Calgary

Cowtown

 • Peace Bridge Calgary
  Peace Bridge Calgary
 • Calgary Tower
  Calgary Tower
 • Calgary Stampede
  Calgary Stampede
 • Calgary Skyline
  Calgary Skyline

Olympische Stad

​Calgary staat bekend als een van de grootste steden van West-Canada en is een zeer goede uitvalsbasis om Banff en Jasper National park te bezoeken. De stad heeft een country imago en de stad staat dan ook wel bekend als cowtown,

In 1988 vonden de Olympische Winterspelen plaats in Calgary. In de winter worden hier nog vele sporten beoefend, zoals langlaufen, rodelen en skiën. In de zomer is er ook veel te beleven in de stad met als hoogtepunt het grootste festival van Canada; de Calgary Stampede. De stad biedt afwisseling en heeft een geheel eigen sfeer. Lees hieronder meer!

Onze top 5!

1. Calgary Stampede. Dit grootste festival van Canada vindt in de zomermaand juli plaats. De Calgary Stampede is een rodeo-festival welke maar liefst 10 dagen duurt. Tijdens het festival is er voor jong en oud van alles te doen, zoals shows, concerten en een tentoonstelling. Het festival is zo bekend dat er jaarlijks meer dan een miljoen mensen op afkomen.

2. Calgary tower. De Calgary tower staat in Downtown Calgary. De toren is gebouwd in 1967 met als doel het centrum te verfraaien. Zodra u boven in de toren komt heeft u een grandioos uitzicht over de stad en de achtergelegen bergen. De glazen vloer in de toren geeft een indrukwekkend zicht recht naar beneden.

3. Olympic Plaza. Het Olympic Plaza is in 1988 opgezet voor de Olympische winterspelen. Toen diende het als de plaats voor de medailleceremonies en nu worden er jaarlijks nog vele evenementen en festivals georganiseerd. Het plein bevindt zich in het centrum van Calgary en daardoor is er zowel in de zomer als in de winter veel vertier op en rond het plein.

4. Heritage Park Historical Village. Het Heritage Park Historical Village is het grootste openlucht museum in Canada. Het museum heeft voor alle doelgroepen iets te bieden. Het museum biedt namelijk een perfecte balans tussen geschiedenis, avontuur en ontdekking, alles in het teken van de Canadese volksplanting.

5. Glenbow museum. Het Glenbow is gevestigd in het centrum van Calgary en is tevens ook het grootste museum van West-Canada. Het museum heeft een grote collectie met meer dan twintig kunstgalerieën met moderne en Aziatische kunst als onderdeel van de vaste collectie. Daarnaast vind u op de derde etage de collectie over het leven van de first nations (Indianen).

Geschiedenis

Calgary was vroeger de enige toegangsweg naar Britisch Columbia. Behalve in Calgary kon er in de provincie Alberta geen spoorweg worden aangelegd zodat de mensen van het Oostelijke deel van Canada naar British Columbia konden reizen. De Canadian Pacific Railway heeft in 1881 en 1885 een spoorweg door Calgary aangelegd en het hoofdkantoor is nog steeds in Calgary gevestigd.

Door de jaren heen is de stad uitgegroeid tot een commercieel centrum voor de olie en landbouwsectoren. Door de lage prijzen van het onroerend goed zijn er vele migranten in de 20ste eeuw naar Alberta gekomen om een ranch te beginnen. Halverwege de 20ste eeuw werd er in de nabije plaatsen van Calgary veel olie gewonnen en steeg de economie in een zeer korte tijd. Daardoor zijn er veel wolkenkrabbers in het centrum van Calgary gebouwd. In de jaren die daarna volgden ging de economie van de stad achteruit en was er een hoge werkloosheid. Na de succesvolle Olympische spelen in 1988 ging het weer aamzienlijk beter met het toerisme van de stad en trok de economie snel weer bij.

Oude spoorwegnederzetting
Oude spoorwegnederzetting

Fun Facts!

1. Door de vele uitgestrekte graslanden wordt Calgary ook wel Cowtown genoemd.

2. In Calgary wonen veel culturen samen en worden hier maar liefst 120 talen gesproken.

3. Calgary staat in de top 5 van meest leefbare steden op aarde.