Boston

Hoofdstad van Massachusetts

Waarom Boston bezoeken?

Boston is een stad in het noord-oosten van Amerika en heeft een rijke geschiedenis. Boston speelde namelijk een belangrijke rol in de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. Tot 1776 regeerde het Verenigd Koninkrijk over Boston. Daarom hangt hier tot op heden nog steeds een ontspannen Europese sfeer.

Maar ook om te shoppen is Boston een leuke stad of maak een wandeling langs de Freedom Trail. Maar meer informatie hierover vindt u hieronder.  

Onze tips!


1) Freedom Trail

Een wandeling over deze route is een wandeling door de geschiedenis van de Verenigde Staten. De Freedom Trail brengt u langs verschillende gebouwen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de onafhankelijkheidsoorlog tussen de originele 13 koloniën van Amerika en Engeland. Een van de leiders van de onafhankelijkheidsstrijd, Samuel Adams, hield regelmatig toespraken in Faneuil Hall, een van de stops van Freedom Trail. Een andere stop is Bunker Hill. Het monument is vernoemd naar de Slag om Bunker Hill. Het monument is 67 meter hoog en vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over Boston en omstreken.

2) Boston Aquarium

Een van de meest populaire attracties van Boston, met jaarlijks bijna 1.5 miljoen bezoekers.
Dit aquarium bestaat uit een enorm watertank in het midden van het gebouw. Hier ziet u tientallen soorten vissen voorbij zwemmen. Op de eerste verdieping ziet u pinguns zwemmen en kunt u roggen en haaien zien zwemmen. Daarnaast treft u tientallen kleine aquariums met de meest uiteenlopende vis-, kwal- en krabsoorten.

3) Newbury Street & Boylston Street

Wanneer u een (mid)dagje wilt besteden aan shoppen, zit u goed in Newbury Street en Boylston Street. Alle grote winkelketens hebben hier een vestiging. Denk aan Footlocker, Apple, Superdry, H&M, Zara, Levi’s en nog heel veel meer. Tevens vindt u hier een groot aantal restaurants en cafe’s.

4) Harvard & MIT

Twee van de grootste en meest bekende universiteiten van de Verenigde Staten vindt u in Boston, in de wijk Cambridge. Beiden universiteiten bieden bezoekers de mogelijkheid aan om met een gids, een student van de universiteit, een rondleiding te maken over het terrein en de verschillende faculteiten.

5) Sportwedstrijd

Boston heeft een team in de vijf grootste sportcompetities in Amerika. De meest iconische hiervan zijn de Boston Redsox (Honkbal). Naast honkbal zijn er de Boston Bruins (IJshockey), de New England Patriots (American Football), de Boston Celtics (Basketbal) en de New England Revolution (Voetbal). “Bostonians” zijn sportgek en het meemaken van een wedstrijd met deze fanatieke sportfans is unieke beleving. Vergeet de hotdog tijdens de wedstrijd niet.

Boston Fun Facts

1) Het oudste park van de Verenigde Staten vindt u in Boston. Boston Common Park bestaat al sinds 1634.

2) Boston heeft de eerste metrolijn van de Verenigde Staten aangelegd. De Tremont Street Subway werd aangelegd in 1897.

3) Boston heeft het hoogste percentage werknemers van de Verenigde Staten die te voet naar werk gaan. Maar liefst 16%.

4) De in Amerika zeer populaire Fig Newton koekjes zijn vernoemd naar de Boston buitenwijk Newton.

5) Het is wettelijk verboden voor horecagelegenheden om “Happy Hour” te promoten, dan wel aan te bieden aan gasten.

6) Boston honkbalteam The Red Sox heeft patent op de kleur “Fenway Green”, de kleur van het stadion, Fenway Park.

7) De Ted Williams Tunnel is de diepste tunnel van Noord-Amerika. De tunnel, die Logan International Airport verbindt met het centrum van Boston, ligt maar liefst 30 meter onder de grond.