Rondreis Amerika

bekijk hier onze rondreizen door Amerika,
deze zijn allemaal naar eigen wens aan te passen!

        

  • westkust

Vakantie in Amerika

Boek uw droomvakantie bij dé Amerikaspecialist! Voorkom teleurstellingen!

Amerika vakantie

Vakantie in Amerika: Verschillen tussen regio's in de VS zijn enorm. Dus bij Amerika denk je niet aan één soort vakantie. Een vakantie die u naar de Nationale Parken in het westen brengt is een hele andere reis dan een strandvakantie in Florida, een islandhopping reis op Hawaii of een Citytrip New York. Op deze pagina beschrijven we Amerika's meest populaire regio's. We helpen u dus snel op weg:


West Amerika - het wilde westen

Veel mensen denken bij een vakantie naar Amerika aan een rondreis door het westen. Wat zijn de kenmerken van een vakantie door West Amerika? Ooit bekend als het Wilde Westen is het zuidwesten van de VS tegenwoordig een economisch welvarend stuk Amerika. Hier vindt u een aantal metropolen (Los Angeles, San Francisco, San Diego, Las Vegas, Denver en Phoenix).  Tussen deze steden ligt een nog veel grotere hoeveelheid ruimte en ongerepte natuur. De kust van California heeft een gematigd warm kustklimaat en landinwaarts is er sprake van een droog en in 's zomers zeer heet woestijnklimaat. Een tiental prachtige en fascinerende Nationale Parken nodigen uit voor een bezoek.

Bekijk onze enorme selectie van prachtige rondreizen aan de westkust.

Monument Valley, Utah
Monument Valley, Utah

Florida - de tropische vakantie

Vakantie in de zuidoostelijkste staat van de Verenigde Staten van Amerika brengt je naar de Florida. Florida's warme en (sub-) tropische klimaat onderscheidt het van de andere staten. Met maar liefst 1067 kilometer aan stranden zijn de stranden in Florida op veel plekken dunbevolkt. In het zuiden van Florida is het klimaat tropisch en hier treffen we dan ook alligatoren, zeekoeien, pelikanen, flamingo's en palmbomen aan. Miljoenenstad Miami heeft door de jaren heen een grote aantrekkingskracht op immigranten uit Zuid Amerika en de Caribbean gehad. De voertaal is hier dan ook overwegend Spaans. 

De Everglades zijn leuk om te bezoeken, hier zie je niet alleen alligatoren, maar ook gordeldieren, wasberen, slangen en manatees.

Interesse? Bekijk ons flinke aanbod aan vakanties in Florida

Miami Beach, palmenstrand
Miami Beach, palmenstrand

Hawaii - paradijselijke droomvakanties

Hawaii is één van de 50 verenigde staten van Amerika, maar ligt midden in de Pacific. Hawaii heeft grote verschillen tussen de eilanden. Oahu, ook wel 'The gathering place' is bijvoorbeeld werkelijk totaal anders dan bijvoorbeeld Molokai, wat op enkele tientallen kilometers afstand ligt. De eilanden van Hawaii zijn prachtig, vulkanisch, tropisch en idyllisch. Een perfecte mix van cultuur, strand en natuur maken Hawaii tot één van de mooiste vakantiebestemmingen op aarde.

In dit overzicht vindt u gegarandeerd uw perfekte Hawaii vakantie

Hawaii vakanties zijn uniek
Hawaii vakanties zijn uniek

Noordoost Amerika - een verrassend mooie vakantie

In het Noordoosten vinden we naast metropolen als New York City, Washington DC en Boston ook de prachtige bossen van New England in Maine en Massachussettes en de idyllische kustlijn van Cape Cod tot Bar Harbor. Ook is het leuk om van bijvoorbeeld New York naar Florida te rijden.

De prachtige honderden mijlen lange Blue Ridge Parkway, de Great Smoky Mountains maar ook historische plekjes die belangrijk waren in de burgeroorlog tussen Noord en Zuid en prachtige steden als Atlanta, Athens, Savannah en Charleston zijn dan te bezoeken. Of bezoek eens een IVY league universiteit, bijvoorbeeld Yale in New Haven, Harvard in Boston, Princeton in New Jersey of University of Pennsylvania in Philadelphia. 

Ga naar onze pagina met prachtige rondreizen aan de oostkust van de VS.

Bar Harbor New England
Bar Harbor New England

Zuidstaten USA - cultuur en muziek

In de zuidstaten van Amerika vinden we talloze muzieksteden als New Orleans (Louisiana), Nashville en Memphis (Tennessee), Austin (Texas) en Athens (Georgia) hebben allemaal hun stempel op de hedendaagse muziek gedrukt. Vaak vond de muziek zijn oorsprong in het slavernijverleden op de katoenplantages die we in Zuidstaten aantreffen. 

Bekijk het overzicht van onze reizen naar de zuidstaten

French Quarter, New Orleans
French Quarter, New Orleans

Vakantie in de natuur van West Canada

Eindeloze natuur, duizenden meren, bergen. Canada is voor de natuurliefhebber die houdt van wandelen, vissen, kanoën en andere buitenactiviteiten. De kans dat je een beer tegenkomt is in Canada aanzienlijk. West Canada heeft een heerlijk klimaat in de zomer. Hier hebben we overzichtelijk een aantal prachtige West Canada vakanties voor je.


Lake Louise, Canada
Lake Louise, Canada

Oost Canada, een vakantie vol met cultuur en natuur

De grote steden van Canada liggen vrijwel allemaal binnen 100 kilometer van de grens met de VS. Niet zo raar als we de afstanden en het klimaat in Noord Canada in ogenschouw nemen. In Oost Canada kun je werkelijk genieten van topsteden en prachtige natuur. Toronto wordt vaak vergelijken met New York. Toronto is iets minder gehaast maar heeft zeker net zoveel ethnische invloeden. Dat maakt Toronto een heerlijke stad om rond te struinen. De steden Montréal en Québec doen op hun beurt voor Toronto niet onder. Het gebied ten noorden van de St Lawrence rivier (Montreal en Québec liggen aan deze rivier) is werkelijk prachtig. Maar natuurlijk mag je ook de Niagara watervallen niet overslaan.

  • Hawaii Reizen
  • West USA westkust
  • Florida Reizen
  • Zuidstaten USA
  • oostkust USA reizen
  • Canada Reizen
  • vliegtickets zonder boekingskosten