Cedar City

Festival City

  • Een prachtig natuurverschijnsel
    Cedar Breaks National Monument
  • Het nabij gelegen outdoor paradijs
    Brian Head Resort

Cedar City

Cedar City is gelegen in de Amerikaanse staat Utah en is een gateway naar de Nationale Parken van Utah, dit omdat er maar liefst 6 Nationale Parken binnen één dag te bereiken zijn. Door de nabij gelegen parken verveelt u zich hier eigenlijk nooit, zo worden er veel outdoor activiteiten aangeboden en kent de stad een fantastische kunstscène. Verder heeft de stad een historisch centrum met lokale kunst- en ambachtswinkels, koffiehuizen en restaurants, waar u na een drukke dag heerlijk kunt bijkomen.


Things to do

1. Brian Head Resort

2. Southern Utah University (SUU)

3. Cedar Breaks National Monument

4. Parowan Gap

5. Festivals


Brian Head

Brian Head is een outdoor gebied wat circa 40 minuten rijden is vanaf Cedar City. Vanwege de vele outdoor mogelijkheden komen er jaarlijks veel  nationale en-internationale bezoekers naar het gebied. In de winter staat Brian Head vooral bekend als skigebied, het heeft maar liefst 71 pistes voor verschillende niveau’s. In de zomer veranderen de witte bergtoppen in een mountainbike paradijs, waar maar liefst 200 mijl aan downhil-paden is aangelegd. Daarnaast zijn er nog veel andere activiteiten mogelijk zoals, een afdaling met de zip-line, het beklimmen van de klimmuur en rodelen.

Southern Utah University (SUU)

Is de regionale universiteit wat ook een belangrijke rol speelt in het culturele leven van de stad. Zo worden er jaarlijks verschillende evenementen georganiseerd, zoals het grootste festival van de stad het Shakespeare Festival. Een ander groot evenement wat door de universiteit wordt georganiseerd zijn de Utah Summer Games wat in het teken staat van sport. Een trekplijster die u zeker niet mag missen is de Braithwaite Fine Arts Gallery, een gallerij wat zich voornamelijk richt op de lokale moderne kunst. Daarnaast raden wij een bezoek aan de Parterre Gardens zeker aan, waar u de verscheidenheid van de lokale flora en fauna kunt bewonderen.


Brian Head Resort
Brian Head Resort

Cedar Breaks National Monument

Op circa 23 mijl van Cedar City ligt Cedar Breaks National Monument, wat deel uit maakt van het Dixie Nationale Forest. Het monument is een rotsformatie wat lijkt op een natuurlijk amfitheater. Jaarlijks komen hier veel toeristen op af, om het 600 meter diepe amfitheater te bewonderen. Veel mensen vergelijken het monument ook wel met Bryce Canyon.  

Parowan Gap

Is een doorgang wat vroeger gebruikt werd door verschillende stammen. In deze pas zijn verschillende rotstekeningen te vinden, die hoogstwaarschijnlijk zijn gemaakt door verschillende stammen. Door de jaren heen is het echt een druk bezochte bezienswaardigheid geworden. 


Cedar Breaks National Monument
Cedar Breaks National Monument

Festivals:

Het gehele jaar worden er veel evenementen en festivals georganiseerd, hierdoor draagt de stad ook wel de bijnaam 'Festival City'. Zo zijn er veel muziekevenementen, zoals concerten en balletvoorstellingen. De bekendste festivals zijn het Shakespeare Festival en het Cedar City Livestock en Heritage Festival. Het Shakespeare Festival wordt jaarlijks georganiseerd in het L. Jones Theatre en staat geheel in het teken van toneel.

Fun facts:

1. Cedar City wordt ook wel de Gaterway to the Utah National Parks genoemd, aangezien u vanaf hier binnen een dag één van de omliggende Nationale parken kunt bezoeken.

2. De plaats is vernoemd naar de cedarboom door de pioniers, ze dachten namelijk dat deze bomen in de omgeving groeiden. Echter bleek het later dat het Jeneverbesbomen waren.

Cedar City Utah
Cedar City Utah

Klimaat

Cedar City heeft een Steppeklimaat. De zomers zijn warm en de temperatuur kan oplopen tot circa 28 graden. De winters zijn daarentegen koud en is er kans op sneeuwval.