Ann Arbor

  • Het Michigan Theater in een historisch pand in downtown Ann Arbor.
    Downtown Ann Arbor

Ann Arbor

Ann Arbor, bijgenaamd "Tree Town", is een universiteitsstad in de staat Michigan. De stad staat bekend om zijn uitgebreide aanbod van musea en culturele activiteiten en heeft een reputatie als stedelijke oase vanwege de natuur in en rond de stad. Ann Arbor heeft evenveel wandel-, fiets-, boot- en visgebieden als restaurants van wereldklasse en culturele attracties. 

Er is een grote diversiteit aan outdoormogelijkheden zoals kajakken/kanoën over de Huron River Water Trail, mountainbiken door het Waterloo State Recreation Area of wandelen in de Matthaei Botanical Gardens van de Universiteit van Michigan. 

Ann Arbor

Ann Arbor, een van de populairste steden van Michigan is bijna 200 jaar oud, opgericht in 1824 door zakenlieden John Allen, oorspronkelijk uit Virginia en Elisha Rumsey uit Connecticut die elkaar in Detroit ontmoetten. Slechts een maand later verkenden de twee landspeculanten een perceel van 640 hectare aan de Huron-rivier, 40 mijl (64,3 kilometer) ten westen van de stad, en kochten het voor slechts $ 800. In mei stond het dorp volledig geregistreerd als 'Annarbour'. In 1837 leed Ann Arbor zowel tegenslag als succes. Het lobbyde om de hoofdstad van de nieuwe staat Michigan te worden, maar verloor het van Lansing; het land dat was gereserveerd voor de mogelijke overheidsgebouwen werd in plaats daarvan gekozen als de nieuwe locatie van de Universiteit van Michigan, die sinds de oprichting in 1817 in Detroit was gevestigd.

Twee jaar later kreeg de stad opnieuw een boost met de komst van de Michigan Central Railroad, die hielp om steeds meer kolonisten aan te trekken. In 1851 werd Ann Arbor aangemerkt als stad, en de bevolking overtrof de 5.000 tegen de tijd van de volkstelling van 1860. Van daaruit groeide de stad gestaag tot in de jaren veertig, toen de Tweede Wereldoorlog de bouw van een nieuw vliegtuigbouwcomplex net buiten Ann Arbor noodzakelijk maakte. De fabriek, die de zware bommenwerper B-24 Liberator produceerde, bracht veel militairen en arbeiders naar de stad, en de bevolking nam in dat decennium met meer dan 60% toe. In de jaren zestig kreeg de stad bekendheid als centrum voor liberale politiek en tegencultuur dankzij het activisme van studenten van de Universiteit van Michigan. Ann Arbor organiseerde protesten tegen de oorlog in Vietnam en voor burgerrechten en was de oprichtingsplaats van de nationale groep Students for a Democratic Society. Nu de Universiteit van Michigan een liberale en culturele sfeer blijft koesteren, is Ann Arbor tegenwoordig vooral bekend als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het Midwesten en een geweldige plek om te wonen, en wordt het uitgeroepen tot een van Amerika's beste kleine steden en een van de meest leefbare steden in de VS in de afgelopen jaren.


Musea

Ann Arbor is een ware kunst en cultuur bestemming gezien de vele bekroonde musea in de omgeving. Liefhebbers van beeldende kunst kunnen hun hart ophalen in het University of Michigan Museum of Art (UMMA). Als een van de beste universitaire kunstmusea van het land herbergt UMMA collecties 150 jaar aan kunstverzameling.

Ann Arbor is ook de thuisbasis van het University of Michigan Museum of Natural History. Hier vindt u het nieuwste op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, interactieve tentoonstellingen en een state-of-the-art planetarium. Kortom een aanrader voor het hele gezin. De enorme dinosaurusskeletten zijn hier een ware must-see en tevens is dit de enige plek ter wereld waar u een vrouwelijk en mannelijk mammoetskelet naast elkaar kunt zien.

