Vluchtinformatie

Vluchtoverzicht in de app TripCase

Na boeking van uw vliegtickets is het mogelijk om via onze TripCase app uw vluchtinformatie te bekijken. 

​Superhandig, want het kan voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na boeking tijds- en/of schemawijzigingen doorvoeren. Via TripCase blijft u voor vertrek en tijdens uw reis altijd op de hoogte van de meest actuele vluchtgegevens! 

Ook ziet u de gates vanaf waar uw vliegtuig vertrekt en bij welke gate uw vliegtuig aankomt.

T r i p C a s e

Met TripCase kunt u gratis uw reisschema inzien en beheren. Tripcase is beschikbaar op het web of via een app.

Na boeking bij Exit Reizen zijn uw vluchtgegevens in de meeste gevallen meteen inzichtelijk in TripCase. U kunt inloggen met het e-mail adres dat u bij boeking heeft doorgegeven. Altijd handig om uw actuele reisschema in te zien! Met de fijne TripCase app op uw smartphone of tablet krijgt u indien gewenst ook pushberichten over vertrektijden, gate informatie en eventuele wijzigingen daarin.

Na boeking ontvangt u van ons een e-mail met uw vluchtschema.

Vertrek- en aankomsttijden kunnen echter wijzigen, Indien u in deze e-mail op een later moment op ‘Itinerary’klikt, kunt u uw up-to-date vluchtgegevens inzien. Uw trip blijft vanaf het moment van boeking tot en met thuiskomst inzichtelijk. Wij raden u aan om gebruik te maken van de TripCase app waardoor u altijd op de hoogte bent van eventuele wijzigingen in uw vluchtschema. 

Wilt u gebruikmaken van de extra diensten van TripCase, zoals het downloaden van de mobiele app?

U kunt zich gratis registreren voor het gebruik van TripCase, bijvoorbeeld door hier te klikken.

De mobiele app is beschikbaar voor Android en iOs toestellen. Voor overige smartphones, tablets of laptops kunt u na registratie gebruikmaken van de (mobiele) website.

Tripcase
Tripcase

Overige veelgestelde vragen over TripCase

‘Help, ik kan de automatisch verstuurde TripCase e-mail niet (meer) vinden!’

Mogelijk vindt u de e-mail terug in het mapje ‘ongewenste e-mail’ of uw spamfilter. Voeg in dat geval de afzender toe aan de lijst met betrouwbare afzenders.

Wilt u de TripCase e-mail opnieuw of op een alternatief e-mailadres ontvangen, neem dan gerust contact op met een van onze reisspecialisten. 


‘Kan ik via TripCase stoelen wijzigen en/of online inchecken?’

TripCase geeft u alleen een actueel overzicht van de geboekte vluchten en stoelpreferenties.

Indien uw stoelpreferenties wilt wijzigen en/of de geboekte stoelen tegen bijbetaling wilt upgraden, dan kan dit rechtstreeks via de website of de app van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt geregeld worden of neem contact op met uw reisadviseur. Indien u wilt online inchecken dan kan dit via de website of app van de luchtvaartmaatschappij.


‘Ik ben bij TripCase geregistreerd, maar kan mijn reisgegevens niet vinden!’

Gebruik bij registratie altijd hetzelfde e-mailadres als waarop u de automatische TripCase e-mail heeft ontvangen. Heeft u zich geregistreerd met uw Facebook-account, dan dient ook dit e-mailadres overeen te komen met die waarop u de TripCase e-mail heeft ontvangen.

Heeft u zich geregistreerd met het juiste e-mailadres, maar kunt u geen vluchtgegevens vinden? Neem dan gerust contact op met een van onze reisspecialisten.

‘Wat betekent de melding ‘Discrepancy in your flight times’?’

Dit houdt in dat er op een of meerdere van uw vluchten schema- en/of tijdswijzigingen hebben plaatsgevonden. Op TripCase worden altijd de meest actuele vluchtgegevens vermeld. Indien hier, door toedoen van de luchtvaartmaatschappij en hoe klein dan ook, een wijziging op wordt doorgevoerd, staat dit bericht enige tijd bij uw vluchten vermeld.

‘Wat betekent de melding ‘Seat request under airport control’ of ‘Uw stoelreservering kan pas bij check-in bevestigd worden’?’

Dit houdt in dat het niet mogelijk is om uw stoelpreferenties vooraf kenbaar te maken, daar de desbetreffende vlucht(en) door de maatschappij onder ‘luchthavencontrole’ is geplaatst. U krijgt dan pas bij check-in, online of aan de balie op het vliegveld, uw stoelnummer toegekend.

disclaimer

Wellicht ten overvloede heeft de reiziger, onverminderd het voorgaande, t.a.t. zelf de zorgplicht tijdig voor vertrek na te gaan of eerder verkregen (vlucht)informatie niet is gewijzigd en tevens bij de betrokken instanties de nodige (aanvullende) informatie in te winnen.

Heeft u andere vragen met betrekking tot uw vluchtgegevens en/of het gebruik van TripCase? Neem dan gerust even contact met ons op.