Crescent City

Lighthouse Stations

  • Een bosgebied met de enorme Coast Redwoods
    Redwood National Park & State Parks
  • Niet van de prachtige vergezichten in de omgeving.
    Kustlijn Crescent City
  • De vuurtoren van Crescent City wie de schepen navigeerde.
    Battery Lighthouse Point

Crescent City

Pal aan de kust van de stille oceaan, in een halvemaanvormige baai, ligt Crescent City. In het noordelijkste deel van Californië, grenst deze stad aan het Redwood National Park. In maart 1964 is Crescent City grotendeels verwoest door een tsunami, die veroorzaakt werd door een aardbeving in Alaska. De stad is daarna weer opnieuw opgebouwd en wordt aan beide zijden geflankeerd door 2 vuurtorens. Crescent City Harbor is de thuishaven voor de vele vissersschepen die na de vangst op de Pacific Ocean hier aanmeren. Visvangst is hier een belangrijke bron van inkomsten. Om de scheepvaart te dienen is in 1856 Battery Point Lighthouse gebouwd. Deze vuurtoren, die van dikke granieten platen is gemaakt, ligt op een klein eilandje, welke alleen tijdens eb te voet bereikbaar is. De 2e vuurtoren van Crescent City ligt een kleine 10 km verderop bij Saint George Reef. Deze toren werd in 1865 gebouwd naar aanleiding van een schipbreuk waarbij niet alleen de passagiers slachtoffer werden maar ook een groot deel van de vracht, die uit gouden munten en edelmetaal bestond, verloren is gegaan. Tussen de 2 vuurtorens ligt de kuststrook Pebble Beach, een reeks van baaien die onderling aan elkaar verbonden zijn. Langs de kust zijn tal van parkeerplaatsen die toegang bieden tot de zandstranden. Aan de zuidkant is er toegang tot o.a. een picknickplaats aan het strand. Verder richting het noorden is een parkeerplaats die toegang biedt naar een wandelpad, welke via een rotswand eindigt bij Point Saint George.    

Things to do & see

1. Battery Lighthouse Point 

2. Saint George Reef Lighthouse

3. Redwood National Park & State Parks

4. Ocean World Aquarium 

Battery Lighthouse Point

Deze vuurtoren is in 1856 gebouwd om de haven van Crescent City te verlichten en de scheepvaart te helpen bij het navigeren. Het eiland waarop de vuurtoren is gebouwd, kan alleen bezocht worden als het eb is. Het toegangspad loopt via het zandstrand en enkele rotsen. Bij vloed is het niet mogelijk er naar toe te wandelen. U dient vantevoren bij een bezoek rekening te houden met het getij.    


Saint George Reef Lighthouse

Op North West Seal Rock, 6 mijl uit de kust, staat de St George Lighthouse. Deze vuurtoren, die in 1865 is gebouwd, is een van de duurste vuurtorens in de Amerikaanse geschiedenis. Het heeft bijna 10 jaar geduurd om de bouw te voltooien. De toren is gebouwd op een rots in de Paficic met een doorsnee van slechts 91 meter. Een bezoek aan de vuurtoren behoort niet tot de mogelijkheden.   

Battery Lighthouse Point
Battery Lighthouse Point

Redwood National Park & State Parks

Dit nationale park vormt een geheel met 3 andere State Parks, te weten el Norte Coast Redwoods State Park, Jedediah Smith Redwoods State Park en Priarie Creek Redwoods State Park. De parken vormen samen een bosgebied met de enorme Coast Redwoods. Deze kustmammoethbomen zijn de hoogste bomen die op aarde voorkomen. De hoogste boom heet Hyperion en is 115 meter hoog. De 2 concurrenten zijn Helios (114m) en Icarus (113m). De bomen komen alleen voor in de kuststreek en kunnen 500 – 700 jaar oud worden. In het zuiden van het park kunt u de Lady Bird Johnson Trail bewandelen. Deze wandelroute heeft een lengte van ca. 2 km en is toegankelijk voor iedereen die goed ter been is.   

Ocean World Aquarium

Dit aquarium bevond zich voorheen in het bekken van een schip. Bezoekers konden door de speciale observatievensters onderwater het zeeleven bekijken. Tegenwoordenig ligt het schip op het droge en zijn de zeedieren ondergebracht in enorme watertanks. Veel zeediersoorten die voor de kust van Californië leven, o.a. haaien, roggen, zeeleeuwen en zeehonden, kunt u hier bewonderen.   


Redwood National Park & State Parks
Redwood National Park & State Parks

Fun Facts

-De grootste boom ter wereld is de Hyperion, met een hoogte van 115 m. Deze kustmammoethboom staat in het Redwood National Park.  

-De totale oppervlakte van Crescent City is 2415 vierkante mijl, waarvan bijna 19% geen landoppervlak maar water is.

-Crescent City ligt in de staat Californië net zoals Los Angeles, maar ligt qua afstand dichterbij Vancouver in Canada (838 km.) dan bij Los Angeles (1003 km.)


Klimaat

In Crescent City heerst een mediterraan klimaat. In de zomermaanden is het zeer aangenaam, tussen juni en en september valt er weinig neerslag en de temperatuur loopt op tot ca 20 graden Celcius. De wintermaanden zijn zacht. De temperatuur komt hier doorgaans niet onder de 10 graden Celcius. De meeste neerslag valt tussen begin november en eind maart.   


Kustlijn Crescent City
Kustlijn Crescent City
Crescent City, Kalifornien