Burlington

Een echte studentenstad

  • De leuke winkelstraat van Burlington
    Burlington
  • Het grootste meer wat doorloopt tot in Canada
    Lake Champlain
  • Oude treinrails
    Burlington

Burlington

Deze stad is een hippe collegestad aan de oever van Lake Champlain en staat bekend als de grootste stad van de staat Vermont maar is vergeleken met de andere steden klein. Burlington heeft een bruisend nachtleven vanwege de vele studenten van de University of Vermont. De meeste bewoners hier zijn dan ook studenten. Het openbare plein aan Church Street is een wandelpromenade in de openlucht met vele winkels, eetgelegenheden en verschillende straatartiesten. Ook worden er in Burlington verschillende festivals georganiseerd o.a. het Burlington Discover jazz Festival, het Vermont Brewers Festival en het Dragon Boat Festival op Lake Champlain. 

Top 3 activiteiten

1. Bezoek het Shelbourne Museum

2. Geniet van een rondleiding door de fabriek van Ben & Jerry’s

3. Trek je wandelschoenen aan en geniet van Lake Champlain


Shelbourne Museum

Op ongeveer 15 kilometer van Burlington ligt het Shelbourne Museum. In dit museum hebben ze een collectie die bestaat uit 150.000 Americana voorwerpen, voornamelijk decoratieve kunst. Dit is weer onderverdeeld over 39 historische gebouwen. Je kunt hier een kijkje nemen bij de vuurtoren uit 1871, een zaagmolen uit 1786, een treintoestel uit 1890 of de typische overdekte brug. Op het terrein van het museum liggen ook de Shelburne Farms. Dit is een 1400 hectare grote boerderij en is ontworpen door architect Frederic Law Olmsted, ook bekend als de ontwerper van Central Park.  

Ben & Jerry's

De fabriek van Ben & Jerry’s ligt op ongeveer een half uur rijden van Burlington. Je kunt in deze fabriek een rondleiding krijgen die een goede indruk geeft van de geschiedenis en de ontwikkeling van Ben & Jerry’s. Ook leer je meer over hoe ze de unieke smaken creëren waar ze bekend om staan. Aan het einde van de rondleiding kan je ook verschillende smaken proeven, en een bezoek brengen aan de Scoop Shop.

Ben & Jerry's
Ben & Jerry's

Lake Champlain

Lake Champlain is een meer wat direct grenst aan Burlington en zich uitstrekt tot in Canada. Geniet van een prachtige wandelroute van ongeveer 12 kilometer over het lange Burlington Bike Path. Ook heb je de mogelijkheid het meer te ontdekken vanaf het water door te genieten van een van de boottochten. Mocht je meer interesse hebben in de geschiedenis van Lake Champlain, dan kan je hier meer over leren in het Lake Champlain Maritime Museum. Dit museum ligt aan de oevers van het meer en heeft ruim 300 verschillende scheepswrakken in de collectie.

Lake Champlain
Lake Champlain

Klimaat

Burlington kent een vochtig continentaal klimaat met koude winters en natte, zachte zomers. Er is een goed verschil tussen de vier seizoenen. De lente en de herfst zijn dan ook echte overgangsperiodes. De regenperiode is wel gelijkmatig verdeeld, maar de zomers zijn over het algemeen de natste. De temperaturen lopen in de zomer op tot 25 a 30 graden en in de winter ligt dat rond het vriespunt

Burlington, VT