Colorado Springs

Oogverblindend landschap

  • Colorado Springs ligt aan de voet van het beroemde Pikes Peak gebergte.
    Pikes Peak Berg
  • Groene natuur met typische rode steenformaties.
    Colorado Springs
  • De Garden of the Gods Park staat bekend om de prachtige zandsteenformaties.
    Garden of the Gods Park

Colorado Springs, de tweede stad van de staat Colorado

Colorado Springs ligt aan de oostelijke rand van de Rocky Mountains en aan de voet van Pikes Peak. De stad is opgericht in 1870 en is de op een na grootste stad van de staat Colorado. Ondertussen heeft het zich ontwikkeld tot een populaire reisbestemming.

Colorado Springs ligt ongeveer 100 km van Denver en biedt een overweldigend landschap. De rode zandsteenformaties in het Garden of the Gods Park zijn bewonderenswaardig.

Bezienswaardigheden

- Royal Gorge Bridge - Een van de hoogste hangbruggen in Noord-Amerika.
- Colorado Wolf & Wildlife Center - Een toevluchtsoord voor vossen, wolven en coyotes. 
- Creek & Victor Gold Mine - Bezoek de historische ondergrondse goudmijnen
- Glen Eyrie Castle - De oprichter van Colorado Springs woonde oorspronkelijk in dit kasteel. 
- Pikes Peak International Raceway - Een motorsport- en uitgaanscentrum waar ook autoraces worden gehouden.


Meerdere bezienswaardigheden en mogelijkheden

Behalve de prachtige natuur is er in Colorado Springs veel meer te beleven en te ontdekken. Er zijn hier talloze musea, er is voor elk wat wils. Van kunst tot het Wilde Westen, van dieren tot luchtvaart, er zijn veel mogelijkheden voor een museumbezoek. Er worden ook veel buitenactiviteiten aangeboden, om er maar een paar te noemen - ziplining, raften, klimpark, mountainbiketochten, kanotochten en nog veel meer. Voor ontspanning vind je hier wellness mogelijkheden, zoals de Alluvia Spa of Sunwater Spa. Als u zin heeft om te winkelen, slentert u dan eens door de mooie straten van het stadscentrum. Het centrum van Colorado Springs biedt uitstekende restaurants, bars en een scala aan winkelmogelijkheden. Mis de historische wijk Old Colorado City niet. 

Pikes Peak

Een wandeling naar de top van Pikes Peak wordt sterk aanbevolen. Op een heldere dag kun je zelfs tot aan Denver kijken en heb je een geweldig uitzicht op de Rocky Mountains. Er zijn verschillende manieren om de top te bereiken, b.v. te voet, met de fiets of met de auto. Er worden ook verschillende rondleidingen aangeboden, waaronder een rit met een historische trein, wat een bijzondere ervaring is.

Pikes Peak
Pikes Peak

Garden of the Gods

De toegang tot het park is gratis. Ook hier zijn er verschillende manieren om het park te verkennen, b.v. met je huurauto, te voet, met een Segway- of Jeep-tour, met de fiets of je kunt zelfs paardrijden door het park. Er loopt onder andere een lange weg door het park met talloze stops, vanwaar men een overweldigend uitzicht heeft en veel souvenirfoto's kan maken. Het Garden of the Gods Park werd opgericht in 1909 en staat bekend om zijn enorme zandsteenformaties en oude cipressen. Vanwege zijn unieke rotsen is het park een van de mooiste in de VS en het hoogtepunt van Colorado Springs. De kleurschakeringen van de rotsen zijn vooral indrukwekkend in de schemering of in de vroege ochtenduren.

Garden of the Gods Park
Garden of the Gods Park

US Air Force Academy

De US Air Force Academy is een van de beste universiteiten om officieren op te leiden voor de United States Air Force en is een van de meest populaire attracties in Colorado. Studenten van over de hele wereld melden zich hier aan. De academie staat ook bekend om zijn indrukwekkende kapel, die 50 meter de lucht in torent. Het heeft in totaal vier kapellen met hun eigen ingangen voor de religies - protestants, katholiek, joods en boeddhistisch. Er is ook een extra ruimte voor alle religies.

US Air Force Academy Kapel
US Air Force Academy Kapel

Cheyenne Mountain Zoo

Cheyenne Mountain Zoo ligt in een bergketen en is daarmee de hoogste dierentuin van Amerika. Het werd in 2018 uitgeroepen tot de vier na beste dierentuin van Noord-Amerika en herbergt ongeveer 750 soorten dieren. Je kunt hier dieren in hun natuurlijke habitat en in het wild zien, waaronder giraffen, grizzlyberen, nijlpaarden, apen, olifanten en nog veel meer. Tijdens het dagelijks voeren van giraffen heb je de mogelijkheid om de giraffen met de hand te voeren. Daarnaast staat de dierentuin ook bekend om het kweken van bedreigde diersoorten.

Cheyenne Mountain Zoo
Cheyenne Mountain Zoo

Broadmoor Seven Falls

De Seven Falls is een serie van zeven verschillende watervallen die deel uitmaken van het natuurlijke wonder van Colorado. Er zijn hier verschillende wandelroutes om de prachtige watervallen te zien. De watervallen vallen langs steile wanden van de kloof. Je kunt ze bewonderen vanaf het uitkijkplatform Eagle's Nest of vanaf de top van de 224 treden tellende trap. 'S Avonds zijn de watervallen prachtig verlicht. Een bijzonder avontuurlijk en mooi uitzicht heb je als je een zipline tour boekt. Je glijdt over het dennenbos aan de zipline en geniet van bovenaf van het adembenemende uitzicht.

Broadmoor Seven Falls
Broadmoor Seven Falls
Colorado Springs