• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Blogs

Sportwedstrijden in Amerika

Sportwedstrijden in Amerika zijn niet zomaar evenementen, ze vormen een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur en trekken jaarlijks miljoenen fans van over de hele wereld. Of het nu gaat om honkbal, basketbal of American football, de passie en opwinding die gepaard gaan met deze sporten zijn onvergelijkbaar. In dit blog gaan we dieper in op de unieke ervaring van het bijwonen van sportwedstrijden in Amerika, van de bruisende sfeer in de stadions tot de opwindende momenten op het veld.

Wat is er zo bijzonder aan?

Het bezoeken van sportwedstrijden in Amerika is een fantastische ervaring vanwege de levendige sfeer en uitgebreide entertainment, waaronder cheerleaders, mascottes, en muziek. De stadions zijn groot met uitstekende voorzieningen en een breed scala aan eet- en drinkmogelijkheden. Amerika biedt een verscheidenheid aan sporten zoals American football, basketbal, honkbal en ijshockey, elk met unieke tradities en fan cultuur. De passie van de fans, de sociale en vriendelijke sfeer, en de kans om wereldberoemde atleten te zien spelen, maken het extra bijzonder. Bovendien bieden speciale evenementen zoals de Super Bowl en de World Series een spectaculaire ervaring. Het is niet alleen een sportieve, maar ook een culturele beleving die de Amerikaanse levensstijl en gemeenschapsgevoel laat zien.


Honkbal wedstrijden in Amerika

Major League Baseball​​

De Major League Baseball is de grootste honkbal organisatie van de wereld. 29 teams komen uit de Verenigde staten en een komt uit canada. Een MLB wedstrijd bezoeken is een must voor elke honkbal liefhebber. De show en de sfeer is een geweldige ervaring!

​De Major League Baseball afgekort de MLB is de meest aansprekende honkbal league van de wereld. Elk seizoen bestaat uit 182 wedstrijden startende in April en de competitie eindigt in oktober. De nacompetitie, ook wel de World Series genoemd, vinden in Oktober en November plaats. Een MLB wedstrijd kan je op verschillende locaties bezoeken

Nog geen tickets

Wij helpen jou graag op weg!

Ben jij één van de gelukkigen met een kaartje? Als Amerika-specialist helpen wij je graag op weg met een voordelig vliegticket, verblijf en bijvoorbeeld een huurauto! Neem direct contact met ons op via info@exit-reizen.nl of bel. 0314-375666.

Tip

Voor alle spelregels en verdere uitleg over het spel honkbal kan je terecht bij de geplaatste link hier onder. Het is natuurlijk mooi mee genomen als je goed op de hoogte bent over het spel. Klik hier voor de spelregels.

American Football

National Football League

​​American Football is zeker dé populairste sport in de Verenigde Staten. De Super Bowl laat goed zien hoe de sport leeft onder de Amerikanen. Elk jaar wordt de hoogste klasse, de National Football League (NFL), groots afgesloten met de Super Bowl. Het afgelopen jaar keken ruim 110 miljoen Amerikanen naar de NFL finale. Kaartjes verkrijgen voor een American Football wedstrijd is een stuk lastiger dan voor een honkbalwedstrijd, en daarnaast ook een stuk duurder. Voor elke American Football liefhebber is het natuurlijk een must om een keer een wedstrijd te bezoeken. De show, de sfeer en de hele ambiance is een geweldige ervaring!

Wat is de Superbowl?

De Super Bowl is de jaarlijkse kampioenschapswedstrijd van de National Football League (NFL) in de Verenigde Staten. Het is een van de grootste sportevenementen ter wereld en trekt miljoenen kijkers, zowel in de VS als internationaal.

Het seizoen begint met 32 teams die strijden om een plekje in de play-offs. Uiteindelijk blijven er twee teams over die het tegen elkaar opnemen in de Super Bowl, die meestal plaatsvindt op de eerste zondag van februari. Het is niet alleen een sportevenement, maar ook een cultureel fenomeen, met een spectaculaire halftime-show en dure reclamespots.

De Super Bowl wordt vaak beschouwd als het hoogtepunt van het American football-seizoen en heeft een enorme impact op de sportwereld en de popcultuur. De winnaar van de Super Bowl ontvangt de Vince Lombardi Trophy, vernoemd naar de legendarische coach van de Green Bay Packers, die de trofee voor het eerst won in Super Bowl I in 1967.

Wij helpen jou graag op weg!

