabeld is tot het eindpunt van uw reis, weer op de transportbanden. Uw koffer vervolgt zijn reis zonder dat u opnieuw hoeft in te checken.

Overstaptijd

Om uw reistijd zo kort mogelijk te houden, proberen wij de best aansluitende vluchten voor u te boeken met minimale overstaptijden, welke voldoen aan de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Mocht u door toedoen van de luchtvaartmaatschappij en/of in overmachtsituaties uw aansluitende vlucht missen, dan zal de maatschappij er zorg voor dragen dat u op de eerstvolgende beschikbare vlucht mee kunt. Indien u graag meer tijd op het vliegveld wilt vertoeven, kunnen wij uw doorvlucht (mits beschikbaar) op een later tijdstip boeken. Dit dient u echter wel direct bij boeking door te geven. Vluchttijden zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen door toedoen van de maatschappij en kunnen om die reden nooit door ons worden gegarandeerd.

Bagage tijdens overstappen

In Amerika haalt u na de paspoortcontrole zelf uw koffer van de band. Dit is ook zo als u nog verder vliegt!  Met uw koffers loopt u door de douane en vervolgens kunt u, wanneer u nog niet op uw eindbestemming bent, de koffer weer op een band leggen. Met alleen handbagage kunt u dan naar de juiste gate gaan.