Carlsbad - New Mexico

Gateway to Carlsbad Caverns

  • Heeft een Unesco werelderfgoed notitie
    Carlsbad Caverns
  • Carlsbad Caverns
    Carlsbad Caverns

Carlsbad - New Mexico

Gelegen in de Chihuahuan-woestijn aan de prachtige Pecos-rivier op een hoogte van ca. 1 km is Carlsbad gelegen. Met haar talrijke openbare parken en recreatiegebieden wordt deze stad ook wel “The Pearl on the Pecos“ genoemd. Het merendeel van de toeristen weten Carlsbad echter te vinden om Carlsbad Caverns Nationaal park, welke op ca. 24 km van Carlsbad gelegen is. Een indrukwekkend grottenstelsel die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Bezienswaardigheden

1. Carlsbad Caverns Nationaal Park, een indrukwekkend grottenstelsel op ca. 24 km van Carlsbad vandaan.

2. Lake Carlsbad Beach Park, een groot recreatiegebied gelegen bij de spoorbrug waar je kunt watersporten, picknicken, wandelen, vissen en varen.

3. Guadalupe Mountains Nationaal Park, gelegen in Texas maar tegen de grens van New Mexico. Guadalupe Peak is met haar 2667 meter, het hoogste punt van Texas .

4. Living Desert Zoo and Gardens State Park, een dierentuin en een botanische tuin met planten en dieren uit de Chihuahuan-woestijn in hun oorspronkelijke habitat .

5. Carlsbad Museum & Art Center. Opgericht in 1931, betreft dit het oudste gemeentelijke museum van New Mexico. Hier treft u uitzonderlijke permanente tentoonstellingen aan over de lokale en regionale geschiedenis van de vroegere inwoners van dit gebied .


Omgeving

Op 24 km vanaf Carlsbad is het nationale park Carlsbad Caverns gelegen. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het park is bekend vanwege het ongelooflijk grote ondergrondse gangenstelsel van wel 48 km. Deze zijn toegankelijk om op eigen gelegenheid te bezichtigen of gedurende een tour. The Big Room van 3,3 hectare is de grootste en meest toegankelijke grotkamer in Noord Amerika. Naast het zeer uitgebreide gangenstelsel is er ook en uitgebreide populatie van vleermuizen en vogels te bewonderen.

Carlsbad Caverns
Carlsbad Caverns

Klimaat

Carlsbad heeft een woestijnklimaat. De beste tijd om een bezoek te brengen is in de maanden maart t/m oktober. Hier vind je de meest aangename tot warme temperaturen en amper neerslag. 

Sunset New Mexico
Sunset New Mexico

Geschiedenis

Carlsbad is opgericht in 1887 en had destijds de naam Eddy, vanwege haar oprichter Charles B. Eddy. In 1899 werd het omgedoopt tot de spa van Carlsbad vanwege nabijgelegen minerale bronnen die naar verluidt hetzelfde mineraalgehalte hadden als dat van hun Europese naamgenoot. De stad is sinds 1888 een verzendpunt voor lokaal geproduceerde produkten zoals katoen, alfalfa, wol, petroleum en vee. 

Carlsbad Caverns
Carlsbad Caverns