Het Kelsey Museum of Archaeology van de University of Michigan, biedt collecties van beschavingen uit het Middellandse Zee gebied, getoond aan de hand van 100.000 artefacten, zelfs twee menselijke mummies!


University of Michigan Law School
University of Michigan Law School

Natuur

Ann Arbor staat bekend om zijn rijkdom aan natuurlijke omgevingen, met een ongelooflijk en divers aanbod aan parken, tuinen en outdooractiviteiten. In de omgeving zijn er allerlei plekken om het buitenleven te beleven. Zowel de Matthaei Botanical Gardens als het Nichols Arboretum zijn gratis voor het publiek - wandelen over de paden, een bezoek aan de overdekte serre en dwalen door een van Matthaei's 11 buitentuinen zijn een aanrader. Het Arboretum is perfect voor een mooie wandeling langs de rivier of voor een picknick in de prachtige Peony Garden.

Gallup Park is een ongelooflijk gebied vol geweldige uitzichten en veel buitenactiviteiten. Het park zelf is 69 hectare groot en de populairste recreatiebestemming van Ann Arbor. Gallup Park ligt langs de de Huron River en biedt picknickplaatsen, paden om te fietsen en te wandelen. Bij de Gallup Park Canoe Livery kunt u kano's, kajaks, roeiboten en alles wat u nodig heeft voor uw buitenexcursie huren.


Parken Ann Arbor
Parken Ann Arbor

De wijken

Downtown Ann Arbor heeft vier verschillende commerciële districten, Kerrytown District, Main Street District, South University District en State Street District.

Kerrytown District is een historisch en charmant stadsdeel in het noorden van de stad. De wijk staat bekend om de iconische Zingerman's Deli, een culinaire gigant, deels restaurant, deels kruidenier en deels foodie-mekka. Ook is Kerrytownd de thuisbasis van de Ann Arbor Farmers Market waar u de meest uiteenlopende regionale producten kopen en Kerrytown Market & Shops, een gigantisch winkelcentrum in het hart van de wijk.

Main Street District is het bruisende deel van Ann Arbor deel met vooruitstrevende restaurants, creatieve cocktailbars, geliefde muziekpodia en bijzondere kunstgalerijen. is de Main Street-wijk het kloppende hart van het dynamische centrum van Ann Arbor. Tevens staat dit gebied bekend als de bestemming voor de boekenliefhebber met een ruim aanbod van boekhandels. Er worden regelmatig evenementen gehouden Main Street, vooral in de warmere maanden. Mis Taste of Ann Arbor niet voor kleine hapjes van veel lokale restaurants, evenals de Ann Arbor Restaurant Week, wanneer tientallen restaurants in de stad maaltijden met korting en speciale menu's aanbieden.

South University District is een klassieke 'studentenstad'-buurt, perfect om te wandelen. Als je de studentensfeer van Ann Arbor wilt verkennen, is er geen beter deel van het centrum om doorheen te dwalen dan het South University-gebied. De Law Quad op de hoek van South University Avenue en South State Street was naar verluidt in de race als filmlocatie voor de Harry Potter-films - en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Dit prachtige, historische deel van de campus is gebouwd in de jaren 1920 en 1930 en heeft Tudor-gotische architectuur. De thuisbasis van een van 's werelds beste juridische bibliotheken, deze prachtige campusruimte is een populaire plek voor picknicks, fotografie. Tevens vindt u in deze wijk veel authentieke internationale restaurants, van Japans tot Italiaans.

Het State Street District is de perfecte bestemming voor liefhebbers van historische architectuur, theater- en muziekoptredens, kunst, winkelen en lekker eten. In dit district vindt u diverse musea zoals o.a. de University of Michigan Museum of Art, de Michigan and State Theaters, culinaire restaurants en vinden hier jaarlijks de populaire film- en muziekfesitvals plaats.


Downtown Ann Arbor
Downtown Ann Arbor