• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Steden

Charlotte

Charlotte, ook wel bekend als de 'Internationale Toegangspoort tot het Zuiden', verdient deze titel volledig. Gelegen in North Carolina, bevindt deze stad zich op een strategische locatie, dicht bij de Atlantische kust en met uitstekende verbindingen naar steden zoals Washington DC en Atlanta, waardoor het een knooppunt is voor reizigers van over de hele wereld. Achter de indrukwekkende skyline van Charlotte, met zijn opvallende wolkenkrabbers, liggen verschillende historische wijken die de rijke erfenis van de stad weerspiegelen.

Bekijk ons reisaanbod

De buurtjes van Charlotte

Eén van deze wijken is Dilworth, gekenmerkt door schilderachtige bungalowhuizen te midden van majestueuze eikenbomen, en staat op de lijst van historische monumenten. Het Twin Oaks Shopping Center in Dilworth biedt een eclectische mix van restaurants en boetieks, waardoor het een bruisende bestemming is voor winkelliefhebbers en fijnproevers.

Een stukje verderop ligt South End, een levendige wijk die bekend staat om zijn relaxte sfeer en artistieke flair. Hier kunnen bezoekers genieten van een verscheidenheid aan antiekwinkels en galerieën, en worden ze verwelkomd door tal van kunst- en muziekevenementen gedurende het jaar. Een van de hoogtepunten is het Art and Soul of South End festival, dat elk jaar plaatsvindt in april en een viering is van de bloeiende creatieve gemeenschap van de wijk.

Bezienswaardigheden in Charlotte:

  • NASCAR Hall of Fame: NASCAR is zeker niet minder spannend dan de Formule 1! 90 procent van de teams uit de Sprint Cup League zijn gevestigd in Charlotte. Het is dan ook meer dan begrijpelijk dat hier de NASCAR Hall of Fame werd gebouwd. Tijdens een rondleiding door het museum leer je alles over de geschiedenis van de sport en de techniek erachter.
  • US National Whitewater Center: Het National Whitewater Center (USNWC) werd opgericht om een actieve levensstijl te bevorderen. Sinds 2006 biedt USNWC deelnemers van alle niveaus toegang tot het buitenleven met meer dan 30 land- en watersportactiviteiten, buitenlessen en certificeringsprogramma's, festivals, races, films en verschillende buitenactiviteiten gedurende het hele jaar. Of je nu de meer dan 500 hectare van het US National Whitewater Center aan de Catawba River bezoekt of deelneemt aan een van de initiatieven die het organiseert, het USNWC biedt gasten de mogelijkheid om buiten te spelen, te ontspannen en te leren.
  • Carolinas Aviation Museum: In 1992 richtten Floyd en Lois Wilson het Carolinas Aviation Museum op, gelegen in Charlotte. Het museum toont een verzameling van meer dan 50 oude vliegtuigen en kleinere historische voorwerpen uit de luchtvaart. Het museum bevindt zich op de Douglas International Airport, op ongeveer 15 minuten rijden van het stadscentrum.
  • Bechtler Museum of Modern Art: De collectie van dit museum bestaat uit werken van de invloedrijkste en belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Er zijn werken van onder andere Miró, Picasso, Warhol en Giacometti. De werken waren tot 2010 in privébezit van de Zwitserse familie Bechtler.

Klimaat

Charlotte heeft een gematigd klimaat. De zomers zijn vochtig en warm en de winters zijn niet echt koud. In december en januari kan het 's nachts licht vriezen.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast