Carson City

Carson City, de hoofdstad van Nevada

Nevada's Capitol

Carson City

Wanneer je denkt aan de hoofdstad van de staat Nevada zal Carson City je waarschijnlijk niet als eerste te binnen schieten. Maar niets is minder waar! Het kleine stadje Carson City met haar historische gebouwen, gelegen in het Sierra Nevada is de hoofdstad van de gokstaat Nevada. Een belangrijke toeristische trekpleister in de omgeving van Carson City is Lake Tahoe, een groot bergmeer met vele sportieve mogelijkheden.


Bezienswaardigheden

1. Nevada State Capitol Building – Het gebouw werd tussen 1869 en 1871 gebouwd in neoklassike Italiaanse stijl. Het staat vermeld in het nationaal register van historische plaatsen. Tevens heeft het de noemer Nevada Historical Marker nummer 25. 

2. Capitol Complex – een self tour welke 30-45 minuten duurt is zeker de moeite waard met als een van de hoogtepunten een bezoek aan de oude senaatzaal, gevuld met historie.

3. Governor’s Mansion – dit prachtige gebouw welke op het nationale register van historische plaatsen staat is de officiële residentie van de gouverneur van Nevada en zijn familie.

4. Stewart Indian Cultural Center – diende van 1890 tot 1980 als Indiase kostschool. Het maakte deel uit van het assimilatiebeleid van de federale overheid dat kinderen uit hun familie verwijderde om studenten Engels en werkvaardigheden bij te brengen, allemaal onderdeel van een poging om de inheemse cultuur uit te bannen.

5. St. Paul’s Lutheran Church – deze relatief kleine gemeente van evangelische lutheranen zijn zeer tgoegewijd aan de Scandinavische wortels van de kerk. Ieder jaar in oktober houden ze een Scandinavisch festival met etnisch voedsel.


Omgeving

Gelegen op slechts 40 minuten vanaf Reno en een half uur vanaf Lake Tahoe is Carson City gelegen. Een perfecte locatie om dagtrips naar een van beide te maken. Daarnaast ligt het dichtbij de heuvels van Sierra Nevada en the Great Basin. Vanuit Carson City is er een overvloed aan activiteiten te beleven waaronder vele buitenaktieviteiten. Denkt u daarbij aan wintersportaktiviteiten, watersport, hiking, fietsen etc. Wanneer u wat langer de tijd heeft, is een bezoek aan de ghosttown Bodie op ca. 2 uur afstand ook zeker de moeite waard. 


Geschiedenis

Carson City is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Kit Carson in 1858. Een jaar later, werd ca. 20 km van Carson City de Comstock Lode-ertsader ontdekt. Dit zorgde voor erg veel werkgelegenheid waardoor er tienduizenden migranten naar de regio kwamen. De stad groeide enorm door de mijnbouw. Voorheen was Carson City onderdeel van Utah echter op 02 maar 1861 scheidde de regio zich af van het territorium Utah, het werd uitgeroepen als de hoofdstad zoals reeds voorzien was door de stichter Abraham Curry.  

Klimaat

Carson City heeft een mediterraan klimaat met het gehele jaar zachte seizoenen. Voor een mediterraan klimaat valt er gemiddeld erg weinig regen. Het klimaat wordt vooral beinvloed door zijn hoge ligging in een rivier bedding op ongeveer 1440 meter. De beste reistijd voor een bezoek is vanaf juni t/m september. In deze periode heb je aangename of warme temperaturen en weinig neerslag.