Elke wedstrijd van de New York Giants is uitverkocht. De wachtlijst voor een seizoenkaart is 15 jaar! ‘Goedkope’ tickets beginnen bij $ 100 tot $ 130. Tickets kunnen via deze link besteld worden.

Ben jij één van de gelukkige met een kaartje? Als Amerika-specialist helpen wij je graag op weg met een voordelig vliegticket, verblijf en bijvoorbeeld een huurauto! Neem direct contact met ons op via info@exit-reizen.nl of bel. 0314-375666.
Benieuwd naar de spelregels en uitleg over American football?

Populaire sportteams

New York Yankees (MLB)

De New York Yankees zijn een van de meest succesvolle en bekende honkbalteams in de Major League Baseball (MLB). Het team is gevestigd in de Bronx, New York City. De Yankees hebben een recordaantal World Series-titels gewonnen. Bekende spelers zoals Babe Ruth, Lou Gehrig, Joe DiMaggio en Derek Jeter hebben bijgedragen aan de legendarische status van het team.

Boston Red Sox (MLB)

De Boston Red Sox zijn een ander historisch honkbalteam, gevestigd in Boston, Massachusetts. Het team speelt zijn thuiswedstrijden in Fenway Park, een van de oudste en meest iconische honkbalstadions in Amerika. De Red Sox hebben negen World Series-titels gewonnen, met recente successen in 2004, 2007, 2013 en 2018. Ze staan ook bekend om hun intense rivaliteit met de New York Yankees.

Chicago Bulls (NBA)

De Chicago Bulls zijn een professioneel basketbalteam uit Chicago dat uitkomt in de National Basketball Association (NBA). Ze zijn vooral beroemd geworden in de jaren 90 dankzij Michael Jordan, die algemeen wordt beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden. Onder leiding van Jordan en coach Phil Jackson wonnen de Bulls zes NBA-kampioenschappen in die periode.

Miami Heat (NBA)

De Miami Heat zijn een professioneel basketbalteam gevestigd in Miami, Florida. Het team is een van de meer succesvolle franchises in de NBA met drie kampioenschappen (2006, 2012, 2013). Bekende spelers zoals Dwyane Wade, LeBron James en Chris Bosh hebben een belangrijke rol gespeeld in het succes van de Heat, vooral tijdens de "Big Three" periode begin jaren 2010.

Miami Dolphins (NFL)

De Miami Dolphins zijn een professioneel American football-team dat uitkomt in de National Football League (NFL). Het team is gevestigd in Miami Gardens, Florida. De Dolphins zijn vooral bekend vanwege hun perfecte seizoen in 1972, toen ze ongeslagen de Super Bowl wonnen. Ze hebben twee Super Bowl-titels (VII en VIII).

San Francisco Giants (MLB)

De San Francisco Giants zijn een honkbalteam in de MLB, gevestigd in San Francisco, Californië. Oorspronkelijk opgericht als de New York Giants, verhuisde het team in 1958 naar San Francisco. Ze hebben acht World Series-titels gewonnen, met recente overwinningen in 2010, 2012 en 2014. Hun thuisbasis is het schilderachtige Oracle Park.

Los Angeles Lakers (NBA)

De Los Angeles Lakers zijn een van de meest succesvolle en bekende basketbalteams in de NBA. Ze zijn gevestigd in Los Angeles, Californië, en hebben 17 NBA-kampioenschappen gewonnen, waarmee ze de Boston Celtics evenaren voor de meeste titels in de geschiedenis van de NBA. Bekende spelers zoals Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal en Kobe Bryant hebben bijgedragen aan de rijke geschiedenis van het team.

Los Angeles Dodgers (MLB)

De Los Angeles Dodgers zijn een professioneel honkbalteam in de MLB, gevestigd in Los Angeles, Californië. Oorspronkelijk opgericht als de Brooklyn Dodgers, verhuisde het team in 1958 naar de Westkust. De Dodgers hebben zeven World Series-titels gewonnen, met recente overwinningen in 2020. Ze staan bekend om hun intense rivaliteit met de San Francisco Giants.

Toronto Maple Leafs (NHL)

De Toronto Maple Leafs zijn een professioneel ijshockeyteam in de National Hockey League (NHL), gevestigd in Toronto, Ontario, Canada. Ze zijn een van de "Original Six" teams van de NHL en hebben (tot nu toe) 13 Stanley Cup-kampioenschappen gewonnen, hoewel hun laatste titel dateert uit 1967. Ondanks een lange kampioenschapsdroogte blijven de Maple Leafs een van de meest populaire en waardevolle franchises in de NHL.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast