Billings

  • Yellowstone River
    Billings
  • Groene natuur in Montana
    Montana
  • Panoramaview Billings
    Billings

Billings

Hoewel je het niet verwacht is Billings de grootste stad van de staat Montana. Het ligt aan de Yellowstone River en zijn beroemde Rimrocks. Deze stad word gekenmerkt door de historische bezienswaardigheden zoals verschillende oude rotstekeningen. Het is een mooie plek om te bezoeken als je van het buitenleven houdt, het staat namelijk bekend bij iedereen voor zijn natuurlijke schoonheid. Voor degene die meer voorkeur hebben voor stedelijke attracties is er ook genoeg te doen. De stad heeft een mix aan activiteiten, voldoende eet en drink gelegenheden en de meeste pittoreske landschappen waar je van kunt genieten. 

Top 3 activeiten!

1. Bezoek Pompey’s Pillar, een zandstenen pilaar van meer dan 200 jaar oud

2. Pak een dagje ontspanning in de dierentuin en bezoek ZooMontana

3. Leer meer over de historische, moderne en westerse kunst in het Yellowstone Art Museum


Pompey’s Pillar

Deze zandstenen pilaar is meer dan 200 jaar oud. Het monument dateert uit de tijd van pioniers Lewis en Clark die in 1806 door Yellowstone Valley reisden, kapitein William Clark heeft zijn naam in de pilaar gegraveerd als herinnering aan deze reis. Vandaag de dag kun je nog steeds in dit gebied naar boven klimmen via een trap om net als kapitein William Clark over het gebied uit te kijken.

ZooMontana

Deze dierentuin staat bekend om zijn verschillende en vele soorten dieren. Het hele jaar door worden er verschillende evenementen gehouden en zijn er educatieve programma’s voor kinderen om hen alles te leren over de dieren die hier leven en de omgeving. Ook is er een mogelijkheid om de dieren van dichtbij te ontmoeten en te helpen bij het voeren en de verzorging van de dieren.

ZooMontana
ZooMontana

Yellowstone Art Museum

Het Yellowstone Art Museum (YAM) opende in 1964 in Billings, een tijd waarin gevestigde regionale musea vooral de nadruk legden op het westerse genre en nostalgie. De oprichters van YAM kozen ervoor om zich te concentreren op hedendaags werk uit de noordelijke Rockies-regio. Het museum verzamelt kunst uit alle historische periodes, met de nadruk op kunstenaars die in Montana en het Amerikaanse noordwesten. 

Klimaat

De winters in Billings zijn koud met maximumtemperaturen tussen de 2 en 7 graden en in de nacht zakt de temperatuur naar gemiddeld -10 graden Celcius. Het voorjaar is aangenaam met temperaturen tussen de 18 en 22 graden. In de zomer stijgt de temperatuur gemiddeld boven de 30 graden Celcius. April, Mei en Juni zijn de natste maanden.

Billings