Cape Cod

Het vakantieparadijs van New England

Strand, walvissen en vuurtorens

​Nabij de stad Boston, vindt u het schiereiland Cape Cod; de vuurtorenhoofdstad van Amerika. Cape Cod is in de zomer een populaire zonbestemming vanwege de bijna 1000 kilometer aan strand, gezellige kustplaatsen en de vele ongerepte natuurgebieden. Of u nu een stedentrip Boston op het programma hebt staan of een rondreis gaat maken door New England, Cape Cod is een absolute aanrader om even bij te komen.

Onze top 3!

1. Provincetown - de meest populaire stad in Cape Cod

2. Martha's Vineyard - een schilderachtig klein eiland bij Cape Cod dat alleen bereikbaar is per veerboot

3. Whale Watching - 80% van alle tours om walvissen te spotten in New England vindt plaats vanaf Cape Cod

Martha's Vineyard

Het kleine eiland Martha's Vineyard ligt ten zuiden van de kust van Cape Cod en is alleen per boot bereikbaar. Het staat ook bekend als het vakantie-eiland van de presidenten. Zo bracht de familie Obama bijna de hele zomervakantie op het eiland door en was de familie Kennedy vrijwel altijd te vinden in Cape Cod en Martha's Vineyard. Ketens zoals Mc Donalds, Walmart of Subway zoekt u hier tevergeefs. Op dit eiland vindt u tante Emma winkels en de oudste carrousel in Amerika in het kleine dorpje Oak Bluffs. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en Martha's Vineyard is dan ook echt een must see tijdens uw Oost-USA rondreis.

Provincetown

Provincetown ligt op het puntje van Cape Cod en is een van de populairste schiereilandsteden. Eerder stond Provincetown bekend als een walvisvangst- en vissersdorp. Tegenwoordig kunt u vanaf hier uw whalewatching tour beginnen, maar ook duinwandelingen maken, zeilen, parasailen en vissen. Maar niet alleen de excursiemogelijkheden en de geweldige stranden zijn de moeite van het bekijken waard. De stad zelf heeft veel te bieden. Kleurrijke rijen huizen met geweldige kunstgalerijen, restaurants en souvenirwinkels nodigen u uit om te winkelen en culinair te genieten. Zorg ervoor dat u de beroemde zeevruchten probeert, die hier uitstekend zijn! 

Onderweg naar Provincetown vindt u talloze dorpjes, zoals Orleans en Wellfleet. In deze dorpjes vindt u gezellige restaurantjes en boetiekjes. In Cape Cod staat traditionele ambacht nog hoog in het vaandel. Breng een bezoek aan de Cape Cod Potato Chip Factory of bezoek een van de vele bierbrouwerijen, zoals Devil’s Purse Brewing Company.

Whalewatching

Van april tot oktober komen de walvissen dicht bij de baaien van Cape Cod. Vooral in de maanden juli en augustus worden tot 3 tochten per dag aangeboden. Er is natuurlijk geen garantie, maar vooral in deze maanden is de kans groot dat u bultruggen, vinvissen en dwergvinvissen kunt zien. In de zomermaanden vinden walvissen genoeg voedsel in de baaien, vooral in de regio Provincetown, waar de meeste tours beginnen. Op de 3-4 uur durende tour kunt u tevens genieten van de prachtige kust van New England.

Fun Facts!

1. Cape Cod is het eiland van de vuurtorens

2. Als je van chips houdt, bezoek dan zeker de Chipfabriek van Cape Cod. De chips zijn huisgemaakt en behoren tot de beste ter wereld.

3. Ook ijsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Op elke hoek vindt u het beroemde Four Seasons-ijs

3. De film Jaws werd hier gedraaid. In de laatste jaren worden er ook weer meer witte haaien voor de kust gespot.

5. Provincetown wordt door velen beschouwd als homogemeenschap no.1. Veel themaweken zijn specifiek gericht op homoseksuelen en erg populair.