Asheville

North Carolina

 • Geniet van het prachtige landschap van Asheville, b.v. tijdens een wandeling.
  Landschap van Asheville
 • Bezoek een van de vele brouwerijen in Asheville, b.v. Highland Brewing Company.
  Highland Brewing Company
 • Het beroemde Biltmore House werd in 1895 voltooid.
  Biltmore House
 • De Blue Ridge Parkway is een van de mooiste routes in de Verenigde Staten.
  Blue Ridge Parkway

Asheville is omgeven door een prachtig berglandschap

Asheville werd opgericht in 1798, is omgeven door bergen en betovert tegelijkertijd met zijn zuidelijke charme. Gelegen in de staat North Carolina, biedt de stad veel buitenmogelijkheden, waaronder raften, ziplining, mountainbikeroutes en meer. Bezoek b.v. ook de kunstgalerijen of de verschillende winkels en restaurants, evenals het beroemde Biltmore House of de Blue Ridge Mountains. Asheville staat ook bekend om zijn vele brouwerijen, waar rondleidingen en proeverijen worden aangeboden. In de populaire bars in het mooie stadscentrum kun je genieten van een heerlijke wijn of cocktail. Bent u op zoek naar ontspanning na een wandeling of een buitenavontuur, profiteer dan van een van de vele spa-opties in Asheville. 

Things to do

Adventure Center of Ashville, Zipline Tours –Een populair buitenavontuur met een prachtig uitzicht op de skyline van Asheville.

Great Smoky Mountains Railroad –Er zijn verschillende treinritten door de bergen en langs de rivieren.

North Carolina Arboretum –Er zijn hier veel indrukwekkende tuinen en bospaden die een wandeling zeker waard zijn.

Top Art Galleries –Er is een grote collectie kunstgalerijen in het centrum van Asheville.

Asheville Outlets –Een zeer populair winkelcentrum met veel winkels.


Blue Ridge Parkway

De Blue Ridge Parkway loopt door Asheville en is in totaal ongeveer 750 km lang. Het is een van de drukste schilderachtige wegen en een van de mooiste routes in de VS. Langs de weg zijn veel uitkijkpunten of parkeerplaatsen waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht of zelfs kunt picknicken. Ontsnap aan het dagelijkse leven en profiteer van de verschillende wandelpaden in de Blue Ridge Mountains, waar je op de wandelroutes bijzondere watervallen kunt zien. Geniet tijdens uw wandeling van het geweldige landschap en de pure natuur.

Blue Ridge Parkway
Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Mountains

Ongeveer een uur rijden van Asheville is de Blue Ridge Mountains, die zich uitstrekken van Georgia tot Pennsylvania en deel uitmaken van de Appalachian Mountains. Het grootste deel van het westen van North Carolina wordt gedekt door de Blue Ridge Mountains, inclusief Asheville. De bekende Blue Ridge Parkway loopt langs de Blue Ridge Mountains en biedt daardoor een indrukwekkend uitzicht op de bergen. De Blue Ridge staan bekend om hun unieke blauwe tint, deze kleur is gemakkelijk te herkennen afhankelijk van het weer, vooral van een afstand. 

Blue Ridge Mountains
Blue Ridge Mountains

Bierbrouwerijen

Proef lokale bieren en combineer dat met een rondleiding door de brouwerijen en pubs van Asheville. Er zijn verschillende brouwerijen die u kunt bezoeken, b.v. Brouwerij "Highland Brewing Company", die sinds 1994 zijn eigen bier brouwt. Er is een proeflokaal, een podium met livemuziek en bij mooi weer neem je plaats in de biertuin om te genieten van een koud biertje. Festivals en evenementen worden ook aangeboden in de zomermaanden. Volg een brouwerijtour en leer alles over het brouw- en verpakkingsproces. Reserveer vooraf een rondleiding met gids. 

Highland Brewing Company
Highland Brewing Company

Biltmore Estate

Het prachtige Biltmore House staat op het Biltmore Estate en is nog steeds in particulier bezit. Dit herenhuis is voltooid in 1895 en heeft
250 kamers, een fitnessruimte, een jeu de boules baan en een zwembad. Het was destijds dan ook het grootste particuliere landgoed van de VS en behoorde toe aan George Washington Vanderbilt II Het landgoed is ook gebruikt als filmlocatie, onder meer voor de films "Richie Rich" en "Hannibal". Omdat het Biltmore-huis nu als museum wordt gebruikt, kunt u deelnemen aan een audiotour en de luxe meubels bekijken, met indrukwekkende kunstwerken en antiek. Je wordt overweldigd door het prachtige gebouw. Ook de spectaculaire tuinen nodigen uit voor een rondleiding. 

Biltmore House
Biltmore House